USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Başkanı Şahin “İhalelerimizi şeffaf belediyecilik anlayışı ile gerçekleştirdik”

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, 2 yıllık belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği projeleri basına anlattı.

Başkanı Şahin “İhalelerimizi şeffaf belediyecilik anlayışı ile gerçekleştirdik”
04-04-2021 10:22
04-04-2021 10:28
MARDİN
Google News

lçe Belediye Başkanı Veysi Şahin, 2 yıl belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirilen hizmetleri düzenlediği basın toplantısı ile basın mensuplarına anlattı.

         Şeffaf Belediyecilik anlayışı

     Göreve geldiği günden beri gerçekleştirdik  ihaleleri ilk defa elektronik ihale yöntemi yapıldığını.  söyledi. İhalelerin ihalelerin yüzde 24 ile yüzde 44 oranında kırım ile gerçekleştirildiğine dikkat çeken Şahin, “Göreve geldiğimiz günden beri ihalelerimizi şeffaf ve hesap verilebilirlik ilkesiyle açık ihale yöntemiyle gerçekleştirdik. Kırımlar yüzde 24 ile yüzde 44arasında değişiyor. İhale aşamasında denetimlerimiz ve kontrolörlük hizmetlerimiz en üst düzeyde tutuyoruz” dedi.

                       Bir yıllık kira bedeli ile hizmet kampüsü yaptık

     Belediyeye ait, makine ikmal ve diğer hizmet birimlerinin farklı alanlarda kiralık binalarda hizmet vermesinin belediyeye hem kira yükü hem hizmet koordinasyonunda sıkıntılara neden olduğunu ifade eden Şahin “85 bin metrekarelik atıl durumdaki arsa üzerinde,  hizmet kampüsü inşa ettik. Makine ikmal ve bağlı birimler  bir kısım idari birimleri buraya taşıdık. Kampüsü bir yıllık kira bedeli ile belediyeye kazandırdık.” Şeklinde konuştu.

             Spor Kompleksi

   Midyat Belediyesi Spor Kompleksi yapımında sona gelindiğini ifade eden Başkan Şahin, spor alanlarında geri kalmış bir ilçe olduklarını, gençlerin kenar çöplüklerin çevresinde futbol oynadıklarını belirterek, çevre il ve ilçelerden  farklı spor alanları için gelecek sporcuların ilçe turizmine farklı bir boyut kazandıracağını söyledi. Şahin “Turizm ilçesi olan, Diller ve Dinler Kenti Midyat Şehrimiz, spor turizmi konusunda da canlanmasına katkı sağlayacak bir kompleks yaptık. 47 dönüm alan üzerindeki tesisimiz yarı olimpik, açık ve kapalı yüzme havuzu, Futbol, Voleybol, Basketbol, Tenis ve Semt Sahaları, Paten, kayak pistleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu alanları, fitness ve spor alanları ile dinlenme alanları ile donanımlı olacak” dedi.

     Askeri tesisler kültür merkezi olacak

İlçe merkezinde bulunan jandarma karakolu ve lojmanlarının kullanımdan çıktığını,8 bin 900 metrekare alana sahip alanın kültür merkezine dönüştürülerek çok amaçlı konferans salonu, sinema salonu, lokal, açık ve kapalı otopark, kütüphane, sergi salonları ile donatılacağını kaydeden Şahin “Midyat bir film ve dizi platosu haline geldi. Burada çekilen film ve dizilerin galaları bundan böyle Midyat’ta yapılacak. İlçede sinema salonu yoktu. “ diye konuştu.

          Tarihi sokaklar sanat sokaklarına dönüştürülecek

  Maiate yer altı şehri kazılarına başladıklarını, kazı ve restorasyon evini hizmete soktuklarını ve tarihi sokakların aydınlatma çalışmaları tamamladıklarının altını çizen Başkan Şahin, “Tarihi sokakları sanat sokağına dönüştüreceğiz. Şehre renk katan, kültür turizminde çekim oluşturacağına inandığımız, unutulmuş ve kaderlerine terkedilmiş sokaklarımızı restore ederek ve aslına uygun düzenleyerek sanat sokağına dönüştüreceğiz. İlçeye kazandırdığı meşhur konaklar ve taş işlemeciliğiyle adından söz ettiren Süryani Taş Ustası İbrahim Şabo’nun ismini vererek ölümsüzleştireceğiz” dedi.

            Başkanlık maaşımı engelli öğrencilere burs, makam aracı evlenecek çiftlerin hizmetine verildi

     Vatandaşların belediyeye giriş çıkışlarını zorlaştıran bariyer ve turnikeleri kaldırarak, belediye kapılarını vatandaşa açtıklarını ifade eden Başkan Şahin, “Seçim meydanlarında verdiğim söz ve vaatleri yerine getirdim ve getirmeye devam edeceğim. Başkanlık maaşımı engelli öğrencilere burs veriyorum. Kızlar önceliklidir. Belediye başkanlık makam aracını da evlenecek çiftlerin hizmetine veriyoruz. Her 130 kız ve erkek öğrencimize  burs veriyoruz “ şeklinde konuştu.

           Sosyal Market, “Yoksa al, varsa as”

İhtiyaç sahibi vatandaşların giyim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla açılan Sosyal Market, aracılığıyla ayda 300 vatandaşa giyim yardımı yapıldığını belirten Şahin “ İhtiyacın varsa al, ihtiyacın yoksa as” sloganı marketimiz açtık. Vatandaşlarımız ihtiyaç fazlası giyeceklerini getirip asıyor, ihtiyacı olan vatandaşlarımız da giyim ihtiyaçlarını alıyor. Her geçen gün  marketimizden yararlananların sayısı artıyor” diye konuştu.

           Şehrin içindeki çarpık görüntüleri kaldırılacak

  Yeni semt pazarları kurarak, köyden gelen vatandaşların organik ürünlerini hijyenik bir ortamda satma imkanı saplayacaklarını kaydeden Başkan Şahin “ Köylülerimiz ilçe genelinde sokak ve cadde kenarlarında ürünlerini satıyor. Bu hem çirkin ir görüntü sergiliyor hem hijyenik değil. Yol kenarında yaz aylarında satılan kavun, acurlar içinde otantik alanlar oluşturacağız. Vatandaşımız ürününü güzel bir ortamda satsın. İlçe girişlerinde ve çevresinde bulunan taş ocakları da bir çatı altında toplamayı, tamircileri de 2. Sanayi sitesinde bir araya getirmeyi hedefliyoruz”” dedi

      Midyat-Estel arası tramvay

   Midyat-Estel kesimi arasında nostaljik bir tramvay hattını devreye sokacaklarını aktaran Başkan Şahin “Doğalgaz ve diğer kurumların alt yapı çalışmalarını tamamlamasını bekliyoruz. Biter bitmez nostaljik tramvay hattını devreye sokacağız. Estel kesimindeki Köşk Meydanı kenarında bulunan betonerm adayı kaldırıp esnafımıza taştan işyeri hazırlayacağız. Köşk meydanı kent meydanı olarak halkımızın hizmetine girecek.” şeklinde konuştu

        İşadamlarımızı yatırıma davet ediyorum

           Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde ve Türkiye genelinde Midyatlı zengin iş insanlarının bulunduğuna vurgu yapan Başkan Şahin “ İlçemizde Organize Sanayi Bölgesini ve Tekstil Merkezini kuruyoruz. Dışarıda bulunan Midyatlı İş İnsanlarımız buraya yatırım yapmaya davet ediyoruz. Yatırım yapacak olan hemşerilerimiz hem kendileri kazanacak hem de doğup büyüdükleri topraklarda istihdam yaratarak ilçemizin kalkınmasına destek olacak.” Dedi

                Küçük otantik Midyat projesi

     İlçede 240 dönüm alan üzerinde TOKİ işbirliğiyle  otantik bir Midyat projesini hayata geçireceklerini ifade  Başkan Şahin “TOKİ iş birliği ile otantik bir Midyat projesini hayata geçireceğiz. 450-500 konutluk bir proje. İçinde kilisesi, camisi ve sosyal donatıları olan   bir proje. Midyat mimarisine uygun, yeşil ve dinlenme  alanları olan küçük bir Midyat olacak” şeklinde sözlerini sürdürdü.


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ