USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Başsavcı Bektaş, Gazetecileri Ziyaret etti.

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Başsavcı Bektaş, Gazetecileri Ziyaret etti.
09-01-2019 05:24
Google News

   Haber:Mehmet Çelik

   Mardin Cumhuriyet Baş Savcısı Ahmet Bektaş, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başsavcı Bektaş, gazetecilerin adli yargı sistemi içinde, kamuoyunu doğru bilgilendirme hususunda önemli ve zor bir görev üstlendiğini söyledi.

      Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, GGF ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti binasında, GGF ile cemiyet yönetimi ve üyelerini ziyaret etti. Samimi bir hava içinde geçen ziyarette, Başsavcı adliyedeki işleyişin hassasiyetine vurgu yaparak, hukukun üstünlüğü  ilkesinin ve adaletin temsilcileri olarak, yanılgıya düşmeden umumun hukukunu korumak ve haksızlıkların karşılıksız kalmaması için çalıştıklarını söyledi.

       Uyuşturucu konusunda, zaman zaman komu oyunun, kafasını karıştıran ve ? uyuşturucu ile yakalandı, savcı serbest bıraktı ? şeklinde ileri sürülen söylemlerin,  vatandaşın mağduriyetinin önünü kesen kanun maddelerindeki ince detaylardan kaynaklandığını ifade etti. Bektaş ? Uyuşturucu ve hırsızlık suçlarının karşılığı kanunlarda  net olarak belirtilmiştir. Satıcı ile içici arasında ceza farkı var. Sokakta bulunan iki çuval uyuşturucunun yanından geçen vatandaşı polis yakalıyor. Vatandaş benim değil diyor. Gözlem altında geçen süre içinde net bilgilere ulaşılmazsa, adliyeye sevk edilen vatandaşın beyanı doğru kabul edilerek serbest bırakılıyor. ?dedi

        Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmemesi için, meydana gelen olayların basına geç yansıtıldığını ifade eden  Başsavcı Bektaş , basın mensuplarına adliye kapılarının açık olduğunu, yeni yapılan adalet sarayında basın mensuplarının görevlerini daha iyi yapmaları için yer tahsis edileceğini söyledi. Bektaş, ?Suç kesinleşmediği sürece, operasyonlar devam ettiği sürece, açıklama yapılması davanın ve soruşturmanın selameti açısından sakıncalıdır. Savcılar, basın açıklamaları konusunda biraz ketumdur. Bu hem iş yoğunluğu hem de temsil edilen adalet sisteminin ciddiyetinden kaynaklanıyor. Zorunlu ve acil olmadıkça basın açıklamalarından kaçınıyoruz. Çok detaylara girmek istemiyoruz. Basın mensubu arkadaşlarımızın zor şartlar altından görev yaptığını biliyoruz. Her zaman istişarede bulunabilirsiniz. Yeni adalet sarayında basına özel bir yer ayıracağız.? Şeklinde konuştu.

        Hukuk okumanın önemine değinen Bektaş,? Hangi meslek alanı hedefleniyorsa, hedeflensin, gençlere tavsiyem hukuk okusunlar. Hukuku okurken haklarını öğrensinler. İlla savcı, hakim olmak gerekmiyor. Hukuk okuyup lokanta çalıştırsınlar, pazar işlerinde çalışsınlar? şeklinde sözlerini sürdürdü.

          GGF ve Mardin gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Başsavcı Ahmet Bektaş´ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti  dile getirdi. Çelik ? Nazik ziyaretinize arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. 9 il´den gazeteciler cemiyetlerinin oluşturduğu GGF  merkezinin Mardin´de olması, Mardin´in tarihi dokusuna ve ilde görev yapan gazetecilere, bölge gazetecilerinin duyduğu güvenin göstergesidir. Bölgede 600 dolayında gazeteci üyemiz var. Sizden beklentimiz, adliye haberlerinde arkadaşlarımıza kolaylık sağlamanızdır. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve haberleri yetkili kişilerden almak istiyoruz. Basın mensuplarına karşı hassasiyetinize ayrıca teşekkür ediyorum ?dedi.

     Mardin Cumhuriyet Başsavcısının ziyaretinde Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Onur Kurulu Başkanı Adnan Avuka, İhlas Haber Ajansı Mardin İl Temsilcisi Beril Çuhadaroğlu Solmuşgül, Mardin Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Akgül, İletişim Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü M. Sait Çakar, Vahap Erdoğan ve  TRT Mardin Temsilcisi Vehbi Bakır, hazır bulundu.

       GGF Onur Kurulu Başkanı Adnan Avuka, Başsavcı Bektaş´a fotoğraf albümü hediye etti.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ