USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Atatürk üzerinden algı operasyonuna dava

Avukat Mehmet Fehim Güneş, müvekkili Barış Güler aleyhinde sosyal medya üzerinden algı operasyonu yürütmeye ve müvekkilini hedef olarak göstermeye çalışan twitter ve facebook hesaplarının kullanıcılarının tespit edilerek adalet önüne çıkarılması için İsta

Atatürk üzerinden algı operasyonuna dava
24-01-2017 21:11
Google News

İçişleri eski bakanı Muammer Güler´in oğlu Barış Güler´e yönelik olarak 2013 yılından beri  bazı kesimler tarafından kasıtlı olarak değişik dönemlerde sosyal medya üzerinden algı oluşturmaya ve Güler´in toplumda Atatürk´e hakaret eden kişi olarak hedef gösterilmesine neden olan hesaplarının kullanıcılarının tespiti için Avukatı Avukat Mehmet Fehim Güneş bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu.  Atatürk´le ilgili sosyal medya hesabından hakaret  içerikli paylaşımlarda bulunan  Alper Terzioğlu isimli hesabın gerçek sahibinin ortaya çıkarılması için 2014 yılında suç duyurusunda bulunduklarını ancak hala bir dönüş alamadıklarını  ifade eden Avukat  Mehmet Fehimi Güneş yaptığı yazılı açıklamada ? 2013 yılından bu yana müvekkilim Barış Güler´i Alper Terzioğlu adlı hesabın sahibi gibi göstermek ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün mümtaz şahsiyetine hakaret eden bir şahıs gibi yaftalamaya yönelik yürütülen algı operasyonu maalesef sosyal medya üzerinden belli aralıklarla sürüyor.  Müvekkilim Barış Güler hakkında eski bir milletvekili tarafından gerçekle hiçbir ilgisi olmayan şekilde ortaya atılan bu iftira üzerine üç senedir  belirli aralıklara ısıtılmak suretiyle bir kaynaktan sosyal medya kullanıcılarına pompalanmaktadır. Müvekkilim,

Alper Terzioğlu hesabıyla hiçbir ilgisi olmadığını kanıtlamak ve üzerine yapışan bu mesnetsiz iddiaları çürütmek adına 2014 yılında suç duyurusunda bulunduğu gibi bu konuda yapmış olduğumuz basın açıklaması da mevcuttur.

  "Tespit edildi" tuzağı

 Son günlerde özellikle "Asrın Dev Lideri Atatürk" ve" Müjdat Gezen" hesaplarından yayılan paylaşımlarda "Atatürk´e hakaret eden Alper Terzioğlu adlı twitter hesabın ın Barış Güler´e ait olduğu tespit edildi" ifadesi kullanılmaktadır, bu paylaşımı okuyanların araştırma gereği duymadan yazılanlara inanmasının sebebi "Tespit edildi" şeklindeki tuzak ifadedir. Müvekkilimin hiçbir ilgisi olmayan bu twitter hesabıyla ilgili yapılan hiçbir tespit yoktur. Burada amaç yılın belli zamanlarında sanki yeni bir habermiş gibi bu iğrenç iftirayı gerçek haber gibi gösterme çabasıdır. Ulu Önder Atatürk´e duyulan hassasiyet malzeme olarak kullanılmakta ve geniş topluluklar tahrik edilerek galeyana getirilmeye çalışılmaktadır.

 Müvekkilim hakkında yıllardır yürütülen bu haksız iftira kampanyasına karşı mümkün olan bütün imkanları kullanarak suç duyurusu ve basın açıklaması yapmış bulunuyoruz, ancak aynı iftira yılın belli dönemlerinde  yüksek takipçili sosyal medya hesaplarından profesyonel bir şekilde yayılmaktadır.

 Müvekkilim, Alper Terzioğlu hesabının gerçek sahibinin ortaya çıkarılması amacıyla bugüne kadar defaten soruşturma makamlarına başvurulmuş ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için gerekli tüm yasal yollara müracaat edilmiştir, ancak daha önce de yaptığımız basın açıklamalarında  bu hesabın müvekkil tarafından kullanılmadığını açıkça beyan ettik fakat bazı kesimler özellikle müvekkilimi bu haksız isnatla töhmet altında bırakmaktadır.

 Bunun müvekkilime yöneltilmiş kasıtlı bir iftira olduğunu alenen beyan ettik, bu iftiraların temel amacı, millî ve manevi hassasiyetler üzerinden algı operasyonu yaparak müvekkilimi karalamak ve hedef göstermektir. Sosyal medya üzerinden müvekkilime yönelik yürütülen bu algı operasyonunun perde   arkasındaki isimlerin ortaya çıkarılması ve adalet önünde hesap vermesi için bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bir kez daha gerekli suç duyurusu dilekçemizi vererek işlem başlattık.2013 yılından bu yana aynı konuyu sanki yeniymiş gibi tekrar tekrar gündeme taşıyan bu çevrelerin adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Geçmiş dönemlerde de bu konuyla ilgili çeşitli defalar suç duyurusunda bulunduk ve konuyla ilgili kamuoyuna yönelik basın bültenlerimizi yayınladık. Sorumluların en kısa zamanda ortaya çıkarılması ve adalet önünde hesap vermesi tek dileğimizdir? dedi. 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ