USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Başbakan YardımcısıTürkeş Mardin´de incelemelerde bulundu

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzerine Mardin´e geldi.

Başbakan YardımcısıTürkeş Mardin´de incelemelerde bulundu
16-06-2016 14:52
Google News

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzerine Mardin´e geldi. 
Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzerine Mardin´e gelen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, havaalanında Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve bazı vatandaşlar tarafından karşılandı. Mardin Valiliği´ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Mustafa Yaman´dan kent hakkında bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, bölgedeki gelişmeleri ve yatırımları yerinde incelemek ve sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya gelmek için Mardin´e geldiğini söyledi.

?AKILLI OLMAK LAZIM?
Bir gazetecinin ?İstanbul Vezneciler´de 6 polisin şehit olduğu, 5 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyı yapan Eylem Yaşa isimli teröristin cenazesi HDP´lilerce Diyarbakır´da defnedilmesini nasıl buluyorsunuz?? şeklindeki sorusuna cevap veren Başbakan Yardımcısı Türkeş, ?Teröristleri destekleyici tavırların kimseye faydası yoktur, akıllı olmak lazım. Terörü ve teröristi övücü, destekleyici tavırların hiç kimseye faydası yok. Türkiye yıllardır bununla uğraşıyor, terörün bir önde görünen maşaları olur birde onun arkasında onun esas tezgahlayıcıları olur. O arkadakini bilemez. Onun için ailesini tanıyordum, biliyordum diye gidip terörü teröristi övecek davranışlarda bulunuyorsun, yarın o terör döner senide vurur akıllı olmak lazım? dedi. 

NUSAYBİN´DEKİ OPERASYONLAR VE NORMALİZE SÜRECİ 
Nusaybin´de biten operasyonlara ve bundan sonraki sürece de değinen Türkeş, ?Terör örgütüne gerekli uyarılar daha önce yapıldı. Yani silahlarını bırakmaları silahlarını alıp geldikleri yeri yani bizim hudutların dışına çıkmaları ile ilgili her türlü uyarı yapıldığı halde maalesef bu terör örgütü ve uzantıları ilçelerimizde, illerimizde diş tutmaya çalıştılar. Buna karşı Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü devlettir, buna karşı yapılması gereken şey bunu söküp atmaktı devletimiz ülkenin güvenlik güçleri başta Türk silahlı kuvvetleri, emniyeti, jandarma komutanını hepsi bir arada bu teröre karşı hep beraber müşterek olarak başarılı çalışmalar gösterdiler. Çok şükür çoğunu hallettik. Ufak tefek şeyler var ama bundan sonrası bu bölgenin terörden mağdur olmuş olan terörden travma yaşamış olan, bu bölgenin de diğer bölgeler gibi normalize olma sürecidir. Normalizasyon dediğimiz hasarın tespiti hasarın tazmini vatandaşın mağdur edilmemesi çünkü vatandaşın evi yıkılmış iş yeri yıkılmış vatandaşımızın bir suçu kabahati yok terörist evine bomba koymuş neticede mağduriyet var. Bunları karşıladıktan sonra bunun ikinci kademesinde de günlük yaşayışın normal hale gelmesi lazım. Yani çocuklarımızın güven içince eğitimlerini görmesi lazımdır. Sağlık hizmetlerinin düzgün işlemesi lazımdır. Eğitim ve sağlık bunlar önceliklerimiz işlemesi lazım. Ekonomik hayatın esnafın normalize olması lazım yani topyekun Tekirdağ Malkara´da Sinop Gerze´deki şartlar neyse buranın ilçelerinde de aynı şartların vasatın temin edilmesi lazımdır. Bu bizim sosyal devlet anlaşımızdır. Sosyal devlet anlayışı içerisinde de iktidarımız bunları yapmak için gayret sarf ediyor? diye konuştu.

PROGRAMLARI BASINA KAPALI DEVAM EDECEK 
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş´in valilik ziyaretinin ardından yapacağı ziyaret ve toplantılarının basına kapalı olacağı bildirildi.

   Artuk Üniversitesi tarafından tarihi eski PTT Binasında basına kapalıverilen iftar yemeğinin ardından Tuprul Türkeş´in Mardin´den ayrıldığı belirtildi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ