USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Ak Parti Faruk Kılıç´tan ?Çalışan Gazetecileri Günü? buluşması

AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Mardin il genelinde görev yapan yaygın ve yerel basının temsilcileriyle Yay Grand otelde basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Me

Ak Parti Faruk Kılıç´tan  ?Çalışan Gazetecileri Günü? buluşması
14-01-2020 18:19
Google News

Genel ve yerel siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Kılıç, AK Parti için kongre sürecine girildiğini, bayram heyecanı içerisinde girilen kongre sürecinin Şubat ayı itibarıyla start alacağını söyledi.

AK Parti  İl Başkanlığınca  é10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? nedeniyle  düzenlenen basın toplantısına İl Başkanı Faruk Kılıç´ın yanı sıra Siyasi ve hukuki işler başkanı Vahap Alma, İl teşkilat başkanı Önder Duyan, Yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı Şeyhmus Akbacı, İl Gençlik kolları başkanı Ahmet Özkan ve  Basından sorumlu M.Beşir Güneş ve Mardin il genelinde mesleki faaliyetlerini sürdüren gazeteci cemiyetleri başkanları, yaygın ve yerel basının temsilcileri katıldı.

Türkiye algısı değişti

AK Parti´nin 18 yıllık iktidar dönemi boyunca birçok alanda geçmişte hayal dahi edilemeyen büyük hizmetlerin gerçekleştiğini kaydeden Başkan Kılıç, AK Parti iktidarıyla Türkiye´nin makus tarihini yendiğini söyledi.

Türkiye´nin uluslararası alanda çok başarılı bir politika yürüttüğüne işaret eden Başkan Kılıç, atılan cesur siyasi adımlar, tutarlı ve güven verici politikalarla ülkemizin ve milletimizin geleceğe ümitle bakmasına vesile olduğunu kaydeden Başkan Kılıç, "Türkiye AK Parti döneminde her alanda atılan yerli ve milli adımlarla kendi politikasını uluslararası alanda kabul ettirmiş, maküs tarihini yenmiş bir ülke haline geldi, Yerli ve milli politikalarla önce IMF´den kurtulmuş, yerli ve milli sanayiye, yerli savunma sanayisi yönelmiş ve bu konuda gerçek anlamda tarihinin en büyük gelişimi ve değişimini gerçekleştirmiştir. Artık kendi, tankını, kendi İHA ve SİHA´sını üreten, kendi denizaltısını, yerli otomobilini üreten bir Türkiye haline geldik. Burada kuşkusuz ki; Sayın Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın tamamen yerli ve milli bir siyaset güdüyor olmasının katkısı ve etkisi büyüktür. Doğu Akdeniz´de bizim hakkımız var. Varlığımızı hissettiriyoruz. Doğu Akdeniz´deki hamle önümü açtı. Libya ile önemli anlaşmalar imzaladık. Türkiye artık bölgede bir aktör oldu. Artık masada söz sahibi oldu.  Hem İdlip´te hem de Libya da Rusya ile önemli antlaşmalar imzaladı. Türkiye bütün bunlara rağmen dünyada en çok konuşulan ülke haline geldi.  İç Politikada Ak Parti ülkede önemi reformlar yaptı. Ak Parti´den önce ve Ak Parti´den sonra düşünmek gerekir. Ekonomik istikrar ve büyümede dönemsel olarak inişli çıkışlı oluyor. Dünya da aynı şeyler oluyor. Kişi başı 2000 yılında 2 bin dolar iken şimdi 10 bin dolar oldu. Ekonomiye yeniden canlandırmak için hükümetimiz ciddi atılımlar atıyor. Sağlıkta dünya da örnek olacak hamleler yapıyoruz. Şehir hastaneleri ve modern hastaneler yapıyoruz. Dünyaya sağlık alnında hizmet sunuyoruz. Savunma sanayinde yerli ve milli sanayi ile devrim yaşıyoruz ?dedi.

Ak Parti döneminde OSB´de 250 fabrika açıldı

Mardin´de ekonomi alanında önemli gelişmelerin sağlandığını kaydeden Kılıç,? Mardin Organize sanayi bölgesinde 2000 yılında 100 fabrika varken bugün 250 fabrikaya ulaştı. Mardin´de 2200 km yol asfalt yaptık. Bunun 1000 km Sıçak asfalttır. STK´lar, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Esnafların sorunlarını dinliyoruz. Çözüm üretmeye çalışıyoruz.  Dava şuuru ile çalışıyoruz. 5 tane belediyemiz var. 5 tane de kayyum belediyemiz var. Onlarla iş birliği halindeyiz. Gönül belediyeciliğini yapıyoruz. Millet ile ele el olacağız. Oy veren vermeyen herkese hizmet ediyoruz. Şehir gelişmesi noktasında Ankara ile çalışıyoruz? şeklinde konuştu.

Kızıltepe´de alt yapı çalışmaları başlıyor

Kızıltepe´nin şehir içindeki yol sorunuyla ilgili yöneltilen soru üzerine Kızıltepe´de MARSU, DEDAŞ, doğal gaz çalışmalarının devam ettiğini, bu çalışmalar ve kış şartlarındaki yağış durumunun da planlanan çalışmaları nispeten olumsuz etkilediğini kaydeden Başkan Kılıç, Kızıltepe´de belediye başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hüseyin Çam´ın bir Kızıltepeli edası ve aidiyetiyle bütün sorunların üstesinden gelebilecek dirayete sahip olduğunu, Mart ayı itibarıyla Kızıltepe´de yoğun bir üstyapı çalışmasına başlanacak.?

Kongrelerimiz 22 Şubat 22 Mart tarihleri arasında tamamlayacağız

Toplantının son bölümünde; AK Parti´nin kongre süreciyle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç, kongre takviminin işlemesiyle birlikte Kızıltepe ve Midyat ilçe başkanlarının partilerinin önünü açmak için bulundukları görevden feragat ettiğini hatırlattı. Her iki ilçeyle ilgili kongre takviminin devam ettiğini, şeffaf ve düzenli bir şekilde müracaatların alındığını, temayül yoklamalarının yapıldığını ve genel merkezin takdiriyle ilçelere yeni başkan adayı görevlendirmelerin yapılacağını kaydeden Başkan Kılıç, adaylık sürecinde başvurusu bulunan bütün adaylara başarı dileklerini yineledi.  Bir gazetecinin AK Parti´de 3 dönem kuralı ve bu kurala Yeşilli, Dargeçit ve Ömerli olmak üzere üç ilçe başkanın hatırlatılması üzerine Başkan Kılıç, "AK Parti´de üç dönem kuralının bulunduğu doğrudur. Ancak bu kural duruma göre esnetilebilen bir kuraldır. Üç ilçemizde bu kuralla muhatap olan üç başkanımız var. Başkanlarımız, partimizin kuruluşundan bu yana davalarına sahip çıkmış, partileri için mücadele etmiş, ve ilçelerinde alınan seçim başarılarında teşkilatları ve adaylarıyla birlikte gece gündüz demeden çalışmış arkadaşlarımızdır. Genel merkezimizle istişarelerimiz devam ediyor ancak bu arkadaşlarımızla yola devam edilmesi hususunu genel merkezimizle paylaştık, bizim talebimiz bu yöndedir. 22 Şubat 22 Mart tarihleri arasında kongrelerimizi tamamlamayı programladık" şeklinde konuştu.

Herkes ile görüşüyoruz

31 Mart seçimlerinden sonra ilçe ziyaretlerini yoğun bir şekilde sürdürdüklerini, seçimlerden sonra geçen zaman içerisinde her ilçeye en az 7-8 defa gittiklerini, bu ziyaretleri düzenli bir şekilde devam ettireceklerini kaydeden Başkan Kılıç, ilçelerde mahalle muhtarlarıyla, kanaat önderleri, basın mensupları ve ilçelerde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelip, ilçelerin sorunları üzerine istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Su zammını görüşeceğiz

Gazetecilerin, yapılan son zamlarla vatandaşa kesilen elektrik ve su zamlarından kaynaklı gelen yüksek faturalara vatandaşların yoğun tepkilerinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine Kılıç, vatandaşların sesine duyarsız kalma lükslerinin bulunmadığını, konuyu ilgili mercilerle paylaşacaklarının sözlerini ekledi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ