USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Başkanların Palandöken buluşması

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu´na bağlı federasyon ve cemiyet başkanları Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti´nin ev sahipliğinde Erzurum´da bir araya geldi.

Başkanların Palandöken buluşması
06-02-2017 05:53
Google News

            TGK Başkanlar Kurulu Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in davetlisi olarak, 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali etkinliklerin yapılacağı alanları gezdi. Snowdora otelde Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu başkanlar kutulu ile bir araya gelen Belediye Başkanı Sekmen, yaptı yaptığı icraatları anlattı. Toplantıya Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da katıldı.

           TGK Genel Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy´un ev sahipliğinde yapılan toplantıda, TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in basına gösterdiği önemden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TGK Başkanlar Kurulu Toplantısına şeref konuğu olarak davet edilen iki isme dikkat çeken Kolaylı ? 15 Temmuz Darbe girişiminde Ağrı´daydık. Olayı duyar duymaz Ağrı Valisi Işın´ı ziyaret edip, darbeye karşı duruşumuzu gösterdik. Darbe sonrasında Yalova´da düzenlediğimiz toplantıya Vali Musa Işın´ı şeref konuğu olarak davet ettik. Bizi kırmadı toplantımıza geldi. Erzurum Büyükşehir  Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´i Marmaris toplantımıza davet ettik. Erzurum ile ilgili yaptığı sunum sonunda başkanlar kurulunu festivale davet ettiler. Bu gün onun için buradayız. Sayın Sekmen´e teşekkür ediyorum ?dedi.

           Kalemleriniz kalkınmaya destek olacak

Toplantıya katılan Ak Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da Türkiye´nin değişik yörelerinden gazetecileri Erzurum´da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Taşkesenlioğlu, Erzurum´daki etkinliğe katılanlar içerisinde hükümetin uygulamaya koyduğu Cazibe Merkezleri Projesi kapsamındaki illerden de çok sayıda gazeteci bulunduğunu ifade ederek, ?kalemlerinizden çıkacak yazılarla bu bölgelerde ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacaksınız´ dedi.

 Gazeteciler adına söz alan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de doğup büyüdüğü şehirde bir kez daha bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, baba dostu ve öğrenci iken velisi olan Merhum Kızılay Başkanı ve DAGC Kurucu Genel Başkanı Mithat Turgutcan´ı andı. Bilgin , konukseverliği için Başkan Sekmen´e teşekkür etti.

 Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Kesmen, Erzurum´un turizm, sanayi ve tarım alanında kabuğunu kırdığını, her gün yeni yatırımlar ve gelişmelerle hedeflediği gelişmişlik seviyesine yaklaştığını söyledi. Palandöken Dağının işletmesini belediye olarak aldıklarını ifade eden Kesmen, Palandökeni dört mevsim turizme kazandıracaklarını söyledi

             Festivale 50 ülke 1000 sporcu katılacak

            Erzurum  Büyükşehir  Belediye Başkanı Mehmet Kesmen 13.Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali etkinliklerine 50 ülkeden bin dolayında sporcunun katılacağını söyledi. Kesmen ?Erzurum tarihi değerlerine sahip çıkıyor. Erzurum kalesi etrafındaki yapıları temizledik. Eski haline getirmek için restorasyon ve düzenlemelere başladık. 300 milyon liralık bir harcama yaptık. Eski sanatlarımıza sahip çıkıyoruz. Kaybolmaya yüz tutmuş 30 dolayında mesleği yeniden canlandıracağız. Sanayi alanında cazibe merkezleri kapsamında kapılarımızı yatırımcılara açtık, güzel gelişmeler var. 11 -18 Şubat tarihleri arasında 13.Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivaline ev sahipliği yapacağız. 50 dolayında ülke ve bin dolayında sporcu katılacak. Türk sporcularımızdan başarı bekliyoruz. Hazırlıklarımız tamamladık misafirlerimizi bekliyoruz.? Şeklinde konuştu

           Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu üyeleri Palandöken kayak tesislerini gezdi, atlama kulesinde yapılan müsabakaları izledi. Palandöken kayan merkezinin zirvesine çıkan TGK Başkanlar Kurulu yetkililerden kayak merkezinin işleyişi hakkında bilgi aldı ve zirvede hatıra fotoğrafı çektirdi.

            Programa Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Teşkilatlandırma Sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı Koordinatör Sefa Özdemir, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergun Ata, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Karadeniz Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen, Güneydoğu Anadolu  Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, İnternet Gazeteciler ve Blog Yazarları Derneği Başkanı Sinan Tunç,  Türkiye´nin çeşitli yörelerinden ve        Doğu Anadolu Bölgesi´nden yaklaşık 50 ilden gazeteciler cemiyeti başkanı ve yöneticisi, DAGC yönetim kurulu üyeleri, Erzurum´dan yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilci ve muhabirleri katıldı.

          TGK Başkanlar Kurulu üyeleri Erzurum´da 3 gün süre ile gezdikleri tarihi mekanlara, turistik alanlara ve kayak merkezine hayran kaldı.

          

          

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ