USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

DEVRİMCİ, DEMOKRAT VE AYDINLAR BDP DEDİ.

-MARDİN`DE YASAYAN DEVRİMCİ DEMOKRAT VE AYDINLAR ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

DEVRİMCİ, DEMOKRAT VE AYDINLAR BDP DEDİ.
22-03-2014 14:26
Google News

            Mardin'de daha önce bir akşam yemeğinde bir raya gelen  Mardin'de yaşayan Devrimci,Demokrat ve Aydınlar  BDP seçim bürosu önünde toplanarak ortak bir basın açıklaması yaptı.

              Basın açıklamasını Semih Hocaoğlu okudu ardından çarşı esnafı ziyaret edilerek BDP'ye destek istendi. Açıklamada ' Bizler aşağıda adı ve soyadı olanlar, Mardin`de 80 öncesi ve 80 sonrası halkların kardeşliğinden, barışından, ezilenden, yok sayılandan, doğadan, emekten, özgürlükten, eşitlikten, barıştan, adaletten ve demokrasiden yana olanların yeni bir toplum, insanca bir yaşam için ortak mücadeleyi savunanlar olarak; bu mücadele uğrunda yaşamlarını yitirenler, cezaevlerinde, işkencehanelerde insanlık dışı işkencelerden geçenler, ceza evlerinde yıllarca hapis yatanlar, işlerini yitirenler, işlerinden ve görevlerinden atılanlar, sürgün olanlar ve sakat kalanlar olarak tekrar bir ardayız.

       Yine gerekirse, halklarımız için bu bedelleri tekrar ödemeye hazırız. Artık birleşik ve güçlü bir mücadele, hem daha gerekli hem de daha mümkündür diyoruz. Halkların dinmeyen mücadelesini ve arayışını temel alan bizler, bu genel görüşlerde ortaklaşıyoruz' ifadelerine yer verildi.

FARKLILIKLARIMIZI ZENGİNLİĞİMİZ OLARAK GÖRÜYORUZ. 

              BDP'yi destekleme kararının temelinde yatan,daha ve herekesi kucaklayan ve eşit hizmet olduğunu vurgulayan Hocaoğlu 'Bu seçimde Öz yönetimle yerinde yönetimi, katılımcı belediyecilikle, toplumun tüm katmanlarını yönetime aktif olarak katan, özgürlükten, barıştan ve demokrasiden yana olan, Barış ve Demokrasi partisini destekliyoruz.

             Bu seçim sürecinde tüm Mardin Artuklu halkını Büyükşehirde Bağımsız aday Ahmet Türk`ü, Artuklu İlçesinde Barış ve Demokrasi Partisinin Belediye Eş Başkanları, Emin Irmak ve Sevinç Bozan`ı destekliyor ve tüm Mardin halkımızın bu adaylarımız etrafında kenetlenmesini bekliyoruz.

           Mardin`imizin eski huzuruna, birliğine kavuşması, huzurlu ve yaşanabilir bir kenti yaratmaya, halkımızla tüm toplumsal muhalefet kesimlerini, demokratik direniş odaklarını, demokrasi, eşitlik ve barış mücadelesi veren tüm özneleri, ortak bir mücadele hattında buluşturmanın tam zamanı olduğunu düşünüyoruz.

Çeşitliliğimizi, birlikte mücadelemizi güçlendirecek temel politik değerler olarak görüyor, tüm ezilenlerin birliği için attığımız bu ilk adımda herkesi birlikte yol almaya çağırıyoruz.

            Gün ayrılıkların, farklılaşmanın günü değildir. Gün özgür ve demokratik bir geleceğe dair umudu daha da büyütme günüdür.

Gün Türkiye`nin barış sürecinin devamını ve müzakereye dönüşmesini savunma günüdür.Yasasın Halkların kardeşliği Yasasın halkların ortak eşit mücadelesi Yasasın demokrasi.Yasasın barış. 'şeklinde açıklamasını sürdürdü.

            BDP'yi destekleme kararı alan demokrat ve devrimcilerin isim listesi ise  şöyle:

Abdulkerim Agırakçe, Tahsin İldoğan, Semih Hocaoğlu,  Orhan Aksan,  Mehmet Yıldızoğlu, Mehmet Düzgören, Tekin Tatlıdede, Ata Hazar, Doğan Sığınç, Derviş Amak, Gumar Budak , Halim Yıldızoğlu, Ali Dizdaroğlu, Cemal Dizdaroğlu,  Hıdır Aydın , Hatip Özer , M.Emin Kaya, A.Vahap Omuzlar, Sıraç Aydın,  H.Vahap Bakış, Sihem Elveren, Cemal Artık, Mehmet İyem, Fevzi Şimdi, Salih Güngör, Tarık Acay, Cemil Kaya, Osman Gün, Enver Bilbay, Davut Bozan, H.Alahattin Turan, Enis Artık, Mehmet Çaybugün, Rıdvan Bulğak, Vahap Sırtaş, Ahmet Gültekin, Çetin Alkanoğlu, Mehmet Hadi Baran, Şehmuz Eser, Mehmet Coyrat, Günay Sevinç, Felemez Demir, Nezir Akalp, Halil Çabşek, Engin Çelebioğlu, Ahmet Kaya, Fuat Olğaç, Şafi Demir, Bahri Çelik, Şahin Yücesoy, Necat Çıray, A.Rahman Aygüler, Ekrem Miraç İldoğan, Hamdi Sevgül, Mahmut Barık, Felemez Gültekin, Adil Akdeniz, Kılay Falay.

 


Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ