USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Bakan Yardımcısı Ersoy, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde incelemelerde bulundu

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, Nusaybin ve Kızıltepe İlçelerinde incelemelerde bulundu.

Bakan Yardımcısı Ersoy, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde incelemelerde bulundu
29-08-2020 18:54
Google News
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyelerin çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla gerçekleştirdiği temaslarını Nusaybin ve Kızıltepe ilçeleriyle devam etti.

Bakan Yardımcısı Ersoy, Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ve AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç’ın eşlik ettiği ziyaretler çerçevesinde ilk olarak bilgilendirme alacağı Nusaybin Belediyesini ziyaret etti.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Emrullah Temizkan ve kurum amirleri tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Ersoy, Şeref Defterini imzaladıktan sonra beraberindeki heyet ile yürütülen hizmetler ve planlanan projeler hakkında gerçekleştirdiği toplantıda Kaymakam Temizkan’dan brifing aldı.

Toplantının ardından Kültür ve İnanç Parkı’nı ziyaret ederek tarihi Zeynel Abidin Camisi ile Mor Yakup Kilisesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Ersoy, Zeynel Abidin Camisinde Nusaybin Belediyesi tarafından düzenlenen Aşure programına katılarak vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Devletimizin her kademesindeki çok güçlü irade ve anlayış birliği ile yürütülen terörle mücadelenin her alanda devam edildiğini söyleyen Bakan Yardımcısı Ersoy, “Bu coğrafyanın çok önemli kadim bir ilim, kültür, medeniyet şehri ve aynı zamanda ticaret merkezi olan bu güzel ilçemizi geçmiş yıllarda özellikle terörden uğradığı mağduriyetleri, yaşadığı sıkıntıları, çukur ile hendek sürecinde vatandaşlarımızın çektiği sıkıntıları hep birlikte müşahede ettik. Bu güzel beldelerimizin, şehirlerimizin eskiden olduğu gibi ticaretle, ilimle, irfanla, kültürle, kültürel etkinliklerimiz ile anılması için, yeniden bu coğrafyada huzur ve güvenliğin kalıcı olabilmesi için her alanda mücadelemizi sürdürüyoruz.” dedi.""

Bütün uyarı ve iyi niyetli çağrılara rağmen terörle arasına mesafe koymayan, terörle işbirliğine devam eden belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine belediye başkan vekillerinin görevlendirdiğini ifade eden Bakan Yardımcısı Ersoy “Bu mücadelede Devletimiz kararlı bir şekilde bölgemizde kan dökülmesin, gözyaşı akmasın, annelerimiz ağlamasın, küçücük çocuklarımız kandırılarak dağlara götürülmesin diye mücadele ederken öbür tarafta devletin verdiği imkanları, devletin bu gayretleri karşısında mücadele etme arzusunda olan, terör örgütlerine aktarmaya çalışan belediyelere de bu fırsatı vermedik. Bu amaçla bütün ısrarlarımıza, bütün uyarılarımıza ve iyi niyetli çağrılarınızı rağmen terörle arasına mesafe koymayan, terörle iş birliğine devam eden, onları desteklemeye devam eden belediye başkanlarını görevden alarak yerine belediye başkan vekilleri görevlendirme uygulamasını bu dönemde de devam ettirdik. İnşallah bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve bundan sonra terörle mücadeledeki kararlı duruşumuzla Nusaybin'i çok kısa bir sürede eski günlerine kavuşturacağız. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı 2 milyar lirayı bulan yatırımlar olmak üzere devletimizin bundan sonra Nusaybin'de hemşerilerimizin her türlü ihtiyacını, elinden gelen her türlü yardımı, desteği, katkıyı sunacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum.” dedi.

Bakan Yardımcısı Ersoy, engelli vatandaşlarımıza yönelik mesleki spor ve müzik alanında kurslar verilmek üzere Nusaybin Belediyesince yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışını yaparak merkez ile ilgili bilgiler alıktan sonra Nusaybin temaslarını tamamlayıp Kızıltepe ilçesine geçti.

Kızıltepe ilçesindeki temas ve incelemeleri kapsamında Kızıltepe Belediyesini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Ersoy, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ve Belediye personeli tarafından karşılandı.""

Belediye personelleriyle bir süre sohbet eden Bakan Yardımcısı Ersoy, ilçenin genel durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili Kaymakam Çam’dan bilgi aldıktan sonra halı motifi ile bezenen ve geçtiğimiz günlerde ulaşıma açılan cadde ile Kilise Caddesindeki çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ