USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

ALMAN HEYET MARDİN´DEN BARIŞ ÇAĞRISI YAPTI

Türkiye´de yaşayanlar değil, Avrupa´da yaşayan insanlar güçlü bir Türkiye istiyor.

ALMAN HEYET MARDİN´DEN BARIŞ ÇAĞRISI YAPTI
15-09-2015 20:31
Google News
           

           Haber:Mehmet Çelik

            Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms ile Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Şırnak´ın 8 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi´ni ziyaret etti. HDP Milletvekili Mithat Sancar ile birlikte Cizre ziyaretinin ardından Mardin Büyük Şehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk´ü makamında ziyaret etti.

           Ziyaretin ardından çıkışta Belediyeni giriş kapısı önünde Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms ile Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Cizre´de yaşanan olaylar ile ilgili ve silahların susması için ortak bir basın açıklaması yaptı.

            Müzakereler başlatılsın.

            Cizre´deki yaşanan olayları yerinde görmek için burada olduklarını belirten Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, ?Kurban bayramı yaklaşıyor. Bayram kutsal bir bayramdır. Bu bayramda silahlar sussun. Kimin elinde tetik varsa elini tetikten çeksin. Lütfen silahları susturalım. Müzakereleri tekrar başlatalım. Çözülmeyecek hiçbir şey yok. Yeter ki ona niyet edin.?dedi

             Yeşiller partisi eş başkanı Özdemir, bu seçimlerde Türkiye´de ve Almanya´da yaşayan Türkiye kökenli vatandaşları bir oy hakkını kullanmaya davet etti. Özdemir ? Türkiye´de bize en yakın olan HDP´ye oy vermelerini davet ediyoruz. Almanya´da farklı şehirlerde toplantılar düzenleyeceğiz. İkimizin dünyaya bakış açımız parti olarak birbirine çok yakınız. Barışa inanıyoruz. Şiddetin bir çözüm aracı olmadığına inanıyoruz.21 yüzyılda ancak ve ancak insanlar müzakere ederek bir araya gelerek sorunları çözeceğine inanıyoruz. Bu da ancak mecliste olduğuna inanıyoruz.?diye konuştu.

               İnsanlar eşittir,ırkların üstünlüğü olmaz

            Bize göre herkes eşit olduğunu ifade eden Cem Özdemir,?  Hiçbir ırk birinden üstün değildir. Hiç bir din diğerinden üstün değildir. Hepimiz aynı eşit yaratıldık. Dolayısı ile bütün mesleklere, bütün ırklara, bütün dinlere aynı gözle yaklaşıyoruz. Sürdürülebilir dünyaya inanıyoruz. Çağımızda ormanları yok etmek, Barajlar inşa etmek, Nükleer santraller kurmak. Sadece bizim kuşağımızda değil bizden sonra gelecek olanlara büyük zarar verecektir. Bu ziyaretimizin ana sebebi Türkiye´de demokrasi mücadelesi veren bütün kesimlere dayanışma içerisinde olmak. Siz sadece parti olarak değil. Türkiye´deki tüm kesimleri basın dahil olmak üzere Hürriyete yapılan çirkin saldırılar. Ondan ötürü yarın Hürriyet gazetesini ziyaret edeceğiz. Bütün bu arkadaşların yanındayız. Oradaki o zihniyet bize hiç yabancı gelmedi. O yüz ifadesi. gördüğümüz yüz ifadesi 90 yıllarda yine Almanya´da bazı Türk evleri kundaklanınca yine aynı yüz ifadesini gördük. Irkçılar dünyanın her yerinde eşittir. Birbirine benzer. Onlara karşı her zaman ortak mücadele etmemiz gerekir. ?ifadelerini kullandı

                      Genç Kuşaklar Kaybedilmemeli

           Bugün Cizre´de yaşanan olayları yerinde gördüklerini belirten Özdemir ?  Oradaki olan bitenleri yerinde görme fırsatı bulduk. Şunu aslında gördük. Savaşla bu sorun asla bitmeyecektir. Ve asla bitmesi mümkün değildir. Orada genç kuşaklar kaybedilmemelidir. Bir baba olarak şunu söylemek istiyorum. O gencecik çocukları gördük. O acıları yaşamış insanları gördük. Onlara başsağlığı diledik. Türkiye´de kim olursa olsun ister asker olsun, ister sivil olsun.Kim olursa olsun. Kim acı çekiyorsa o acı bizim acımızdır. Onlara başsağlığı diliyorum. Ama bir an önce silahlar sussun. Hele Kurban bayramı yaklaştığı bir dönemde bizim davetiyemiz Almanya´da yaşayan bir siyasetçi olarak lütfen bu bayramı değerlendirin. Bayram kutsal bir bayramdır.Bu bayramda silahlar sussun. Kimin elinde tetik varsa elini tetikten çeksin. Lütfen silahları susturalım. Müzakerelere tekrar başlatalım. Çözülmeyecek hiçbir şey yok. Yeter ki ona niyet edin. Mademki bir güven bunalımı var. O zaman üçüncü tarafları davet edelim. İki tarafında güvendiği insanlar vardır. Avrupa´da yaşayan insanları oradaki hükümetlere bir görev düşüyorsa eminim ki onlara da elinden ne gelirse yaparlar. Sırf sizler Türkiye de değil Avrupa´da yaşayan insanlar güçlü bir Türkiye istiyor. ?şeklinde konuştu 

                 SİLAHLARIN SUSMASI ÖNCELİKLE BEKLENTİMDİR

          En son yapılan milletvekili genel seçimlerinden sadece 3 ay geçtiğini belirten Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms ise,Seçim sonuçları herkesi yüreğine su serptiğini ve herkeste  yeni bir umut canlandırdığını söyledi.

            Harms ? Seçimler, Türkiye´de demokrasinin ne olduğunu demokrasinin işleyebildiği ve işleyebileceğini beraberinde getirdi. Seçimlerden bu yana ne olup bittiği ise artık bir son bulması gerekir. Bu yüzden buraya geldik. Demokratik bir sonuçları düzeltmenin metodu bu olmamalı bu olamaz. Türkiye´deki mevcut problemleri veya Türkiye´deki farklı gurupların arasındaki mevcut problemleri şiddetle veya askeri metotlarla çözmemin bir anlamı yok. Askeri metotlarla çözmenin de Avrupa parlamentosunda diğer milletvekilleri arkadaşlarımın nasıl karşıladığını biliyoruz. Yaklaşan Kurban bayramında silahların susması öncelikle beklentimizdir. Kurban bayramı dışında da barışçıl ortamın tamamen sağlanması aslı beklentimizdir. Sorunların çözülmesi diplomasi ve siyasetle ancak olur. ?şeklinde konuşmasını sürdürdü.

          Mardin HDP Milletvekili Mithat Sancar´da barışın sağlanmasından yana olduklarını,savaşın hiç kimseye yarar sağlamayacağının altını çizdi ve insanlar üzerindeki baskını son bulmasını istedi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ