USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Avukat Gülseren Yaman´a Yılın Annesi Plaketi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman´ın eşi Av. Gülseren Yaman Mardin Gazeteciler Cemiyeti ve Kadın STK´lar tarafından yılın annesi seçildi.

Avukat Gülseren Yaman´a  Yılın Annesi  Plaketi
18-05-2017 22:42
Google News

            Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman´ın eşi Avukat Gülseren Yaman, Mardin´de bebeklere, çocuklara, yaşlı ve bakıma muhtaçlara karşı gösterdiği duyarlılık ve fedakarlık gerekçesi ile ?Yılın Annesi? seçildi.

             Mardin Gazeteciler Cemiyeti önderliğinde, İlde bulunan Kadın Sivil Toplum Kuruluşları tarafından il genelinde yapılan araştırma ve görüşmeler sonunda, zamanını bebeklere, çocuklara, yaşlı ve yardıma muhtaçlara ayıran, evinde çocukları, öğrencileri, kadınları ve yaşlıları ağırlayan Vali Eşi Avukat Gülseren Yaman´ın Mardin´de ? Yılın Annesi?  seçilmesine karar verdi.

           Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire başkanlığında  verilen kokteylde,  Gülseren Yaman´ın ziyaret ettiği bebek, çocuk ve ailelerin fotoğraflarından oluşan bir sinevizyon gösterisi yapıldı.Sinevizyon gösterimi sırasında Yaman´ın gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

           Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Uz. Dr. Mehtap Bingül, Vali Eşi Avukat Gülseren Yaman´ın hizmetlerine yakından tanık olduğunu hatırlatarak, Yaman´ın Mardin için bir şans olduğunu söyledi.

        Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu  ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, 11 aydan beri Avukat Gülseren Yaman´ın sessiz ama yararlı, insanları kucaklayan, vatandaşların sorunlarıyla dertlenen, sevinçleriyle mutlu olan tutum ve davranışını dikkatle izlediklerini söyledi. Kadın Sivil Toplum Temsilcileriyle ortak bir kararla Avukat Gülseren Yaman´ın ?Yılın Annesi? olarak belirlediklerini ifade eden Çelik ?Vali Mustafa Yaman Mardin´e atandığı günden bu yana, eşi Avukat Gülseren Yaman´ın zamanın büyük bir bölümünü, yeni doğan bebeklerin,  çocukların, yaşlıların, öğrencilerin ve bakıma muhtaç ailelerin ziyaretlerine ayırdığını görüyoruz. Sinevizyonda izlediğiniz gibi, bir anne öz bebeğini böyle koklayabilir, bir anne, öz çocuğunu böyle kucağına alabilir, bir anne öz çocuğunu böyle sevgi ile kucaklayabilir. Bir kadın öz annesini, ablasını böyle candan sarabilir. Sinevizyonu izlerken söz bitiyor, duygular ve bir annenin büyük yüreği, sevgisi, şefkati ortaya çıkıyor. Bana bu koca yürekli anneye plaket verme görev ve şansını veren Kadın STK temsilcilerine teşekkür ediyorum. Mardin´de ?Yılın Annesi?    seçilen hanımefendiyi tebrik eder, başarılarının devamını diliyorum ? dedi.

                          İlk Plaketimi Aldım

      Vali eşi ve kamu görevlisi olarak 32 yıllık çalışma ve görev hayatında ilk defa böyle anlamlı bir günde, böyle anlamlı bir plaket aldığını ifade eden Avukat Gülseren Yaman, Vali eşi olarak yapması gerekenleri yaptığını söyledi.  Vali Eşi Yaman ?Mardin şiir gibi bir şehir, yaşadıkça anlaşılır. Mardin Bir Şehirden fazla. Yaşadığımız şehrin insanların hizmet etmek, duygularına tercüman olmak bizim temel görevimiz. Kamu Kurum amirleri eşleri, işadamları eşleri ve Kadın  Sivil  Toplum Kuruluş temsilcilerinin içinde bulunduğu bir gönül elçileri grubu oluşturduk. Her yeni doğan bebeği ziyaret ediyor ve hediyemizi veriyoruz. İlçeleri, mahalleleri dolaşıyoruz. Avluları gibi gönülleri geniş olan insanlara konuk oluyoruz. Sorunları dinliyor ve çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken, yardıma muhtaç kişi ve ailelere destek olmak, dertleriyle dertlenmek, sevinçleriyle sevinmek ve sorunlara ufak dokunuşlarla çözüm bulmayı amaçlıyoruz. Bana layık görülen ? Yılın Annesi? plaketi, omuzuma kaldıramayacağım bir ağırlık yükledi. 32 Yıllık görev hayatımda aldığım en değerli hediye ve ilk plakettir. Beni bunalayım gören Mardin Gazeteciler Cemiyeti yönetimine ve Kadın STK temsilcilerine teşekkür ediyorum? dedi

             23 Bin Mektup

          Vali Eşi Avukat Gülseren Yaman, İl genelinde, ilk, Orta ve Liselerde eğitim gören öğrencilerin beklentilerini, yaşam şartlarını ve hayata bakış açılarını öğrenmek ve bazılarına destek olmak amacıyla başlattıkları ?Vali Amcaya Mektup?  uygulamasına bu güne kadar 23 bin dolayında öğrencinin Valiye mektup yazdığını, mektup yazan her öğrenciye ulaşıldığını, bazı öğrencileri ise evlerinde ağırladıklarını belirtti. Yaman ? Vali´nin kaç tabakta yemek yediğini, kel olup olmadığını, kızını sevip sevmediğini soran öğrenciler var. Nasıl yaşadığımızı merak edenler var. Pembe rengi seviyorum ve etek giyiyorum diye ince mesaj veren öğrenciler var. Gönül elçisi arkadaşlarımla hemen iletişime geçip mesajlara cevap veriyoruz. Mektupları hassasiyetle okuyup, cevap veriyoruz. Bazı öğrencileri evlerinde ziyaret ediyoruz? diye konuştu.

          Konakta Kahvaltı Buluşmaları

   Vali konaklarının üç kişiye çok büyük geldiğine dikkat çeken Vali Eşi Gülseren Yaman ? Vali konakları kocaman yapılıyor. Bu konaklar 3 kişiye çok büyük geliyor. Biz bu büyüklüğü çocukları, kadınları, öğrencileri kahvaltıya alarak dolduruyoruz. Bu hafta 50 köy öğretmeni ile birlikte kahvaltı yapacağız. 23 Nisan, 29 Ekim ve 19 Mayıs doğumluları tespit edip, bu anlamlı günlerde doğan çocuklar için doğum günü etkinlikleri yapıyoruz. Ufak dokunuşlarla,  sevgi ile bizleri kucaklayan, bize kapılarını ve gönüllerini açan halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Yediğimiz ekmeğin sebebi olan insanlara hizmet etmenin verdiği huzur her şeyin üzerindedir? şeklinde konuştu.

         Gülseren Yaman´ın  ? Yılın Annesi? kokteyline, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Müzeyyen Artık, Yardım Sevenler Derneği Başkanı Şükran Ensari, Özle Eğitim ve Rehberlik Gerektiren Çocukları Koruma Derneği Başkanı Deniz Beşenk, Kızıltepe Aile Destek merkezi Müdürü Aslı Gülden Çiçek, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Sorumlusu Berna Yağcı, Yalım Aile Destek Merkezi Müdürü Aysu Gözü, Mardin İkizler Derneği Başkanı Sultan Özen, Mardin Üreten Kadın Derneği Başkanı Mine Çiçek ve   Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi Daire Başkanlığı çalışanları

    Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi Daire Başkanlığı çalışanları hazırladıkları işlemeli nazar boncuğu broşu  Avukat Gülseren Yaman´a hediye etti.

 

        

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ