USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Belediye Eş Başkanları Basın Toplantısı Yaptı

-Mardin Büyükşehir Belediye Bdp Eş Başkanı Februniye Akyol Ve Artuklu Belediye Bdp Eş Başkanı Leyla Sevinç Bozan Ortak Basın Toplantısı Düzenledi

Belediye Eş Başkanları Basın Toplantısı Yaptı
23-05-2014 15:02
Google News

 

 

            Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Süryani Februniye Akyol ve Artuklu Belediye Eş Başkanı Leyla Sevinç Bozan, belediye meclis toplantı salonunda ortak basın toplantısı düzenledi. Februniye Akyol geçmiş yönetimler döneminde verilen imar ruhsatlarının çarpık bir kentleşme yarattığını söyledi.

            Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter olarak atanan Ahmet Direk'in tanıtıldığı toplantıda karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları anlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, geçmiş dönemde verilen 210 imar ruhsatı ile sıkıntılı bir ortam yaratıldığını belirtti. Yaşam alanlarının hiçe sayılarak tamamen ranta dönük ruhsatlar verildiğine dikkat çeken Akyol, bu konuda komisyon kurduklarını, incelemeler sonucunda hukuki prosedürlerin yerine getirileceğini söyledi. Akyol 'Belediyeyi büyük sorunlarla devir aldık. Yaşamsal alanları ve vatandaşın rahat ve sağlıklı bir yaşam sürdürmesi unutulmuş, tamamen ranta dönük ruhsatlar verilmiştir. Biz bu konu için komisyon oluşturduk. Gerekli inceleme ve araştırmalar yapıldıktan sonra işin hukuki boyutunu harekete geçireceğiz. Biz vatandaşlarımızın mağduriyetini istemiyorum. Mardin farklı bir şehir. Mardin'i mevcut değerleriyle yönetmeye talip olduk bu değerleri bozmaya yasalar çerçevesinde müsaade etmeyeceğiz' dedi.

Yola İnşaat Ruhsatı Verildi

            Geçmiş dönemde belediye yönetiminin verdiği ruhsatların  çarpık bir kent yaratmaya dönük olduğuna vurgu yapan Februniye Akyol, 'Yeşil alan,park,oyun alanları hiç düşünülmemiş. Hatta yolun üzerinde inşaat ruhsatları verilmiş. Verilen ruhsatları iptal etme yetkisine sahip değiliz. Kısa süreli durdurmaların çok yararı olmayacak. İmara aykırı verilen 210 ruhsatı mercek altına aldık. Bundan sonra kentin yapısını bozacak hiç ruhsat verilmeyecektir' şeklinde konuştu.

Otogarda Düzenleme Ve Zabıta Yenilenecek

            Mevcut zabıta kurumunun işlevini yerine getiremez durumda olduğunu belirten Akyol, Mardin'deki şehir yaşamının farklılığına vurgu yaparak 'Zabıta kurumunu yeniden oluşturacağız.Genç dinamik ve çalışan bir ekip kuracağız. Kontrol ve denetim mekanizmasını harekete geçireceğiz. Yeni yalpına otogar etrafındaki duvarlarda çökmeler tespit ettik.Müteahhitle görüşmeler yaptık.Eksikliklerin giderilmesini istedik. Yapıyı bu haliyle teslim almayacağımız bildirdik.' Şeklinde sözlerini sürdürdü.

Beyaz Hattı Sıkıntılı

            Şehir içme suyunun kesilme nedeni ve  yersiz çoğalan taksi duraklarına çözüm getirilmesi yönündeki sorusuna Akyol 'Beyaz su hattında kullanılan borular son derece kullanışsız.Döşendiği zaman alt yapısı uygun hazırlanmadı.Basınca dayanıksız. Biz suyun basıncını azalttık. Daha önceki su kaynaklarını faaliyete geçirmeye çalışıyoruz. Belediyenin devir aldığı borç yükü kısa sürede kalıcı çözüm üretmemizi engelliyor. Kaçak kullanımlar var,onları önleyeceğiz.Şehir içi taksi duraklarını da vatandaşın  rahatına dönük  uygun şartlara getireceğiz' şeklinde sözlerini sürdürdü.

            Beş Duyu Organımızı Rahatsız Eden Görüntüler Var

            Artuklu Belediye Eş Başkanı Leyla Sevinç Bozan, ise seçim bildirgelerinde vaat ettikleri birlikte yönetim anlayışını hayata geçireceklerini ifade etti. Modern,temiz, yaşanılır bir şehir yaratma karlılığında olduklarını belirten Bozan, bu konuda vatandaşların desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bozan 'Mardin'i temiz ve yaşanılır bir şehir haline getirmeye kararlıyız. Çöp toplama işine ağırlık verdik,tüm mekanizmaları harekete geçirdik. Çöp araçlarının gündüz hayatı olumsuz yönde etkileyecek şekilde şehrin içine sokmak istemiyoruz. Belli saatlerde vatandaşlarımız çöplerini belli yerlere atmalarını,çöpler toplandıktan sonra çöp atma işinin son bulmasını istiyoruz. Bu konuda vatandaşımızı önce uyaracağız,uymayanlara  cezai müeyyideler uygulayacağız. İmarda olsun,çevrede olsun, temizlik konusunda olsun beş duyu organımızı rahatsız eden görüntüler var. Bunları ortadan kaldırmaya kararlıyız' dedi.

            Akyol Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak, çadır kurup belediyeyi çadırdan yönetmeyi düşündüklerini, Soma faciası ile bu kararlarından vazgeçtiklerini,belediyeyi 5 yüz  milyon bor ile devir aldıklarını sözlerine ekledi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ