USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
MAGAZİN

Demirtaş: Gerekirse Yüzbinler Bu Yardımı Sırtlarına Alır Ve Rojavaya Gideriz''

BDP'li Belediye Başkan Adaylarına seslendi, Halkın üstünde değilsiniz siz Halktan talimat alacaksınız.

Demirtaş: Gerekirse Yüzbinler Bu Yardımı Sırtlarına Alır Ve Rojavaya Gideriz''
03-02-2014 16:03
Google News

Mardin`de toplanan 15 kamyonluk yardım malzemelerinin Suriye'ye geçişine izin verilmemesine ilişkin açıklama yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Bu sorunu derhal çözsünler yoksa yüzbinlerce halkımızla beraber bunları gerekirse sırtlarımıza alır yürüyerek onları Rojavaya götüreceğiz. O zaman gelip engellesinler' dedi.

BDP Mardin Büyükşehir Eş Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, hükümete seslenerek yardım kampanyalarının içinde herhangi yasak bir şeyin olmadığını söyledi.

Mardin`de toplanan 15 kamyonluk yardım malzemelerinin Rojava`ya geçişine izin verilmemesi üzerine Kızıltepe Belediye bahçesine getirildi. Yardım kamyonlarının geçirilmemesine tepki gösteren  BDP Eş Genel Başkanı Selahhatin Demirtaş Kızltepe Belediye Bahçesinde bulunan yardım kamyonlarının önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya bölge BDP Eş Belediye Başkan adaylarının yanı sıra BDP İl ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda halk katıldı. Burda açıklama yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahhatin Demirtaş, toplanan yardımların burda bulunan Kürt halkının Rojava halkı için aylardır bir araya getirdiğini belirterek bunların gönderilmemesine tepkili olduklarını söyledi. Daha önce yardımların çıkan zorluklara rağmen diyaloğla gene gönderildiğini kaydeden Demirtaş, bunların bu sefer gönderilmemesini Kürt halkına karşı yapılan yeni bir politika olduğunu söyledi.

'EL KAİDEYE GİDEN YARDIMLAR KADAR DEĞERİ YOKMU'

Demirtaş, sözlerinde Rojavaya giden yardımların El kaideye gidenler kadar değerinin olmadığını sözlerine ekleyerek 'Bunlar El kaideye giden yardımlar kadar mı değeri yok. İlle de mit eşliğinde mi olması gerek. Hâlbuki bunların içinde sadece yemek yiyecek gibi yardımlar var. Hâlbuki bizler el kaideye giden yardımların içinde ne olduğunu biliyoruz. Sizler bu yardımları engelleyerek bu yaşamak ya da bu utancı yaşatmak zorunda mısınız? Adana'da yakalanan tırların içinde de ne olduğunu bilmemize rağmen sizler yaygara kopararak hiçbir şey yoktu diyorsunuz. Sadece yardım diyorsunuz' dedi.

'SORUN ÇÖZÜLMEZSE YÜZBİNLER YÜRÜYECEK'

Sözlerinin sonunda hükümet yetkililerine seslenerek sorunun derhal çözülmesini kaydeden Demirtaş 'Bu yardımlar burada bulunan Kürt halkının Rojava halkı için aylardır bir araya getiren yardımlarıdır. Buradaki yardımların içinde dışarı da kalınmaması gerekli olan bozulacak yardımlardır. Ama ne yazık ki şuanda burada bekletilmektedir. Bizler bu sorunun derhal çözülmesini istiyoruz. Aksi takdirde o zaman halkımız bunu kabul etmeyecek gerekirse yüz binler  bu yardımları sırtlarına alacak ve yürüyerek sınırı geçecekler. O zamanda kimse bu halkın önünü kapatamaz engelleyemez' dedi.

'YARDIMLAR SIRF KÜRT HALKINA GİDİYOR DİYEMİ BU ENGEL'

Demirtaş'ın açıklamasının ardında kısa bir açıklama yapan BDP Mardin Büyükşehir Eş Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, hükümete seslenerek yardım kampanyalarının içinde herhangi yasak bir şeyin olmadığını söyledi. Türk, sözlerinde bu uygulamanın sadece Kürt halkına karşı yapıldığını belirterek 'Bu yardımlar sadece Kürt halkına gidiyor diye mi  bu şekilde uygulama yapılıyor. Devlet artık bu politikasını değiştirsin. Kürt halkı artık kendilerine karşı yapılan bu tutumu kabul etmeyecektir ve etmiyorda. Eğer sizler bunları yapmaya devam ederseniz Kürt halkını artık tutamazsınız' dedi.

BDP'Lİ  EŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI ÜÇ GÜN EĞİTİM ALACAK

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin Kızıltepe İlçesi'nde Doğu Anadolu Bölgesindeki BDP Belediye Eş Başkan Adaylarının katılacağı üç gün boyunca sürecek olan yerel yönetimler konulu eğitim çalışmasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta yapmış olduğu konuşmada BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, adayların bizzat halkın kendisi olduğunu belirterek 'Seçildiğiniz gün arkanızdaki güç bizzat içinden geldiğiniz halk olacaktır. Halka sırtınızı dönemeyecek siniz' dedi.

BDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, üç gün  boyunca sürecek olan BDP Botan bölgesi Eş Başkan Adaylarının yerel yönetim konulu eğitim çalışmasını açılışını gerçekleştirmek üzere Kızıltepe'ye geldi. Kızıltepe Belediyesi Mehmet Yalçın Etüt Merkezi'nde gerçekleşen açılışta konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bu eğitim toplantısında partimizin stratejik olarak yaklaştığı konuların üç gün boyunca tartışılacağını söyledi. Demokratik yerel yönetim anlayışlarının son on beş yıllık yerel yönetim deneyimleriyle açığa çıktığını kaydeden Demirtaş, kadın temsili yeti, çevreye ve doğaya saygı, katılımcı, şeffaf yerel yönetim anlayışını bundan sonrada sürdüreceklerini belirtti. Demirtaş, eş başkanlara seçildikten sonra beş yıl boyunca halka hizmet etme fırsatları bulacaklarını ifade ederek 'Adaylarımız bizzat halkın kendisidir. Halkın dışında üstünde değilsiniz. İçinde geldiğiniz halka sırtınızı dönmeyeceksiniz. Siz halktan talimat alacaksınız' dedi. Halkın durağan ve mekanik olmadığını sözlerine ekleyen Demirtaş halkın duygusal ve dinamik olduğunu ve halkın zekâsının her şeyi görebildiğini söyledi. Demirtaş, BDP belediyelerinde en önemli şeyin şeffaflık olduğunu hatırlatarak 'İktidarın içine düştüğü duruma düşeceğimize bin seçim kaybederiz daha iyidir' dedi.

"1 KURUŞ ÇALMAKLA 1 TRİLYON ÇALMAK AYNI ŞEYDİR'

On beş yıldır yönettiği hiçbir belediyede yolsuzluğa karşı taviz vermediklerini aktaran Demirtaş, 'Hırsızlık yapmamış olmakla övünmüyoruz. Çünkü insan hırsız değildir. Ancak bu kadar kirlenmiş bir siyasi ortamda bunu sağlamakta çok önemlidir. 1 kuruşu çalmak yada 1 tirilyon çalmak arasında bir fark yoktur. Her ikiside hırsızlıktır' dedi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ