USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

BERAAT KANDİLİ MESAJI

BERAAT KANDİLİ MESAJI

BERAAT KANDİLİ MESAJI
20-06-2013 17:40
Google News

Cenabı Hakk'ın lütuf ve inayetiyle yeni bir Berat Kandilinidaha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek gecelerimüminlerin affına vesile kılan Allah'a hamd, bizleri bu gecelerle tanıştıran veihya etmede bize rehberlik eden Rasûlüne salat ve selam olsun. 

Berat borçtan ve cezadan kurtulmakmanasına gelir. Günahlardan kurtulmayı müjdeleyen Şabanayınıun 15. Gecesimübarek Berat kandilidir. 23. Haziran gecesi işte bu mübarek geceyi idrakedeceğiz inşallah.

Kuşkusuz, Müslümanlarolarak büyük bir coşku ve sevinç içinde ihya ettiğimiz mübarek kandilgecelerimizden  birisi  de Yüce Allah'ın engin af, mağfiret verahmetiyle taşan Beraat Kandilidir. Her yıl idrak ettiğimiz Berat Kandili, bize her türlü kötülük,haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan uzak kalmayı öğretir.Müslümanlar bu gecede kendilerini, hayatlarını, hayal ve beklentilerini adetayeniden tasnif edip planlayarak, onları Kur'an ve sünnet ölçüleri içinde birkere daha gözden geçirerek gerçek mü'min olma ve Allah'ın rızasını kazanmayolunda mesafe kat etme imkânına sahip olurlar.

BeratKandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizinaffediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi; kendimize,ailemize, din kardeşlerimize, yaratılıştan kardeşlerimize ve tüm kâinata karşıaffedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, aynı zamanda kırılankalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularınıaşma günüdür. Berat, Yaradan'ın affına erebilmek için yaradılanı affetmegünüdür.

Dinimiz her zamanümitvar olmamızı emreder ve ümitsizliğedüşmeme noktasında bizi uyarmıştır. Bukonuda, Kur'an-ı Kerim şöyle buyurmaktadır.  De ki, Ey kendilerinin aleyhineaşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allahbütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.?(Zümer Suresi, 39/53)

Bu geceye önem katanhatta af ve mağfiret gecesi olmasına sebep olan en önemli husus hiç şüphesizson ilahi mesaj olan Kur'an-ı Kerim'in bu gecede Levhi Mahfuz'dan bir bütünhalinde dünya semasına indirilmiş olmasıdır. Duhansûresi 1-3ayetlerindeYüce Allah (cc) şöyle buyurmaktadır. "HâMîm. Apaçıkolan Kitab'a and olsun ki, biz onu mübârek bir gecedeindirdik. Şüphesiz  biz  insanları uyarmaktayız. Katımızdan bir emirle her hikmetli iş o gecede ayırt edilir...".  Öyleyse bu geceden gereğince istifadeedebilmek için Yüce Kur'ân'a kulak vererek gereğince ameletmeliaf ve mağfirete nail olan kullardan olmaya çalışmalıyız.

BeratKandili, arzularımızın, tutkularımızın, bencilliklerimizin esaretindenkurtularak gerçek özgürlük beratımıza nasıl kavuşacağımızı öğretir. Bize,şeytanınher türlü oyun ve desiselerine karşı dirayet kazanma konusunda kalıcı birbilinç kazandırarak, bizigünahla buluşturan her türlü bağdan kurtulmak ve birşekilde ruhumuza sızmayı başarmış şer ve mefsedettenazad eder,Nefse, şeytana veonların hilelerine karşı her zaman yüksek bir teyakkuzda olmayı hatırlatır.

Bu kandil, beratımızı almamızın ancak, hayat rehberimizolan Kur'an-ı Kerim'i anlamak yaşamakla, Sevgili Peygamberimiz (sav)'in bizleremiras bırakmış olduğu sünnetini ve evrensel ahlâkî erdemleri hayatımızayansıtmakla mümkün olacağını öğretir.

Allah'a derin bir içtenlikleyöneldiğimiz bu gecede rahmet ve merhametin sahibi olan Yüce Rabbimizden af vemağfiretistemeliyiz.Bu duygu ve düşünceler içinde başta değerli Mardin halkıolmak üzere tüm İslâm âleminin mübarek Berat gecesini kutlar; feyz ve bereketindenhepimizin istifade etmesini, Berat gecemizin gerçek beratlarımıza vesileolmasını, bu gecenin Milletimizin ve İslamâleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesileolmasını niyaz ediyorum." 

Not: Bu geceyi ihya edeceğimiz23 Haziran Pazar günü, akşam yatsı arası Fuat Yağcı Camiinde, Yatsıdan sonraUlu Cami'de özel program düzenlenecektir.

Dursun Ali COŞKUN

Mardin İl Müftüsü

 

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable{mso-style-name:"Normal Tablo";mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-priority:99;mso-style-qformat:yes;mso-style-parent:"";mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin-top:0cm;mso-para-margin-right:0cm;mso-para-margin-bottom:10.0pt;mso-para-margin-left:0cm;line-height:115%;mso-pagination:widow-orphan;font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ