USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Çalışan Gazeteciler Günü Yoğun Geçti

-Mardin Valisi Mustafa Taşkesen Gazetecilere Akşam Yemeği Verdi.

Çalışan Gazeteciler Günü Yoğun Geçti
11-01-2015 13:20
Google News

Mardin'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? yoğun geçti. Siyasi Partiler,Milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları gazeteleri ve Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederken Mardin Valisi Mustafa Taşkesen Erdoba Elegans otelde gazetecilere akşam yemeği verdi. Yemeğe il ve ilçelerden 40 dolayında gazeteci katıldı.

Gündüz Mardin Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden MÜSİAD Başkan ve Yönetim Kurulunun ardından, AK Parti İl Başkanlığına seçilen Av.Bahattin Uncu yönetim kurulu üyeleri ile Mardin gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Daha sonra Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve beraberindeki heyet cemiyete ziyaret gerçekleştirdi. Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter ve Kızılay Derneği Mardin Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş Mardin Gazeteciler Cemiyetine gelerek Çalışan Gazeteciler Gününü? kutladı.
Mardin Valisi Mustafa Taşkesen,gazetecilere verdiği akşam yemeğinde,?10 Ocak Çalışan Gazeteciler? ve İdareciler Günü? olduğuna dikkat çekerek her iki meslek grubunun da zorlukları ve ortak yanları bulunduğunu söyledi. Vali Taşkesen Çalışan Gazeteciler ve İdareciler günü çakıştı.Bu belki bir tesadüf. Baktığımızda her iki meslek grubunun meşaketli, ama onurlu ve toplumsal yararlı yüksek meslek grubu olarak görüyoruz.Gazetecilerin haberleri ile toplumu yönlendiriyorlar,idareciler ise hem hizmet veriyor hem de idaresini sağlıyor. Toplumun sağlıklı bilgilendirilmesi yönünde gösterilen hassasiyeti önemsiyoruz. Dünya'da,Ülkemizde ve İl'imizde görev yapan gazetecilerin gününü kutluyorum. Gazetecilere yapılan şiddet ve saldırı olaylarını kınıyorum.Hakimin bile verdiği yanlış kararlar Yargıtay düzeltiyor. Ne olursa olsun yazdığı haber nedeniyle gazetecilere saldıranları kınıyorum? dedi.
Basın özgürlüğü gelişmişliğin göstergesidir
AK Parti İl Başkanı Av.Bahattin Uncu Mardin Gazeteciler Cemiyetinde,gazetecilerle sohbet etti. Gazetecilerin zor şartlar altında ve kısıtlı imkanlarla görevlerini yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Uncu,basın özgürlüğünün toplumsal barışın ve huzurun temel direklerinden biri odluğunu söyledi. Uncu Basının üstlendiği görevi,n kutsal olduğuna inanıyorum.Bir ülkede basın özgürlüğüne verilen önem o ülkenin gelişmişliğini ve demokrasisini gözler önüne seriyor.Ben hukukçu ve iktidar partisinin il başkanı olarak demokratik hakların sınırları içerisinde basın özgürlüğünü destekliyorum. Dünyada ve ülkemizde görev yapan gazetecilerin gününü kutluyorum? dedi.
Milletvekili Akdağ Milletvekiliği Kapısı Gazetecilik ve yazarlık kimliğimle aralandı
Mardin AK Parti Milletvekili Abdurrahim Akdağ Mardin Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerle samimi bir sohbet ortamında bulundu. Milletvekilli olmasında gazeteci ve yazar kimliğinin önem taşıdığını, bu bakımdan basını ve gazetecileri önemsediğini söyledi. Akdağ Her platformda ve her ortamda gazetecilerin sorunlarına destek veriyorum. Çünkü Milletvekili olmamda gazeteci ve yazar kimliğimin önemli bir yeri var. Çalışan gazeteciler gününü kutluyorum? şeklinde konutu.
Zor şartlarda görev yapılıyor
MÜSİAD Mardin Şube Başkanlığına seçilen Kasap, gazetecilerin zor şartlar altında çalıştıklarına dikkat çekerek,gecelerini gündüzlerine katarak kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi meslek edinen gazetecilerin toplumda hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşmasının gerekliliğine inandığını söyledi.
Başkan Kasap Bir iş adamı, bir marketçi tatil günü heba olduğu zaman yakınır.Gazeteciler bırakın tatil günlerini,gecelerini gündüzlerine katarak görevlerini yerine getiriyorlar.Bu mesleğe gönül vermiş arkadaşlarımıza saygı ile bakıyoruz. Mardin'deki bütün gazete ve gazetecilere aynı mesafede durmayı ilke olarak kabul ediyoruz.Ve dünyadaki tüm gazetecilerin gününü Mardin Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu şahsında kutluyorum? diye konuştu.
MÜSİAD Mardin Şubesi eski Başkanı Mehmet Ali Dündar ise, Dünyadaki tüm gazetecilerin zor şartlar altında çalıştıklarına vurgu yaparak, ancak bölgede görev yapan gazetecilerin daha ağır şartlar ve imkansızlıklar altında görevlerini ifa ettiklerini gözlemlediklerini söyledi.
Dündar Gazetecilik en zor meslek gurupları arasında bulunuyor. Bölgemizde görev yapan gazetecilerin çalışma şartları daha ağır ve zor.Dört tarafı savaş olan bir bölgede, can güvenliğinin zor sağlandığı bir ortamda görev yapan gazetecilerin durumunu görüyoruz. Çalışan Gazeteciler Gününün, dünyadaki tüm gazetecilerin yaşam şartlarının düzeltilmesine, hak ettikleri saygınlı ve itibara kavuşmalarına vesile olmasını diliyorum.İşadamları Kuruluşu olarak,basına ve gazetecilere ihtiyacımız var. Yaptığımız hizmetlerin toplum ile paylaşılmasında emek ve çabalarınız var. Siz olmazsanız hizmetlerimiz yarım kalacak. Bu anlamda sizleri önemsiyoruz. Gazetecilerin gününü kutluyorum? şeklinde konuştu.
Mardin'in tanıtımında emeğiniz var?
Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter,Mardin gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, gazetecilerin gününü kutladı. Federasyon Başkanı Biter Mardin tanıtım günleri için Mardin'e geldik. Mardin'in tanıtılması,Mardin Turizminin canlandırılması noktasında bize ve Mardin'i seven herkese görevler düşüyor. İstanbul'da Ocak ve Şubat aylarında iki ayrı programla Mardin'i tanıtacağız.Bu konuda basının da büyük desteği var. Çalışan gazetecilerin gününü kutluyorum? dedi.
Mesleğimiz onurlu
Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik,cemiyeti ziyaret eden heyetlere ve Vali Mustafa Taşkesen'in verdiği akşam yemeğinde yaptığı konuşmalarda, gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptıklarını,bölgedeki hassasiyeti en iyi bilenlerin arasında gazetecilerin ilk sıralarda yer aldığını hatırlatarak ülke genelinde gazeteciler zor şartlar altında ve imkansızlıklar içerisinde görev yapıyor.Ama onurlu,zevkle mesleğimizi sürüdüryoruz.Gazetecilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi gerekir.Yerel gazeteler ülke genelinde sıkıntıda,gazeteciler açlık sınırının altında bir ücretle çalıştırılıyor. Yöneticilerden ve yetkililerden beklentimiz haber araştırma ve sorgulamamızda zamanında telefonlarımıza çıkmaları ve doğru bilgi vermeleridir. Cemiyetimizi ziyaret eden kurumlara,haber kaynağı ve hedef kitlemiz vatandaşlara,çiçek gönderen kurum ve kişilere ve bizi akşam yemeğinde bir araya getiren Vali Sayın Mustafa Taşkesen'e teşekkür ediyorum? dedi.
MGC Başkanı Çelik, İdareciler günü nedeniyle Cemiyet üyeleri adına Vali Mustafa Taşkesen'e çiçek takdim edip gününü kutladı.

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ