USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
MAGAZİN

Bakan Güler Kızıltepe'de STK Platformunun iki yıllık faaliyet ve çalışma toplantısına katıldı

Toplantı Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Konferans salonunda yapıldı

Bakan Güler Kızıltepe'de STK Platformunun iki yıllık faaliyet ve çalışma toplantısına katıldı
24-11-2013 15:17
Google News

Toplantı Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Konferans salonunda yapıldı.  Açılış konuşmasını Kızıltepe STK Platformu Başkanı Mehmet şerif Öter yaparak STK Platformu çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra İç İşleri Bakanı Muammer Güler konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Ticaret merkezinin açılışına katılmak istediklerini belirten İç İşleri Bakanı Muammer, Site ile ilgili kavşak ve elektrik sorununu çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İç İşleri Bakanı Güler şunları söyledi:

'Karar alma mekanizmalarında çoğulculuğun meslek teşekküllerinin sivil toplum kuruluşlarının sendikaların vakıfların her kesimin söz sahibi olabilmesi genel yöneticilerimizin söz sahibi olabilmesi elbette ki bir örgütleme gerekiyor. Kızıltepe ilçemizde Platformunuzun bu anlamdaki birlikteliği çok sevindiricidir. Biz Ak parti Hükümeti olarak Türkiye demokrasisinin önünü açmak siyaset yapmanın yollarını genişletmek anlamında çok önemli çalışmalara imza attık. Burda her kesimin siyaset yapma anlamında kendine taban bulması kendini ifade etmesi meşru platformlarda fikirlerini dile getirmesidir. Bu işin olacak yanı ama işin olmayacak kabul etmeyecek tek tarafı var oda şiddet baskı ve terördür. Bunun hiçbir zaman sivil toplum kuruluşlarında kabul edilirliği yoktur kabul edilebilirliği olmadığı gibi sürdürebilirliği de yoktur. Gücünüz olsun ister olmasın eğer meşru bir platform yoksa ne siyaset yapılabilir ne sivil toplum örgütü olarak gücünü hissettirebilirsiniz. Bir takım şeyleri bir araya gelerek işte basın açıklamaları yaparak baskın olduğumuzu hissettirerek sesimizi duyurduk ve duyuracağız evet bunların hepsi meşrudur meşru olmayan tek şey terördür. Onun için Türkiye'de siyasettin de yolları açıktır. Özellikle de çözüm sürecinde biz siyaset yapmanın hem önünü açtık hem daha teşkilatlanma anlamında siyasi partilere kolaylık sağladık' dedi.

'Devlettin verdiği söz 2015'e kadar bütün bunların tamamı hal olacak'

Kızıltepe Mardin'in öneli bir ilçesi olduğu ifade eden Güler şöyle dedi:

'Bir zenginlik yuvasıdır. Kızıltepe'de bir tarım zenginliğini ifade ediyoruz. Sulama bir derdi var elektrik bunların hepsinin temel kökten çözümü lazım bunu çözse çözse sulama kanalları çözer. Devlettin verdiği söz 2015'e kadar bütün bunların tamamı hal olacağını ifade ediyoruz. Bu dönemde 81 ile üniversite getirmiş olduk Artuklu üniversitesi de Mardin için önemli bir imkan Kızıltepe'nin bundan istifade etmesi gerekiyor. Ziraat Fakültesinin kurulmasına gerçekten bizde önem veriyoruz. Spor meslek yüksekokulu oda önemli bir yatırım bu yıl bir spor lisesinin yapımını başlatıyoruz. Bu meslek yüksekokulunun bir aşamasıdır.

Kızıltepe'de öteden beri Hükümet konağı emniyet müdürlüğü ile ilgili bir çalışmayı biliyorum. 2014 yılında Kızıltepe'ye yakışır Kızıltepe'de bir hükümet konağını yapılması emrini verdim inşallah proje bölge mimarisine uygun bir şekilde yapılacak.' Dedi.

'Önünü göremeyen yatırımını garanti edemeyen bakkal dükkanı bile açmaz '

Müstakil Sanayici ve İş Adamları derneğinin genel idari kurul toplantısının 83. Yapıldığını kaydeden Güler, İstanbul dışından en geniş katılımlı bir toplantı olarak Mardin'de ortaya koyduklarını söyledi.

Güler şunları söyledi:

'Bütün bunların temelinde ister zengin olun ister imkanlarınız olsun hepsinin temelinde dayandığı yer huzur ve güven ortamının ikisinin beraber getirdiği istikrar yoksa kimse buraya kara kaşına kara gözüne ne gelir ne dolaşır. Önünü göremeyen yatırımını garanti edemeyen bakkal dükkanı bile açmaz o halde öncelikle huzur ve güven ortamın lazım. Şimdi hükümettin büyük bir cesaretle ortaya attığı bu çözüm süreci gerçekten de bölge halkının büyük bir desteğini aldık biz olaya belirli bir etnik kesimin meselesi değil bütün Türkiye'nin meselesi olarak bakıyoruz. Artık kavgayla dövüşle şiddetle terörle silahla gidilecek bir yol kalmamıştır. Kim bunun aksini iddia ediyorsa demokrasi adına yanlış yapıyor. Sivil toplum kuruluşları olarak demokrasinin en büyük savunucusu sizler olmalısınız. Hatta gerekirse bize karşı bunun mücadelesini verebilirsiniz. ' dedi.

Konuşmanın ardından STK Platformu bünyesinde öğrencilere burs veren iş adamlarına plaket verildi. Plaket töreninden sonra Güler Havaalanına geçerek uçakla Ankara'ya gitti.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ