USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Din Görevlilerine Konferans Verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata Mardin ve Nusaybin'de Din Görevlilerine yönelik konferans verdi

Din Görevlilerine Konferans Verildi
17-02-2014 16:21
Google News

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata Mardin ve Nusaybin'de Din Görevlilerine yönelik konferans verdi.

Hafta sonu Cumartesi günü Mardin Müftülüğü Toplantı salonunda yapılan konferansa Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Nusaybin İlçe Müftüsü, İsmail Çiçek, Mardin Müftü Yardımcısı Mustafa Ali Işık, Din görevlileri Bayan Kur'an kursu Öğreticileri vaiz ve vaizeler katıldı. Konferans Fuat Yağcı Camii İmam Hatibi Eray Gülbay'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle Başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Dr. Ulvi Ata hocanın Diyanet İşleri Başkanlığında önemli görevlerde bulunduğunu hatırlatarak, onun tecrübelerinden faydalanmak adına yapılan bu konferansın hayırlara vesile olmasını diledi. Coşkun ayrıca, Nusaybin ve Mardin'de iki ayrı konferans veren Dr. Ulvi Ata hocaya teşekkür ediyorum diye konuştu.

Daha sonra Konferansına başlayan Dr. Ulvi Ata Din Görevlilerinin çok önemli bir görev yaptıklarına dikkat çekerek, 'Peygamber Efendimizin mesleğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Dağların taşımaktan imtina ettiği ağır bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Dedi.

Ata konuşmasına şöyle devam etti; Bu tür konferans ve toplantılarınbirbirimize ayna olma konumunda olması nedeniyle çok önemli buluyorum. Bir Milletin ıslahına talip olan bir din gönüllüsünün herkesten önce kendisinin örnek bir yaşam sergilemesi gerekir. Hani meşhur bir misal vardır. Sen işaret parmağınla başkasını işaret ederken geri kalan dört parmak seni gösteriyor. İşte bu nedenle sözlerimizin etkili, toplumu değiştirici bir güce ulaşması için bütün tavsiye ettiklerimizi nefsimizde yaşatacağız. Önce yaşayacağız sonra yaşatacağız.

Toplumun önünde olan bir insan, bir din görevlisi olarak, yaşadığımız toplumda oluşan hiçbir olaya sırtını çeviremez bana ne diyemez. Sadece televizyonlarda haber bültenlerini izleyin akşam yemeklerini yiyebiliyorsanız yiyin, yatabiliyorsanız yatın ama yatamazsınız. İşte böyle bir dünyada yaşıyoruz. Bu gök kubbenin altında hizmetlerimizi bekleyen birçok insan var bunların hepsine ulaşmak bizim sorumluluğumuzda. Bu nedenle köşeye çekilip caminin dışına çıkmadan bu görevi hakkıyla yerine getiremezsiniz. Daha iyi bir ev daha iyi bir araba peşinden koşarak ömrümüzü tüketemeyiz. Bizim böyle bir sorumluluğumuz var. Caminin İmamı yerine Mahallenin İmamı, Şehrin Müftüsü, şehrin imamı kavramları gündemimize gelmeye başladı. Cami hizmetleri yerine cami dışı din hizmetleri kavramı daha fazla telaffuz edilmeye başlandı.

Ben hizmetimizi üç boyutta değerlendiriyorum.

Birincisi Hizmetimiz gün boyudur.7 gün 24 saat hizmetimiz devam ediyor. Bu hizmet bizde iman ve vicdan sorumluluğumuzu daha da artırır. Gizli aşikâr her şeyi bilen Allah'ın murakabesi altında olduğumuzun bilinciyle hareket etmeliyiz. Caminin dışında da Hoca Efendi muamelesi görüyorsanız. Siz orda varsınız. Yok eğer cami dışında bir etkinliğiniz yoksa aynaya bakma zamanı gelmiş demektir.

İkincisi hizmetimiz aile boyudur. Sadece bu kurumda çalıyor değilsiniz. Anne babalarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, çocuklarınız da bu hizmetin içinde öne çıkmaktadır. Kimse marangozun eşine bizim kapı gıcırdıyor gelip bir bakar mısın demez ama hocanın eşine, müftünün eşine, abdest nasıl alınır namaz nasıl kılınır? Diye sorular sorulur. Bu nedenle hizmetimiz aile boyudur. Ailemizi de bu konuda eğitmeliyiz. Bekâr kardeşlerime buradan sesleniyorum eş seçimini yaparken, bu konuyu dikkate almalarına tavsiye ediyorum.

Üçüncüsü hizmetimiz ömür boyudur. Emeklisi yok. Hatta bana göre yaşlandıkça Kur'an ve sünnetini anlamada daha iyi bir olgunluğa erişir. Peygamber efendimize nübüvvetin 40 yaşında gelmesi bir tesadüf değildir. Evet, bizim hizmetimiz ömür boyudur. Ölünceye kadar hoca efendi olarak bilinir ve bizlere öyle davranılır. Son olarak muhasebemizi iyi yapalım. Allah ve Resulüne inanıyorsak, Resulün emanetini taşıdığımıza inanıyorsak. Görevimizi yapma konusunda gayretli olalım. Mükafatını Allah mutlaka verecektir. Allah hepimize hayırlar ihsan etsin. Onun rızasına uygun işler yapmayı nasip etsin.' Diye konuştu.

Konferanstan sonra Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Dr. Ulvi Ata'ya konferansa katılımı nedeniyle plaket takdim etti.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ