USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Bir Uzmanın Gözü İle Makyaj...

Kalıcı Makyaj Uzmanı Fatoş Sivaslı ile Kadınların Güzellik Dünyasını konuştuk.

Bir Uzmanın Gözü İle Makyaj...
07-04-2018 19:40
Google News

        

       Röportaj: Hatice Türkan

                       Mehmet Çelik..

         Batman Söz Gazetesi Yazarı Hatice Türkan beni arayıp, Samsun´dan Mardin´e bir kalıcı makyaj yapan bir güzellik uzmanın geldiğini söyledi.

           Mardin´de Hair Studio Kuaför ve Güzellik Salonunda müşterilerine hizmet verirken  görüştün Fatoş Sivaslı ile;

      Kalıcı Makyaj Uzmanı Fatoş Sivaslı ile Kadınları Güzellik Dünyasını konuştuk.

   Genelleme yapmak belki yanlış, ama kadınların olmazsa, olmazıdır makyaj.

   Ünlü Şair Orhan Veli Kanık´ın şiirini hatırladım. Bu şiirinde Orhan Veli, kadınalara haksızlık mı etti acaba?

   Ya da her ortam ve her yerde kadının güzel görünme arzusuna mı vurgu yaptı.

Ne atom bombası

Ne Londra Konferansı

Bir elinde cımbız,

Bir elinde ayna;

Umurunda mı dünya!

 Orhan Veli böyle yazmış..

  Eşimizin, kız arkadaşımızın ya da sevgilimizin,      

Biraz daha güzel

Biraz daha bakımlı,

Hep ve en bakımlı?

Olmasını istemiyor muyuz hep?

Güzellik Uzmanı Fatoş Sivaslı bunu gözlemlemiş ve kalıcı makyaj alanında uzmanlık yapmış, güzel bir kadın.

   Cildiniz çok güzel, eşinize de cilt bakımı yapıyor musunuz?  Sorumuza.

? Evet bakın eşim oturuyor. Cildi gayet güzel. Herkesin bakıma ihtiyacı var? diyor Fatoş Sivaslı..

  Kalıcı Makyaj nasıl bir şey?

?Gün boyu makyaj tazeleme sorunu olmayacak. Akşam makyaj temizleme sıkıntısı yaşamayacak. Denizde, hamamda bakımsız ve solgun yüzle durmayacak. Ani program ve ziyaretlerde ?aman makyajsız kaldım? demeyecek ? şekkinde sıralıyor Sivaslı

       Kalıcı Makyajda nelere dikkat edilmeli?

   Fatoş Sivaslı:  ?Kalıcı kaş çizimi, dudak renklendirme, kalıcı eyelinner (göz kalemi), kirpik keratini?

Bunların, işinin ehli kişilerce yapılması çok önemli. Çünkü ciltte kalıcı hasar ya da kalıcı olumsuz görüntüye de yol açabiliyor bu işlemler. Güzelleşeceğim, bakımlı olacağım derken, yüz ifadenize hiç yakışmayan, kötü bir görüntü veren imajla hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.? Diyor, Samsunda yaşayan güzellik uzmanı Fatoş Sivaslı.

Sık sık Batman´a geliyor, Kuaför İzzet´te  kadınlara kalıcı makyaj, cilt bakımı işlem yapıyor, bir başka deyimle güzelleştiriyor.

   Fatoş Sivaslı´nın  Batman´a gelmişken, çevre illeri de boş bırakmıyor.

  Mardin´e birkaç kez gelmiş, işlem yaptıranlar, dostlarına, dostları da başka dostlarına anlatınca gelişler artmış. Fatoş Sivaslı Batman´ı, Mardin´i ve çevre illeri sevdiğini söylüyor.    

 -Söyleşiye başlamadan önce sizi biraz daha yakından tanıyalım. Kimdir Fatoş Sivaslı?

 

 ?1977 yılı Samsun doğumluyum. 2000´li yılların başında Ankara´da, iyi denilecek bir güzellik salonunda, güzellik uzmanlığına adım attım. 2003 yılına kadar Ankara´da çeşitli kuaför ve güzellik salonlarında çalıştım. Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı kurslara ve özel kurslara katılarak uzmanlık ve eğitim sertifikaları aldım. Samsun´da hatırı sayılır bir merkezde güzellik uzmanı olarak çalıştım. 2008 yılında ortaklık kurarak, kaliteli ve iyi bir güzellik salonunu açtım. 20016 yılında ise kendi adımı taşıyan Fatoş Sivaslı Güzellik Salonunu açtım, yoluma burada devam halen burada Evli ve 1 çocuk annesiyim?

?ZAMAN HIZLA AKIYOR, MAKYAJ YAPMAK İSE ZAMAN ALIYOR?

-Kalıcı kaş makyajın öneminden kısaca bahseder misiniz?

?Zaman hızla akıyor. Birçoğumuz çalışıyoruz. Sürekli bir yerlere yetişme telaşı var. Makyaj yapmak, kadının zamanını alıyor. Sabah sırf makyajınızı yapabilmek için erken uyanıyorsunuz. Akşam, temizlemek zorunda kalıyorsunuz. Kalıcı makyaj, bu sorunları ortadan kaldırıyor. Kaşını çizmek, gözlerine eyelinner çizmek zorunda kalmıyorsun, akşam makyaj temizleme gibi bir derdiniz olmuyor. Herkesin, güzel görünmek istediği bir dönem. Makyaj yapmadan da alımlı ve bakımlı görünebilmek için kalıcı makyaj önemli

?DOĞALLIĞI BOZMADAN KALICI MAKYAJ YAPMAK ÖNEMLİ?

-Kalıcı kaş işlemi Nasıl bir şey?

?Doğallığı çok fazla bozmadan, özellikle kaştaki şekil bozukluğunu düzeltmek, boşlukları kapatmak için yapılır. Bazen doğuştan, genetik sebeplerle ya da hastalıklar nedeniyle kişinin kaşı olmayabiliyor. Bu tür durumlarda da yüze kaş yapılır. Uygulama kalıcıdır. Kıl şekli ve yönüne göre derialtına yapılan bir uygulamadır?

-Kalıcı dudak makyajı derken?

 ?Dudakta renkli pigment kullanılıyor. Dudağın kendi yapısındaki pigment de renkli pigment olduğu için çok koyu renkleri tercih etmiyorum. Hat çizer gibi yapılan çizimlerden kadınlar kurtulmaya çalışıyor. Dudağın doğal şekline göre renklendirme yapmak önemli. Yani normal dudak yapısını belirginleştirmek, parlaklık ve renk vermek için yapılan bir işlem?

  ?EYELİNNER, DOĞAL ÇİZİLMELİ?

-Kalıcı göz eyelinner çizimi yaptığınızı öğrendik. Nasıl bir çizim?

 ?Evet. İddialı olduğum alanlardan biri. Günlük hayatta makyaj yaparken en fazla zaman alan şeydir eyelinner çekmek. Düz çekmek, dağıtmadan çekmek, bir mesele, bunu kadınlar çok iyi bilirler. Kalıcı eyelinner işlemi, hayat kurtaran işlemlerden biri. Zaman kazandırıyor. Göz yapısını şekillendirir. Çok kalın ve uzun olmamak kaydı ile uygulama yapılması gerekiyor. Yüz doğallığını bozmadan şekil vermek çok önemli. Tabi işlem yapılmadan önce renkli kalemle şekil verilip, yüze yakışıp yakışmadığına bakılmalı?

?İŞLEMLERİMDE AĞRI VE KANAMA OLMUYOR?

 -İşlemlerinize başarı katan şey ne?

 

?PHİ Akademi ile çalışıyorum. Bunu Türkiye´de sanırım yalnızca 8 güzellik uzmanı kullanıyor. Çünkü çok özel bir firmanın ürünleri. Maliyetli ama işlemlerde memnuniyet eden bir marka. İnsanlar, normalde işlemde kanama, ağrı, acı yaşar. Şimdiki uygulamamda olduğu gibi, kaşı çizdim ve uyuşturucu losyon kullanmadan işleme başladım. Kanama olmuyor, dayanılmayacak bir ağrı yok. Çünkü dijital makine kullanıyorum. Tabi çizmeden önce altın oran ile ölçü alıyorum. Müşteriyle birlikte şekline karar veriyoruz?

 ?DÖVME BOYALARI İLE YAPILAN İŞLEMLERİN TELAFİSİ ZOR?

-Kalıcı makyajı silme işlemini de yapıyorsunuz. Niçin yapılıyor bu işlem?

?Bazı yerlerde bu işlemler, dövme boyaları ile yapılıyor. Cilde yapışıp kalıyor. Ömür boyu kalıyor belki de. Telafisi ve düzeltilmesi mümkün olmayan işlemler oluyor. Bizim yaptığımız işlemler ise 1 yıl kalıyor. 1 yıl içerisinde sildirmek istediğinizde dahi, özel cihaz ve ürünlerimizle rahatlıkla silebiliyoruz. Zaten bana gelen müşterilerin büyük kısmı, başka yerlerde bu işlemi yaptırmış, pişman olmuş ve sildirme umuduyla gelen kişiler. ?Beni bu görüntüden kurtar´ diyerek geliyor birçoğu. Düşünün, kaş, yüze göre çizilmemiş, çok koyu siyah olmuş, ya da dudağı bir duvar gibi çizilmiş, eyelinner epey uzatılmış ve kalınlaştırılmış? Bunları silebiliyoruz. Türkiye´nin birçok yerinden insan, bu yüzden geliyor bana?

KİRPİKLER, KERATİNLE GÖRÜNÜR KILINIYOR

 -Kirpik keratini neye yarıyor?

?Kişinin kendi kirpiğine bakım uygulayarak hem kıvrık durmasını, hem her saat rimelli gibi durmasını sağlıyoruz. Kirpiklere canlılık ve görünürlük katıyoruz?

?İŞLEMDE KULLANILACAK ÜRÜNÜ MUTLAKA ARAŞTIRIN?

-Kalıcı makyaj yaptıracak kadınların, mekan seçerken neye dikkat etmesi gerekiyor?

?Önce mutlaka bir ön görüşmeye gitsinler. İlk gidişte hemen işlem yaptırmasınlar. Kullanılan ürünü mutlaka görüp araştırsınlar. Bu işin eğitimini almış mı sorsunlar. Ortamın hijyeni önemli. Benim, her müşteri için kullandığım eldiven, havlu ve iğnelerim farklıdır. Karar verdilerse, işlem yapılmadan önce mutlaka çizim yaptırsınlar, şeklini görsünler. Sonradan hayal kırıklığına uğrayacak bir görüntü ile karşılaşmamaları için bu şart. Uygulama yaptıracak kişinin bundan önce yapmış olduğu işlemler, piyasadaki moralitesi önemli?

 ?BİR YANIM BATMANLI , MARDİNLİ ARTIK?

 -Batman´a  ve  Mardin´e çok sık gidip geliyorsunuz? Buraları nasıl buldunuz?

 ?İlk gelişim önyargılı oldu. Sonra buradaki insanların doğallığı, sıcakkanlılığı beni çekti. Batman´ı sevdim,  Mardin´i sevdim. Bir yanım buralı  artık. Batman´da İzzet Kuaförde iki ayda bir işlem yapmak ve müşterilerimin kontrollerini yapmak için Batman´a geliyorum. Şimdi de Mardin´de Veysi Unat beyle  çalışmaya başladım. Müşterilerim şunu bilsinler, işlem yaptım, paramı alıp gittim diye bir şey yok. İşlem yapmayacak dahi olsam, mutlaka kontrolleri için gelirim. Samsun´da kendi adımı taşıyan salonda lazer epilasyon, manikür ve pedikür, cilt bakımı da yapıyorum. Tüm Batmanlıları. Mardinlileri ve güzelleşmek isteyen bölge kadınlarını bekliyorum?

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ