USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Midyat Temasları

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Midyat Temasları
25-10-2014 10:29
Google News

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Midyat Belediye'sini, Ak Parti İlçe Başkanlığını ve esnafı ziyaret etti.

 

Mardin`de partisinin düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı`nın ardından Midyat'ta gelen Gül, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nu makamında ziyaret etti.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül'le Mardin İl Başkanı İbrahim Fide, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir`in eşlik etti.

 

Belediye Başkanı Nasıroğlu'nda Midyat'ın tarihi, kültürel, etnik, coğrafik, ekonomik ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verdi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, ise buradaki ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek açıklamalarda bulundu. Gül, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Mardin'de son dönemlerde yaşanan olaylar la ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'un Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e son olaylar vesilesi ile bu konu ile ilgili her türlü tedbirlerin alınması ile ilgili talimatlarını verdiklerini söyledi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, daha sonra yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 'Son zamanlarda yani 6–7 Ekim olaylarında doğrudan Mardin'de turizm olumsuz etkilendi. Bütün yaraları da sarılacak. Vatandaşlarımızın Valiliklere gönderilen ödeneklerle zararları tazmin edilecek. Demokrasi ve güvenlik paketi tamda bunun için bütün Türküyle, Arabıyla ve Kürdüyle bütün vatandaşlarımızın özgür, güvenli ve huzur içerisinde yaşamaları için bütün tedbirler alınacak.'dedi.  

 

Buradaki temel düşünce milletimizin huzurunun bozmasına kimsenin fırsat vermemektir. Tabi, ‘çözüm sürecinin temel amaçlarından biriside, malum Haziran ayında bir yasa meclisten çıktı. Çözüm süreci ana çerçeve yasası… Çözüm süreci sadece siyasi bir anlamda toplumsal bir beraberlik anlamında çok ciddi katkılar olmakla birlikte bölgenin ekonomik olarak ta kalkınması için çok ciddi büyü katkıları olacak. Çünkü bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamlarının tehditlerle, şantiyelerin basıldığı ortamlarda yatırım yapamaz. Yatım yamak isteyenler bu olaylarda Mardin'de olay olunca yatırım yapmaz.'diye konuştu.

 

Yaşanan son olaylarda Mardin'e yatırım yapmak isteyen bir iş adamının tereddütleri olduğundan söz eden Gül, Hükümetimizin bu tedbirli açıklamalarıyla beraber tekrar yatım yapmak için düşünmeye başladığına dair beyanatı olduğunu söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü.

 

'Çözüm sürecinin hem siyasi, toplumsal birlik ve beraberliği sağlamak hem de ekonomik olarak bölgenin turizm açısından da kalkınması için çok büyük katkısı olacaktır. Bölge maddi ve manevi açısından sıçrama yapacaktır. Zaten Mardin'de hükümetimizin yaptığı katkılar saymakla bitmez. Ama bu ikliminde bu anlamda sağlanması buraya gelecek turistlerinde rahat gelmesine vesile olacak. Yani burada olaylar olursa akşam televizyonda Midyat'ta sorun var, Mardin Kızıltepe'de sorun var diye haberlerde görürse kimse buraya gelmez. Yani dünyanın 7. harikası burada olsa yine gelmez. Güvenlik bu anlamda çok önemli… Fakat biz burada Mardin gibi, Midyat gibi kadim şerhlerimizin hem turizm, hem ekonomik olarak canlanması için bu tedbirlerin alınmasını onlara da katkı sağlayacaktır. Bizim Mardin'de Midyat, çok büyük bir seçim başarısı göstermiştir. Bunun için ben çok teşekkür ederim.'diye açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Güle, Midyat ile özdeşmiş gümüş işlemeli telkari tepsi hediye etti.

 

Abdülhamit Gül daha sonar Ak Parti ilçe başkanlığını ziyaret etti. Burada, Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Bekir Melih Güneştan, Kadın Kolları Başkanı Av. Neşe Ergen ve Gençlik Kolları Başkanı Atilla Yarış ve partililerle bir süre görüştü.

 

İlçe Başkanı Güneştan, ise Midyat Ak Parti ilçe teşkilatının büyük bir uyum ve ahenk içerisinde çalışmalarını sürdürmekte olduğunu söyleyerek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı

Abdülhamit Gül'ün Midyat ziyareti bizi onurlandırdı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.

 

Gül ve beraberindekiler daha sonra esnaf ziyareti yaparak, kent müzesini gezdi. Yapılan gezinin ardından Mardin'e hareket eden Gül, Maliye Balanı Mehmet Şimşek'inde katılacağı Fikir Sofrası Toplantısına katılacak. Selahattin Erol



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ