USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Artuklu Kaymakamına Veda Yemeği

-Mardin´in Artuklu İlçe Kaymakamı Dr.Soner Karartaşoğlu´na veda iftar yemeği verildi.

Artuklu Kaymakamına Veda Yemeği
10-07-2015 12:44
Google News

                 Haber:Mehmet Çelik

            Mardin´de 2013 yılından beri görev  yapan, Mardin´in Büytükşehir Kapsamına alınması ile birlikte Eski Mardin´in Artuklu ilçesi  dönüşmesi üzerine ilçe kaymakamlığına atanan Dr.Soner Karataşoğlu  son kaymakamlar kararnamesi ile Tokat Vali Yardımcılığına atandı. Artuklu İlçe yöneticileri Kaymakam Karataşoğlu´na Mardin Polis Evinde veda yemeği verdi. İlçe Yazı İşleri Müdürü Abdulhakim Demir Karatşoğlu´nun çalışmalarını anlattı,ilçe yöneticileriyle uyum içerisinde görev yaptıklarını söyledi. Yemeğe Cumhuriyet Savcısı   Vural Eker, İlçe Emniyet Amiri Cumali Kocaman, İlçe Janadarma Komutanı Caner Karahan, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Adnan Günbegi,İlçe Gençlik Hizmetleri  Spor Müdürü Hadi Çomaktekin,İlçe Müftüsü M.Ali Işık,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, İlçe SGK Müdürü Abdulkerim Şahin, Kadastro Müdürü Murat Aydoğan, Musa Cihaner Çocuk Yuvasi Müdürü Mehmet Tekin, Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Özçelik ve Yönetim Kurulu Üyesi ve lokman  Karaman katıldı.

                  Şırnak Beytüşebap Kaymakamlığı,Batman Vali Yardımcılığı,Mardin vali Yardımcılığı ve Artuklu İlçe Kaymakamlığı görevlerinde bulunduğunu ifade eden Dr. Soner Karataşoğlu, Artuklu İlçe Kaymakamlığı kuruluşunu kısa sürede gerçekleştirerek,diğer ilçelerin seviyesinin biraz da üst  seviyesine getirdiklerini söyledi.

                Yeni kurulan Artuklu İlçesinin geniş bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çeken Karataşoğlu, sosyal devletin gereği olarak kırsal alanlara da hizmette eşit davrandıklarını söyledi. Görevi süresince  saygınlık duyacak bir konumda olmayı  önemsediğini  vurgulayan Karataşoğlu ? Kısa sürede Artuklu İlçesinin kuruluşunu tamamladık.Ağaç diktik,insanlara dokunmaya çalıştık. Kapımıza gelen vatandaşa hal hatır sorduk.Kimseyi kapıdan geri göndermedik.Çalışma arkadaşlarımı da haklılıkları noktasında gücüm oranında kolladım. Bu bölgede edindiğim tecrübelerime göre en değerli hizmet ne alt yapı ne de üst yapıdır, en değerlisi insan altyapısıdır. Devletin yapacağı en büyük yatırım gönül yatırımıdır. Ben arkadaşlarıma hep bunu söylerim.? dedi.

                  Bu Coğrafyayı Tanımak lazım

               Görev yaptığı coğrafyanın dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını ifade eden Kaymakam Karataşoğlu, aidiyet hissi taşıyan her vatandaşın bu coğrafyayı tanıması gerektiğini belirtti. Karataşoğlu ?Şimdiye kadar zor ve sorunlu bir coğrafyada görev yaptım. Kültürlerin,insanların doğduğu  Mezopotamya ve çevresinde görev yaptım. Bu zorlu ve sorunlu coğrafyayı tanımadan görmeden bu memlekete yararlı olamazsınız, bu zorlu coğrafyayı  yaşamadan bu memlekete katkı ve veremezsiniz. Ben buna inandım. Bu coğrafyanın insanını tanımak,yaşantısını yakından görmeyi bir gereklilik olarak görüyorum.? şeklinde konutu.

                        Artuklu Bir Marka,Bir Güçtür.

           Artuklu isminin tarihte bir marka ve güç olduğunun altını çizen Karataşoğlu, bu gücün ve markanın farkına varıldığı zaman daha güzel ve etkin görev bilincine sahip olunacağını söyledi. Karatşoğlu ?Artuklu İlçesinin ilk kurucu kaymakamı olmak,belediye başkanı olmak farklı bir duygu yaşattı bize. Belediye başkanımızla birlikte kısa sürede uyumlu ve güzel çalışmalar yaptık.Artuklu tarihte  adıyla ve etkisiyle güçlü ve önemli bir yer. Bu bakımdan kendimi şanslı hissediyorum. Burada görev yapacak arkadaşlarımın, yöneticilerin bu gücün,bu tarihi değerin önemini bilmeleri gerekir. Dünya İnsanlarının, kültür ve  turizm deyince akıllarına gelen yerler arasında ilk sıralarda bulunan bir merkezdir Artuklu. Ne yazık ki amirlerimizin bile Artuklu´yu anlamada zorlandıklarını düşünüyorum.? Şeklinde sözlerini sürdürdü.

            Artuklu İlçe Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak, belediye başkanlığı süresince ve ilçe kuruluşunda Kaymakam Soner Karataşoğlu ile uyum içerisinde çalıştıklarını,gelecek kaymakamın da aynı uyum içerisinde çalışmalara kaldığı yerden devam ettirmesi dileğinde bulundu.

            Artuklu Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr.Celal Abakay ilçe yönetimi adına Karataşoğlu´na bir vazo,İl Yazı İşleri Müdürü Abdulhakim Demir ise bir çini tabak hediye etti.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ