USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

DİKA Genel Sekreteri Altındağ ? Kültürel Mirasımız En Büyük Zenginliğimizdir?

Vadisi Somut Olmayan Kültürel Mirasını Koruma ve Farkındalık Yaratma Projesi? faaliyetleri kapsamında öğretmenlere yönelik kültürel miras eğitimlerinin ikincisi Batman´da gerçekleştirildi.

DİKA Genel Sekreteri Altındağ ?   Kültürel Mirasımız En Büyük Zenginliğimizdir?
09-01-2019 00:05
Google News

Batman´da orta öğretim ve lise düzeyinde Türkçe, sosyal bilgiler, güzel sanatlar, beden eğitimi ve rehberlik branşları başta olmak üzere kültürel miras alanıyla ilgili öğrencileriyle etkinlik yapmak isteyen otuz öğretmene yönelik olarak ?Kültürel Miras Eğitimi? düzenlendi.

           Batman Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmalarını Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile Dicle Kalkınma  Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ gerçekleştirdi.

           Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran yaptığı konuşmada, somut olmayan kültürel mirasın korunması konusunda eğitim camiasına çok iş düştüğünü, bu konuda çocukların ve gençlerin bilgilendirilmesinin ve bilinçlendirilmesinin oldukça önemli olduğunu söyledi. Bu proje ile birlikte unutulmakta olan birçok kültürel ve sosyal değerin tekrar hayat bulacağını ifade eden Kurtaran, bu çalışmaya öncülük eden Ajansımıza, Tarih Vakfı´na ve Mardin Müzesi´ne teşekkür etti.

        Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise, Bölgenin zengin kültürel mirasına dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin daha fazla yaygınlaşmasının, kamu ve yerel kurumların böyle projelerde birlikte hareket edip yer almasının önemli olduğunu belirtti.  Altındağ,Milli eğitim müdürlüklerinin bu tür projelerde Ajansa en büyük paydaşları olduğunu dile getirdi ve  Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran´a bu projeye sundukları katkı nedeniyle teşekkürlerini ifade etti.

             Proje ekibi adına proje tanıtımını yapan Ajansın Dış İlişkiler ve Fonlar Birim Başkanı Murat Erçin, projenin gerçekleşen ve devam eden faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ardından ICOMOS Türkiye´den katılan Dr. Filiz Diri kültürel mirasın temel kavramlarını anlattı. Daha sonra aynı kuruluştan Dr. Pınar Aykaç ?Güncel Örneklerle Kültürel Mirasın Eğitimdeki Yeri ve Önemi? adlı sunumu yaparak somut olmayan kültürel miras ile ilgili dünya genelinde gerçekleştirilen çalışmalar konusunda bilgi verdi.

           Programın öğleden sonraki bölümünde Tarih Vakfı´ndan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Esra Balcı ?Somut Olmayan Kültürel Mirasın Belgelenmesi ve Proje Deneyimleri? başlıklı sunumu ile kültürel miras çalışmaları, çocuklarla kültürel miras eğitimi deneyimleri, alternatif yöntemler ve tartışmaları değerlendirdi.

             Mardin Müzesi´nden Proje Saha Koordinatörü Abdullah Bilen ?Yukarı Dicle Vadisi´nin Kültürel Coğrafyası ve Saha Deneyimleri? başlıklı sunumuyla, Dicle Vadisi´nin kültürel peyzajı ve halk topluluklarına dikkat çekerek altı ay süren saha çalışmalarında karşılaşılan miras öğelerini anlattı.         Batman Müzesi Müdürü Şeyhmus Genç ise ?Batman´da Kültürel Miras Potansiyeli, Yapılanlar ve Yapılabilecekler? başlıklı sunumuyla müzenin kültürel miras çalışmalarını öğretmenler ile paylaştı. Gerçekleştirilen sunumlardan sonra eğitime Batman´ın farklı ilçelerinden ve okullarından katılan öğretmenler, çocuklarla gerçekleştirecekleri Batman´daki kültürel miras öğeleri konusunda atölye çalışmalarına başladılar.

 Programın ikinci günü Batman Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile devam etti. Öğretmenler ilk gün belirledikleri Batman´a ait somut olmayan kültürel miras öğeleri ile ilgili atölye çalışmaları planı ve detaylarını sundular. Öğretmenler öğrencileriyle hazırlayacakları çalışmaları projenin sona ereceği mart ayının ilk haftasında planlanan bir sergiyle sunma fırsatı bulacaklardır.

 Projenin bu faaliyeti aynı zamanda 27 Mart 2016da ülkemiz tarafından imzalanmış olan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında öğretmenlerin kapasitelerini geliştirmek, ilgili derslerde kullanmak üzere yöntemler göstermek ve özellikle orta öğretim düzeyinde ?Halk Kültürü? seçmeli dersine katkı sağlamayı hedeflemekte ve bu konuda yeni kuşaklarda farkındalık ve ilgi uyandırmayı amaçlamaktadır.

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ