USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SAĞLIK

Aile Hekimleri Acillerde Nöbet Tutmayacak

Mardin`de Aile Hekimleri Acillerde Nöbet Tutmayacak

Aile Hekimleri Acillerde Nöbet Tutmayacak
24-07-2013 19:04
Google News

 

MardinAile Hekimleri Derneği (MARHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Orhan Ünel,Mardin`de görev yapan aile hekimleri olarak, acillerde nöbet tutmayacaklarınısöyledi.



Ünel dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Kamu HastanelerBirliğinin kontrolündeki Hastanelerde ikinci bir görev olarak acil hekimlikgörevi vermeye çalışan yeni düzenlemeleri kabul etmediklerini belirtti.

Bugünedek koruyucu sağlık hizmetlerinde çok başarılı olan, aşı oranlarında Avrupaortalamasının üzerinde % 97 başarı oranı olan, anne ve bebek ölümlerini yarıyarıya azaltan, halkın sağlık sisteminden memnuniyetinin % 80`e çıkmasınısağlayan aile hekimliği uygulamasında geri adımların atılmasının kaygı vericiolduğunu savunan Ünel şunları söyledi:

"Atılangeri adımlar ve aile hekimliğinden vazgeçilmesi ile Aile hekimliğinden olduğukadar geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlık kontrolleri, bulaşıcıhastalıklardan koruyucu aşıları, erişkin vatandaşlarımızın kronik hastalıklarınınyakından takip ve tedavileri aksayacak, vatandaş memnuniyetinden geri dönüşlerbaşlayacak, sağlık sisteminden halkın memnuniyeti azalacaktır. Kendiçalıştıkları hastanelerde nöbet tutmak istemeyen hekimlerin yerine hastaneacillerinde dolgu malzemesi olarak kullanılmak istenen aile hekimleri, bir günönce nöbetten çıktığından bitkinlik içinde, hastalarınca ulaşılamaz olacak.Aşılamalar, izlemler, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetleri aksayacak,vatandaş memnuniyeti azalacaktır. "

Ünel,Halkın sağlığı için Aile Hekimliği uygulamasına sahip çıkmaya ve Halkın yanındaolmaya devam edeceklerini söyledi.

Dünyanınhiçbir ülkesinde Aile hekimlerine, başka bir kurumda başka bir hekimin yerineonun görevleri yaptırılmadığını ileri süren Ünel "  Bunun bir örneğiyoktur. Biz Aile hekimleri her zaman hastaların yanında olacağız, zamanımız vegücümüz yettiğince, Sağlık Bakanlığı izin verdiği müddetçe onlar için ailehekimliği yapmaya devam edeceğiz Bakanlık tarafından da teşkilat olarak biletamamen ayrıldığımız kurumların yönetim zaafiyetlerinden doğan aksamalarda,kendi hastanelerinde nöbet tutmak istemeyen hekimlerin yerine nöbetçi hekimolarak çalışmayacağız.
Sağlık Bakanlığı 2013 yılı başında yayınladığı yönetmelik ile aile hekimlerinehangi şartlarda hastanelerde nöbet tutturulabileceğine dair kriterler ayrıntılıve şeffaf bir şekilde belirlenmiştir. Oysa son yönetmelik ile önceki açıkkriterler ortadan kaldırılarak muallak cümlelerle tüm inisiyatif sağlıkbakanlığının tekelinde toplanmıştır. Bu kabul edilebilir ve demokratik birülkeye yakışır bir uygulama değildir. Bizde bunu kabul etmiyoruz. Mardin`degörev yapan aile hekimleri olarak, acillerde nöbet tutmayacağız." diyekonuştu.

>.y ls??acing>Rektör Omay      24Temmuz Basın Bayramı? münasebetiyle yayınladığı mesajında;            Bilgiyeulaşma, hakikati öğrenme ve keşfetme, fikirlerini ifade edebilme hürriyeti herinsan için temel bir haktır. Kamuoyunu bilgilendirici rolünün etkinliğibakımından özgür bir basının varlığı, gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmez enmühim unsurlarından birini teşkil etmektedir.

Bilgi ve haber vermek, toplumu aydınlatıpbilgilendirilmesinin yanı sıra, kurumlar arasındaki iletişimin sağlanması,kamuoyu oluşturulması gibi kutsal vazife ve mühim mesuliyetleri fedakârca hertürlü şartlar altında ifa eden yerel ve ulusal bütün basın mensuplarımızın BasınBayramı'nı tebrik eder muvaffakiyetler dilerim.? İfadelerine yer verdi.

        İçimdengeçenleri okurlarımla paylaşmak gerekirse, keşke ülke politikasının söylemlerüzerine değil icraat üzerinde kurulabilse. Söylemlerden ziyade hareket tarzı önplana çıksa.

        Arayıpbayramımızı kutlayan dostlar sağ olsun. Samimi mesaj gönderen kurum veyetkililere de teşekkürler.

       Dahaözgür,düşündüğünü söyleyebilen,gördüğünü yazabilen,yazısı için,haberi içinişini kaybetme korkusu yaşamayan gazetecilere bu toplumun ihtiyacı var.

            Düşüncelerinden,yazılarından dolayı, Ceza evlerinde  gazetecilerinolmadığı bir Türkiye istiyoruz.

           Kendiniözgür hisseden gazeteci dostlarımın bayramı kutlu olsun?

 


Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ