USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SPOR

Dünyada Bir İlk Mardin'de Gerçekleşiyor

- Gençlik ve Spor Müdürlüğü Tarafından Hazırlanan 1. Uluslar Arası Mardiven Koşusu? SODES Projesi Mardin Valiliği Ve Artuklu Belediye Başkanlığı Tarafından Desteklenecek.

Dünyada Bir İlk Mardin'de Gerçekleşiyor
24-04-2014 16:35
Google News

-Proje Mardin'in Tarihi Dokusu Ve Dik Merdivenleri Dikkate Alındığında Dünya'da Bir İlk Özelliği Taşıyor

Mardin Hilton Garden In otelde düzenlenen basın toplantısında proje tanıtıldı.Proje tanıtım toplantısına Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz,Vali Yardımcıları Hüseyin Avcı,Ali Gürdoğan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin Artuklu Belediye Başkanı M.Emin Irmak,Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Derviş, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nurettin Özdenerkatıldı.
Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz,Mardin tarihi ve kültürel zenginlikleri yanında yeraltı zenginliklerinin de önemli bir yer aldığına dikkat çekti. Mardin'in ve Mardinlilerin turizmden beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Vali Cengiz,gelinen noktada beklentilere emin adımlarla yaklaşıldığını bildirdi. Geçen yıl turist sayısında yüzde 37`lik bir artış olduğunu, bu yılki artışın şimdiden gözlenebildiğini ifade eden Vali Cengiz' Çarşı ve tarihi mekanlar yerli yabancı turistlerle dolu.Bu hareketlilik sevindiricidir. Oteller doldu,konaklama sıkıntısı yaşanıyor. Mardin'deki değerleri,malzemeyi hayata geçirebilirsek kısa sürede hedeflerimize ulaşacağız. 1.Uluslararası Mardiven Koşusu' nun ses getireceğine inanıyorum. Dünya'da bu katagoride koşular var,ama Mardin'in tarihi konumu ve dik merdivenleri dikkate alındığında benzeri olmayan bir koşu olacak.' Dedi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN DESTEK
Mardin BDP'li Artuklu Belediye Başkanı M.Emin Irmak,kamu kurum ve kuruluşları ile Mardin'in ve Mardin halkının menfaatlerinin söz konusu olduğu her alanda uyum içerisinde çalışacaklarını söyledi. Irmak 'Proje çok anlamlı.Dünyada eşi ulunmayan bir etkinlik olacak. Belediye olarak insan odaklı ve insanlara dönük her proje ve etkinliğe desteğimiz tam olacaktır.Bu konuda kurumlarla eşgüdüm içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz' şeklinde konuştu.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ise proje konusunun, Mardin'in tarihi kimliğiyle bütünleşen, şehir sakinlerinin sadece yollarını değil gönüllerini de birleştiren tarihi dokunun tamamlayıcısı merdivenler olmasının dikkat çektiğini söyledi. Kuzu éProje kapsamında yapılacak temel faaliyet, belirlenen güzergâhlar arasında ünlü sporcuların yapacakları merdiven koşularıdır. Mardin'e gelecek olan yerli ve yabancı, merdiven ve dağ yarışlarında ünlü olan sporcuların, Mardin'in yerli sporcuları ve halkı ile bütünleşerek, merdivenlerin gönülleri birleştirdiği gibi sporun da birleştirici ve kaynaştırıcı ruhunu buluşturacaklardır. Bu projeyle farklı dilleri konuşan, farklı dinlere inanan insanların bir arada yaşadığı Mardin'de, sporun bu insanları bir birine bağladığı merdivenlerde yapmak, sporun bağlayıcı ve bütünleştirici ruhuna uygunluğunu dile getirecektir
Proje kapsamındaki merdiven koşusu 26-27 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilecektir.40 dolayında hakem var.Şimdiye kadar 96 sporcu müracaat etti. Fastan 3 sporcu katılımı söz konusudur.İlimize gelen sporcuların, yarışma dönemlerinde konaklayacağı otel belirlenecek, katılımcıların gün içinde diğer iaşe masrafları da proje kapsamında karşılanacaktır. Birinci gün otele yerleşip dinlenen sporcular, ikinci gün yarışın yapılacağı parkuru ve Mardin'i gezeceklerdir. Üçüncü gün yarışmalar yapılacak, dördüncü günde sporcular ilimizden ayrılacaktır. Program esnasında, çekilen video ve fotoğraflardan bir sergi ve kısa belgesel hazırlanması planlanmaktadır. Yarışa kadın ve erkek sporcular katılacaktır. Yarışlara ilimize misafir olarak gelen yabancı ve yerli sporcularla birlikte, ilimizdeki mevcut amatör sporcularda katılabilecektir. Halktan yarışa katılma isteyenlerden, HİS (Herkes İçin Spor) lisansı şartı aranacak, HİS lisansı olan herkes yarışlara katılabilecektir. Yarışma sonucunda kadın ve erkek kategorilerinde sporculara ödül verilecektir.' Dedi.
Neden Mardin?
Mardin Valisi Dr.,Ahmet Cengiz'in isim babalığını yaptığı proje ile Mardin tarihi kent dokusunun spor ile bütünleşmesini sağlamanın hedeflendiği belirtildi. Proje isminin, koşunun 950 rakımda bulunan Kasimiye Medresesinden başlayarak 1130 rakımlı Zinciriye Medresesinde son bulacağı 3 bin 200 metre parkur üzerinde bulunan 410 basamaklı tarihi merdivenlerden esinlenerek verildiği ifade edildi.
Koşuya 16 yaşını doldurmuş lisanslı sporcular katılabilecek.Erkek ve kadınların karma koşusunda dereceye girecek olan 10 kadın ve 10 erkek sporcuya cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek
Geleneksel hale getirilmesi düşünülen 1.Uluslararası Mardiven Koşusu birincilerine 5 cumhuriyet,ikincilere 3,üçüncülere 2,dördüncülere 1 tam bir yarım, diğerlerine de birer cumhuriyet altını verilecek." dedi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ