SİZDEN DEĞİL

Nesrin Bulat

4 yıl önce

Yüzümü aradım aynada uzun uzun Bana nasıl görünecek Size farklı görünen Soğuk, hüzünlü, yabancılaşmış Yine de tutsak değil korkuya İki damla yeşili...

Yüzüm, Kiminizde özlem, Kiminizde nefret, Kiminizde heyecan, Kiminizde buğusuz bir çay kadar bayat... Size görmek istediğiniz gibi görünse de Sadece soğuk, hüzünlü, yabancılaşmış. Bir mermer heykel yüzü ya da Ölü bir kadın Hisleri tarafından terk edilmiş.

Yüzüm, Bir savruluşun resmi belki Allak bullak Her gün tazelenmeyi unutmuş Bir kırk yaş yüzü olsa olsa Öyle çok anlamlı değil yani Görünenden farklı değil Sevilesi değil, nefretlik değil... Bütün anlamlarını yitirsin sizin için Unutun yüzümü ya da Sizde ne uyandırırsa uyandırsın Soğuk, hüzünlü, yabancılaşmış Yine de tutsak değil korkuya İki damla yeşili!

Yüzüm, Terk edilen bir yetimhane çocuğunun küskün yüzü Her varlığı gayrı hiç hükmünde Ne verirsen tamamlanamayacak eksik parça Yüzüm hem hepinizden Hem hiçbirinize benzemeyen. Soğuk, hüzünlü, yabancılaşmış Yine de tutsak değil korkuya İki damla yeşili.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI