USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

18 Ulusal Turizm Kongresi Mardin ?de yapıldı.

19-22 Ekim Tarihleri arasında yapılacak 18.Ulusal Turizm Kongresinde Türkiye´nizin turizmi masaya yatırılacak.

18 Ulusal Turizm Kongresi Mardin ?de yapıldı.
19-10-2017 16:46
Google News

         Mardin Valiliği, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Mardin Artuklu Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen ?18. Ulusal Turizm Kongresi?  Erdoba  Elegance  Hotel´de  başladı. Kongrenin açılışına, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, MARSEV Başkanı Emekli Vali ve Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen ve çok sayıda davetli katıldı.

       Üç gün süre ile  kendi alanında uzman 150 dolayında akademisyen Türkiye genelindeki turizmin işleyişini, karşılaşılan sorunlar ve çözüm yollarını anlatacak.

       18. Ulusal Turizm Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Yrd.Doç Lokman Toprak, turizm hareketlerinin  ibni batuta´dan günümüze kadar geliş aşamalarını anlattı.

      MARSEV Başkanı Kemal Nehrozoğlu, kongrenin Mardin Turizmine ve ekonomisine katkı ağlayacağına dikkat çekerek, Mardin´in  başarılı turizm işletmecileri yetiştirdiğini belirterek katılımcılara ve akademisyenlere teşekkür etti.

       Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk defa ulusal turizm kongresinin yapıldığın söyledi. Altındağ ?18. Ulusal Turizm Kongresi Mardin´e turizme  katma değer sağlayacak. Ajans olarak fırsatları değerlendirmeyi ve bölgenin kalkınmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Süründürülebilir turizmin yanında, planlı turizmin önemli olduğuna inanıyoruz. Zenginliklerimizin farkında değiliz. Turizmin tüm destinasyonlarını kapsayan verilerin değerlendirilmesi gerekir. Mardin  iklimi her şeye uygundur. Turizm alanında Mardin dünyaya açılacak bir penceredir ? dedi.

    

    Rektörden Turizm Bakanlığına Tepki.

  Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Mardin´in tarihi, kültürel, sosyal yaşam ve etnik köken ile inanç değerlerinin farklılığını anlattı. Dünyada kentler önce şehirler olduğuna vurgu yapan Ağırakça ? New York Kent, Mardin Şehirdir. Kentlerden önce şehirler vardı. Mardin o şehirlerin en önemlilerinden  biri. Bin 400 yıl Kürtler, Araplar, Süryaniler, Türkler  bu şehirde birlikte sorunsuz  yaşamış, yaşama kültürü yüksek bir şehir. Ev Sahipliğini yaptığımız turizm kongresine Kültür ve Turizm Bakanımızın katılmamasını bir intikas, bir eksiklik olarak görüyorum. Müsteşar düzeyinde de olsa bakanlık temsilci göndermeliydi. Programı bir yıl önce başlattık? şeklinde tepki gösterdi.

      Ak Parti Mardin Milletvekili  Orhan Miroğlu, Mardin´in yeni keşif hikayesine ihtiyacı olduğunu, bunun için de siyaset işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Miroğlu ? Mardin Kalesine bakıyoruz, o bize bakıyor. Kale kimsenin tahmin edemeyeceği müphem sebeplerle kale turizme kapalı. Kalenin turizme açılmaması için ciddi bir neden yok. Mardin turizmini canlandırmak istiyorsak önce Mardin Kalesini turizme açmalıyız, sonra da yıllar önce başlayan UNESCO hikayesinin kaldığı yerden devam ettirilmesini sağlamalıyız. Ayfel Kulesinin yıllık 570 milyar Avroluk bir getirisi var. Bu şehirde turizm hareketleri iyi yönetilirse Ayfel kulesini katlar. Bu tür etkinliklere edebiyat ve sanat dilini katmak lazım. Bunlar zenginlik katar ? şeklinde konuştu

        Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise, Mardin´in farklı kültürlerle zenginleşmiş ve her alanda  eserler ve medeniyetleri bünyesinde barındırdığını, turizm zenginliği noktasında dünyanı sayılı kentleri arasında yer aldığını söyledi. Çankırı, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri olduğunu da sözlerine ekledi.

  Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Ülke ekonomisinde çok önemli  yere sahip turizm sektörünün profesyonel temsilcilerinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin, akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlar ile tüm bileşenlerin bir araya geldiği bir organizasyon olan Ulusal Turizm Kongresinin 18.cisini kadim geçmişinden edindiği tecrübelere büyük bir turizm potansiyeli taşıyan Mardin´de yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali  Yaman? Bereketli Mezopotamya  ovasına hakim bölgenin en güzel yerine konumlanan Mardin, asırlardır bu ovanın bekçiliğini yapmaktadır. Mardin bugün binlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimin üzerinde oturmaktadır. Farklı diller ve farklı kültürler asırlar boyunca bir araya gelmiş, dünyada  eşine az rastlanır zengin bri mira ortaya çıkmıştır. Taşların konuştuğu şehri olarak bilinen Mardin´de  gezerken taş işçiliğinin inceliği ve Mardin evlerinin güzelliği başınız döndürür. Binalar size bir şeyler fısıldamak ister gibidir. Hep dediğimiz gibi, Mardin bir şehirden fazlasıdır. Ve Mardin bir Mezopotamya masalıdır. Bu kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen ve buraya kadar gelen akademisyen, bürokrat ve katılımcılara teşekkür ederim? dedi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ