USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Dr. Nihat Özkan, 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kutladı

Dr. Nihat Özkan, 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kutladı

Dr. Nihat Özkan, 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kutladı
14-03-2015 19:41
Google News

Dr. Nihat Özkan, 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kutladı

 

MARDİN - 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile Midyat'ta yapılan bir etkinlikte konuşan, 25 Dönem Mardin Milletvekili aday adayı emekli Tabip Albay Nihat Özkan, tıp tarihinin bilim adamlarını saygıyla karşıladığını söyledi.

 

Sağlığın değerini kaybedince anladıklarını ifade eden, Dr. Nihat Özkan, 2005 li yılların eşiğinde tanı ve tedavi olanaklarının yakın geçmişte hayali edilmeyecek kadar geliştiğini söyledi.

 

Dr. Özkan; akıl, deneyim, vicdan gibi meziyetlere sahip olan hekimlerin öğrendiklerini iyi kullanarak hastalarını sağlığa kavuşturduklarını, onlara uzun, sağlıklı, ömür verdiklerinin altını çizdi.

 

? Sağlığın değerini kaybedince anlıyoruz:

Hastanın mutluluğunu sağlıkta aradığını, anacak sağlıklı kişilerinde mutlu olamadığını dile getiren Özkan, çoğu insan sağlığını değerini ancak kaybettikten sonra anladığını ifade etti. Tıp dalında elde edilen mesleki gelişmelerin hem çok zor hem de zaman aldığını dile getiren Dr. Nihat Özkan, hastaların yüzyıllar boyunca iyileşebilmek için ilahi güçlerin himayesi altına sığınmak istediklerini daha sonra bu işleri sihirbazlar, büyücü ve şarlatanların karıştığını söyledi. Uzun yıllar yeniliklere açılamayacakların ve kendine güvenemeyenlerin yanlış düsturlara sarıldığın ve doğruyu arayamadığını vurgulayan Dr. Nihat Özkan, doğruyu görenlerinde doğrunun üzerine yeni doğruları koyarak ışığı gördüklerini dile getirdi.

 

Tıpta kuralın, bak, gör, anla, dene, öğren ve öğret hiyerarşisi ile oluştuğunu ifade eden Özkan, şöyle devam etti: Şimdi sormak gerekir. Teknik ve tedavi elde edilmiş yeniliklere karşı hekim ahlakının meziyetleri aynı şekilde gelişti mi? Hasta hekimi hep ilahi güce sahip biri olarak görür. Bu nedenle hekimin ahlaken, ruhen ve bedenen sağlıklı ve dengeli olmasını ister. Ayrıca ondan sevgisini, hoşgörüsünü, şefkatini, hünerini tevazu içinde gönlünü almak, güvenini kazanmak başlı başına bir hünerdir. Hastaların faziletli, vicdanlı, dengeli, dürüst, tok gözlü hekimler tarafından tedavi edildiklerini görmek, bizlere yaşlanmakta olan bir neslin son temsilcilerine huzur vermektedir. 21. yüzyılın başlarında hayat şartlarının çok düzlediğini ve koruyucu hakimlik alanında büyük gelişmeler yaşandığını kaydeden Dr. Nihat Özkan, bu gelişmeler sayesinde ölüm oranlarının hızla düştüğünü bu oranla insan sayısının daha hızlı çoğaldığını belirtti. Bütün bunların sonucu olarak uzun yaşama şansının arttığını dile getiren Dr. Nihat Özkan, teknikte, tedavi ve konforlu yaşamda bu denli gelişmeye rağmen yılda milyonlarca insanın öldüğünü belirterek bunun nedeni de dünya da verili toprakların, yeşil alanların ve tarımsal üretimin hızla azalmasına ve nüfusun hızla artmasına bağladı.

 

?AK Parti hükümeti sağlık alanında büyük kazanımlara imza atıldı:

Dr. Nihat Özkan, her şeyden önce insan` anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Bununla birlikte hükümetin de yurt çapında sağlık alanında yaptığı reform niteliğindeki yatırım ve hizmetlerin vatandaşları son derece memnun etmektedir. Ak Parti Hükümetimizin özellikle son yıllarda sağlık alanındaki başarılı çalışmaları ile dünya ülkeleri arasında önemli bir mesafe kat etmiştir. Hükümetimiz, her ferdin temel ihtiyacı olan sağlık hizmetini en güvenilir ve en kaliteli şekilde milletimize ulaştırmayı hedeflemiştir. Halkımızın desteği, sağlık personellerimizin ve doktorlarımızın çalışmaları ile 12 yıllık AK Parti hükümeti iktidarı dönemi süresince sağlık alanında büyük kazanımlara imza atıldı. Herkesin eşit derecede sağlık hizmeti alması amacı ile toplumuzun sağlık hizmetlerine ulaşması daha da kolaylaştırılmıştır. İnsan odaklı hizmet verilmeye başlanmış, bunun neticesinde sağlık hizmetleri vatandaşımızın ayağına kadar getirilmiştir. Sağlık alanına ayrılan bütçeler arttırılmış, aile hekimliği uygulaması geçilmiş ve sağlık hizmetlerinin kalitesi yükseltilmiştir? dedi. Özkan daha sonra, insan hayatını her şeyin üstünde tutan, tüm zorluklara rağmen özveri ile çalışmalarını sürdüren hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı`nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum şeklinde açıklamalarda bulundu.


Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ