USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

DİKA, darbe girişimini kınadı

Dicle Kalkınma Ajansı Genel (DİKA) Sekreteri Yılmaz Altındağ, 15 Temmuz darbe girişimini kınadı. Altındağ, darbe girişimim kabus gibi olduğunu ancak Türk milletinin darbeye karşı duruşunun dik ve net olduğunu söyledi.

DİKA, darbe girişimini kınadı
22-07-2016 13:31
Google News

Dicle Kalkınma Ajansı Genel (DİKA) Sekreteri Yılmaz Altındağ, 15 Temmuz darbe girişimini kınadı. Altındağ, darbe girişimim kabus gibi olduğunu ancak Türk milletinin darbeye karşı duruşunun dik ve net olduğunu söyledi.

´Kaldığımız yerden yatırımlarımıza devam edeceğiz´
DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, 15 Temmuz darbe girişimini, yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. Altında, ?15 Temmuz gecesinde yaşananlar bir kabus gibiydi. Ülkemizin kalkınmışlığı, dünyaya gerçekten bir model olmasında iyi bir ivme kazanmıştı. Bu darbe girişimi ülkemize bir ihanettir. DİKA olarak şiddetle kınıyoruz. Türk milleti dik duruşuyla, kendini tankların altına atmasıyla dünyaya mesaj vermiştir. Bu ülkenin toprakları kolay kazanılmamıştır. Bu ülkedeki insanların birlik, beraberlik ve uyum içinde uzun yıllardır yaşamasının en güzel örneğini darbeye karşı mücadelede dik durarak göstermiştir. Bugün bakıyoruz ki, Türk milletine karşı yapılmak istenen darbe, halkın dik duruşu ile darbe girişimcilerine en büyük darbeyi vurmuştur. Dolayısıyla bu dünyaya önemli bir mesajdır. Türkiye´nin Mısır olmadığını, Türkiye´nin her hangi bir ülke olmadığını, Suriye olmadığını tüm dünya görmüştür. Bundan dolayı biz kaldığımız yerden yatırımlarımıza devam edeceğiz. Ülkemizin bütünlüğü, birlik ve beraberliğini hiçbir gücün bozamayacağını, darbe girişiminden kenetlenerek, daha güçlü şekilde çıktık? dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binalı Yıldırım´ın dik duruşunun, darbe yapılabilir algısını hemen ötelediğini anlatan Altındağ, ?Şuan TRC-3 bölgesinde ve ülke genelinde sabahlara kadar olan demokrasi bekleyişinin dünyada eşi benzeri yoktur. Biz DİKA olarak, darbeyi şiddetle kınıyoruz, bir daha bunların yaşanmaması için rabbimize dua ediyoruz. Bu darbecilerden çok mağdur olan bir babanın evladı olarak, darbenin ne kadar zor olduğunu ne kadar anlaşılmaz olduğunu, biz küçükken 80 ihtilalinde babamızı gözlerimizin önünde alıp götürdüklerini, bir şey yapamadığımızı çaresizliğin ne olduğunu görmüştük. Bu ülkede anlayışın ve zihniyetin çok değiştiğini görebiliyoruz. 80´li yıllarda babamızı alıp götürdüklerine, hiçbir tepki veremezken, şimdi bu halk sokaklara dökülüyor, tüm yanlış yapanlara dik durabiliyor. Umut ediyorum gelecek yarınlar Türkiye milletinindir? diye konuştu.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ