USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Çanakkale Zaferinin 100.yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Çanakkale Zaferinin 100.yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Çanakkale Zaferinin 100.yıl dönümü törenlerle kutlandı.
18-03-2015 13:10
Google News

               Mardin'de  18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 100. cü yıl dönümü  törenlerle kutlandı.İlk tören  Selen Kışlasında bulunan  şehitlik anıtında yapıldı.Törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak,Tugay Komutanı Tuğgeneral  Celalettin Çoban,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı  Mustafa İmrak,Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adli Yargı Komisyon Başkanı Bülent Koç,ildeki daire amirleri, gaziler ve şehit  aileleri katıldı.

               Şehitlik Anıtına  Valilik,Tugay Komutanlığı  ve Belediye Başkanlığı Çelenkleri sunulmasından sonra, saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

  Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ise şeref  defterini imzaladıktan sonra şunları söyledi.

Bugün 100 .yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız 18 mart Çanakkale deniz zaferi,necip milletimizin bağımsızlık ve egemenlik ruhunun ibret verici kahramanlık destanıdır.

               Milletimiz için son derece ehemmiyet arz eden bugünü,aynı zamanda şehitler günü olarak idrak  etmekteyiz. Kutlu Zaferin mimari olan şanlı  ecdatlarımızın ve vatan topraklarına kanını akıtan Aziz şehitlerimizin manevi hatıralarını yaşatmak, canları pahasına savundukları aziz vatanımızı korumak ve daha memur kılmak bugünkü  neslimizin ortak gayesidir.

          Cennet yurdumuzun her türlü tehlikeden korunması  ve nazlı bayrağımızın yurt semalarında özgürce dalgalanması için omuz omuza, Türkü'yle, Kürdüyle, Arap'ıyla ,Çerkez'iyle birlik ve  beraberlik içerisinde verilen mücadeleden ders çıkarmalı ve bu şuuru gelecek nesillere miras bırakmalıyız.Aziz milletimize bu şan ve şeref  destanını armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi  saygıyla minnetle  yad ediyorum?

              Törene katılanlar daha sonra karanfillerle şehitlik alanına giderek şehit isimliklerine birer karanfil koyup dua okudular.

             Vali Koçak ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban   Törene katılan gaziler ile yakından ilgilendikleri gözlendi.

            Törenler Atatürk Kültür merkezinde kamu kurum ve kuruluş temsilcileri.öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile  devam etti. 

ÖMERLİ

 

Çanakkale zaferi Mardin'in Ömerli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 100. yıldönümü nedeni ile anma töreni düzenlendi

 

Ömerli ilçesinde, Kaymakamı Erol Korkmaz Garnizon Komutanı Yzb. Akif Öztürk Cumhuriyet Başsavcısı M.Fatih Kaleli, Atatürk büstüne çelenk sundu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra tören Mehmet kavak lisesinde devam etti. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Tarih Öğretmeni İsmail Kar,  Türk savaş tarihinde altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 100'inci yıldönümünü kutlamanın kutsal vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu yaşamakta olduklarını söyledi.

 

Kar Çanakkale savaşları Türk milletinin düşmanlarına vatan, bayrak sevgisinin ne demek olduğunu; genci, yaşlısı, kadını, erkeği ile vatan sevgisi etrafında nasıl birleştiğini gösterdiğini yüce bir er meydanıdır. Böyle bir günde cephanesi biten askerlerine karşı 19. Tümen komutanı Mustafa Kemal Atatürk ?Süngü tak- emrini vererek yıllarca Türk Milletinin hafızasından silinmeyecek olan Ben size taarruz emretmiyorum Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve komutanlar gelebilir.?sözlerini söylemiştir?

 

           Bu büyük savaş ki omuz omuza mücadele edip şahadet mertebesine ulaştığı koyun koyuna yattığı ebedi mekândır. Bu duygulara bizlere ve büyük zaferin gurunu armağan eden, başta ebedi başkomutan Mustafa kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleyi iştirak eden Türk kahramanları vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun? dedi.

 

Konuşmasının ardından Mehmet Kavak Lisesi öğrenciler hazırlamış oldukları tiyatro oyunlarını sundular.  Çanakkale şehitleri haftası nedeniyle kompozisyon dalında birinci, İkinci ve Üçüncü gelen öğrencilere ödüller verildi.

 Nusaybin

Nusaybin ilçesindeki ilk tören Kaymakam Haluk Çakmak, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı İhsan Beton ve Belediye Başkan Vekili Fahrettin Aktaş`ın Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından şehitlik ziyaretinde saygı atışı yapıldı.

Halk Eğitim Merkezinde devam eden törende 2. Hudut Taburu Komutanlığında görevli Piyade Teğmen Vural Avcı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Öğrencilerce okunan şiirler ve oratoryo sunumunun ardından Çanakkale savaşını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyonda Grup Dergah tarafından seslendirilen, "Hepimiz Oradaydık" isimli Çanakkale ilahisinin Kürtçe versiyonu da yer aldı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ