USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

DİKA´dan Kızıltepe´ye tam teşekküllü modern analiz laboratuvarı

Toplantıda 12 milyonluk projenin sözleşmesi Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin tarafından imzalandı.

DİKA´dan Kızıltepe´ye tam teşekküllü modern analiz laboratuvarı
28-12-2018 20:51
Google News

Kızıltepe Ticaret Borsası, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile güdümlü proje desteği kapsamında geliştirilen ?Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi? projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 12 milyonluk projenin sözleşmesi Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin tarafından imzalandı.

Kızıltepe Hububat Merkezi alanına DİKA ve Kızıltepe Ticaret Borsası projesi kapsamında kurulacak olan 12 milyonluk ?Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi? projesinde imzalar atıldı. DİKA ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, Ak Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Şükrü Karaboğa, Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter,  ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Proje kapsamında Kızıltepe yeni hizmet binasına kavuşarak DİKA´ desteği ile modern gıda laboratuvarı kurulması, müzayede salonu ve elektronik satış sisteminin kurulması, eğitim salonları ve konferans salonunun kurulması,  dış ticaret destek merkezinin kurulması, laboratuvar akreditasyonu yetkili sınıflandırıcı belgesi alımı alanları oluşturulacak.

İmza törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Dicle Kalkınma Ajansı olarak bu yatırım ile en büyük yatırımlarımızdan birini tanıtmış olacağız. Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi ile ilimize en yakın gıda analiz laboratuvarımız Antep´te. Bizim burada Kızıltepe ticaret Borsamız ile yapacağımız proje ile TRC 3 bölgesi ve 9 ile hitap edecek bir proje. Projemizde Gıda analiz ve ticaret borsası merkezimizle müzayede salonumuz, laboratuvarımız, vatandaş alıcı ve satıcı arasında kalmayacak. OSB de çalışan yatırımcılar hububatçılar bu projeden faydalanacak. GAP suyu Mardin´e aktığında çok daha aktif olacak.  Hedefimiz tarımda kazanan çiftçiyi geliştiren bir model oluşturmayı planlıyoruz. 18 ay içinde tamamlamayı planlıyoruz? diye konuştu.

        Mardin´de OSB ekonomide lokomotif

      Mardin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şükrü Karaboğa, getirilen un ihracat sınırlaması ile OSB sıkıntılar yanşadığına dikkat çekerek, Mardin OSB´nın; un, bulgur, makarna ve mercimek ihracatında, ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi. Karaboğa? Önce Buğday ithal et, sonra un ihracatı yap uygulaması ile Türkiye´de Un ihracatından birinci sırada buluna  Mardin OSB yatırımcılarını zor duruma soktu. Bu konuda Gümrük ile Ekonomi Bakanlıkları nezdinde girişimlerimiz oldu. Kısıtlamanın bir an önce kaldırılmasını istiyoruz? dedi.

Ticaret Borsasından Vali Yaman´a teşekkür

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin Mardin valisine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, ? Bu projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim? dedi. Şahin konuşmasında tarımsal alanda ki istatistik bilgileri paylaşarak tarımsal üretiminde  bölgenin başarısına değindi. 

Mardin Valisi Mustafa Yaman bölgede huzur ve güven ile artan işgücü turizme dikkat çekerek Mezopotamya ovasının verimi ve organize sanayi bölgesinin gelişmesi ile bölgede ki işsizlik sorununda azalmaya neden olacağını kaydetti.

Yaman konuşmasında Dünyanın en verimli ovalarından bir tanesinin Mardin ovası olduğuna dikkat çekerek,? İlk tarımın yapıldığı en uygun topraklar. O nedenle bütün amacımız bütün gayretimiz o topraklar bozulmadan iyi tarım yapılıp ve sürdürülebilir tarım olarak devam etmesi. Bu gayretle hem kamu kurumları Valilik başta olmak üzere belediyelerimizde gerekli gayreti gösteriyorlar. Çevre ile ilgili yatırımlarımızı bitirdik. Bazılarına başarılar neticesinde atık problemleri, katı atık problemlerini  onların hepsini çözüyoruz. İyi tarım yapılırken alt yapısına uyulması gerekiyor. Bu nedenle de çiftçimiz hem yenilikleri takip ediyor, hem sanayide girişimi sağlıyor. Hem de başkanlarımız birliklerimiz gördüğünüz gibi gayret göstererek hem çağrı programlarına proje sunarak ta bu alt yapı çalışmalarında büyük bir gayret sarf ediyor.  Mardin DiKA´dan en iyi desteği alan ilimiz.  İstikrar sağlandıkça inşallah daha iyi hizmetlerde bundan sonra gelecek? dedi.

Bölgeye Yeni Organize sanayi bölgeleri kazandırılıyor

Yaman, sanayi bölgemiz daha çok gıda kümeleşmesi olan gıda ağırlıklı sanayisi olan, bir organize sanayi bölgesi olduğunu belirterek, ? . Sanayi bölgesinde, 1. Etapta alt yapı çalışmaları bitti. İkinci etabın ihale sürecindeyiz. İnşallah en kısa sürede oradaki tahsisler yapılacak 3.cü ve 4. cü organize sanayi bölgelerini de  Nusaybin ve Midyat´ta alakalı şu anda yer araştırması yapılıyor. Onlarda kısa süre içerisinde inşallah tüzel kişilik kazanacak ve onlarında tahsisatları siz değerli yatırımcılarımıza veya dışarıdan gelen yatırımcılarımıza , sizin ortak olacağınız yatırımcılara verilecek? diye konuştu.

Yeni geçici personel alımları yapılacak

Bölgenin en büyük sıkıntılarından birinin istihdam olduğunu belirten Vali Yaman, ?Bu istihdamı da hep birlikte çözeceğiz. Devamlı kamu kurumlarına TYP´den geçici istihdamla bu işi çözmek mümkün değil. Daha kalıcı istihdamı sağlamak durumundayız. Bütün gayretimizde bu Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu geçici istihdama ilişkin bir sürü alım geliyor. Açılacak olan bu sanayi tesisleri, daha kalıcı bir istihdama yol açacak bütün gayretimizde bu kalıcı istihdam için olduğunu kaydetti.

Konuşmasında son olarak Mardin´de ki turizm verilerine değinen Vali Yaman, bölge de huzurun bozulmaması için tüm tedbirlerin alındığını kaydederek , ?Mardin gelişiyor. 500 bini yatılı olan toplamda 3 milyon turistin ziyaret ettiği kentte inşallah bu rakamların 2019 da 2020´de ve bundan sonraki senelerde daha da artacağı bir sürece giriyoruz. Huzur sağlandı. Bölgede bu devamda edecek, huzuru bozacak her türlü sıkıntıyı gidermek bizim görevimiz. Yeri geldiğinde de sınır ötesinde de huzuru sağlamak için zaten her türlü Devletimiz tedbirini almış durumda çalışıyor. Bu sürdürülen huzur siz kıymetli yatırımcıların yüzünü güldürecek? dedi.

Hububat Merkezinden  projeye büyük destek

Gıda Analiz Laboratuvarının ve ticaret borsası binasının yapılması için yer tahsisi noktasında projeye büyük destek veren Kızıltepe Hububat Merkezi  Başkanı Mehmet Şerif Öter Kızıltepe Hububat Ticaret olarak hububat merkezi açılışını gerçekleştirirken bu projenin hayalleri olduğunu belirtti. Kızıltepe de yer temini tahsisinde bulunmaktan şahsım ve derneğimiz adına mutluluğumu ifade etmek diyen Başkan Öter , ?Bu vesile ile de bize tahsis konusunda yetki veren her zaman bize destek veren Zahireci arkadaşlarım bizi yalnız bırakmadılar. Salona teşrif ettiler ben onlara da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Dünyanın en kaliteli Kırmızı Mercimegi Kızıltepe ovamızda yetişmektedir.  Dünyanın en kaliteli Makarna ve Buğdayları Kızıltepe ovamızda yetişmektedir. Türkiye´de en çok ihracat yapan OSB organizemizdir.  Neden bu paydaşların içerisinde o tarım sektörü bileşenleri içerisinde onun sahici ve de tarım sektörü arasında Ticari köprü vazifesini gören bir ticaret merkezi olmasın.  Biz bu şekilde hayal ederek yola çıktıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından projenin protokol imzaları atıldı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ