USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Ekonomi Bakanı Zeybekci`den Sert Açıklamalar

Ekonomi Bakanı Zeybekçi İşadamlarıyla Mardin'de Bir Araya Geldi

Ekonomi Bakanı Zeybekci`den Sert Açıklamalar
14-03-2014 11:35
Google News

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, Mardin Ticaret ve Sanayi odasının özel bir otelde Mardin ve Denizlili işadamları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yemekte bir araya geldi. Türkiye`de önemli ekonomi gelişmelerin yaşandığını belirten Bakan Zeybekci, Türkiye`nin 2023 hedeflerine götürmek için gece gündüz çalışmalarının gerektiğini kaydetti.

Türkiye`de kardeşlik ve huzur kiliminin kalıcı bir şekilde egemen olmasının ardından demokrasiyi de geliştirerek Türkiye`yi muasır medeniyetler seviyesine çıkmasının arzu ettiklerini belirten Bakan Zeybekci, geçmişten bugüne Türkiye`nin bu hedeflerinden hep yarı yolda dönmek zorunda kaldığını söyledi.

Türkiye`nin dünya çapında İstanbul Kanal Projesi, Marmaray, 3.köprü, ikinci tüp geçit, İstanbul-İzmir otoyolu, nükleer santral, hidro elektrik santral gibi dev projeleri başlatmanın gururunuyaşarken, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelerin yaşandığını anımsattı.

Amaçlarının bu projelerin yapılmasının engellenmesi olduğunu ifade eden Bakan Zeybekci şunları söyledi: "Yer yerinden oynadı İstanbul`da, Ankara, İzmir`i karıştırdılar. Fotoğrafları hakikaten bugün barbarlık müzesi oluşturacak önemli belgeler oldu. Bütün bunlar yaşanırken Başbakanımız Afrika`daydı. Bu taksim platformu denilenler, hükümetle görüşmek istediler. Başbakan vekili Arınç ile görüştüler. Biz ağaçlar kesilmesin diye hükümete iletilen liste, bu dev projeler durdurulsun diye liste vardı. Hayretler içinde seyrettik. Hani ağaçlardı".

Gezi parkındaki hükümete yönelik gerçekleştirilmek istenen saldırının beklendiği yerden geldiğini ve iyi karşılık verilerek savuşturulduğunu 17 Aralık`ta ise malum sürecin başladığını belirten Bakan Zeybekci, 'Bundan sonra da her türlü bu gayri meşruluğun sergilendiği yeni bir müze yapılacak kadar da ahlaksızlığı yapmaya başladılar. Projelerin durdurulmasının istenildiği listeyi unutmayın 25 Aralıkta bir savcı mahkemeye 32 çuval içinde belgeler koydu. Mahkemeye gönderdiği gerekçe en zeki insan bile 6 günde karar verecek diye beklerken 15 dakika sonra karar verdi. Kararda bir liste vardı. Ekli listede ki isim ve şirketlerin mal varlıkların dondurulmasına karar verildi. O liste Hükümete iletilen durdurulsun denen bütün projeleri yapacak olan müteahhitler, şirketler" dedi.

Bu süreçte Türkiye`de çok sayıda bir hukuk katliamının yapıldığını belirten Bakan Zeybekci, 'Masumiyeti konusunda emin olduğumuz insanlar siyasetçiler,bakanlarımız, Fatih Belediye başkanımız, sayamayacak kadar bir çok şeyi 2,5 sene dinleyerek gayri meşru bir şekilde hukukun hiçbir dayanağı olmaksızın. Bunları suç üstü yapmıyor. Öyle bir şey varsa,. O gün müdahale edilmesi sağlanmıyor. Çünkü gerçek değil. Hiç biri biriyle lakası olamayan bütün bunların hepsine bir çete diyor. O çetenin başına da başbakanı koyuyor. Bu milletin iradesiyle seçilmiş olan bu ülkenin başbakanını koyuyor ve çete diyor. Hangi ahlak hani vicdan hangi akıl MİT`in Tırlarını durdurup da elemanlarını yere yatırıp da tekmeleyip de kelepçeleyip de o Tırların içerisinde şunlar var iması var diye Türkiye`yi dünyaya rezil etmek ne geçer elinize. Bu en hafif tabiriyle söylene bilinecek vatana ihanettir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını dinlemek vatana ihanettir, illegal bir şekilde. Legal şekilde de dinleyemezsin. Onun gereğini millet yapar".

ÇÖZÜM SÜRECİ

Bakan Zeybekci Türkiye`de binlerce yıldır herkesi kardeşçe ve huzur içinde yaşandığını ifade etti.

Bütün Müslümanların kardeş olduğunu, 30 yıl boyunca Güneydoğu`da bu kardeşliğin birbirine düşürüldüğünü belirten Bakan Zeybekci, 'Ekonomimizi kardeşliğimizi huzurumuzu ülkemizi darmadağın ettiler. Şimdi bu millet, bölge insanı uyandı artık. Baktılar oradan olmuyor,şimdi başka yerden. Allah`ın izniyle bu toz duman geçtikten sonra satılmış ruhlar ve birbirilerine alet olmuş maşalar hariç biz bir mensubiyeti olan kardeşlerimizin yüzde 99.9`uyla en güzel şekilde kucaklaşacağız. Kardeşliğimize devam edeceğiz. Ama o satılmış ruhlar ve birilerine alet olmuş maşalardan bu millet hesabını soracak. Hukuk içinde demokrasi içinde soracak. Bugün her şeyi suiistimal eden her şeyi istismar eden hatta masum çocukların ölümlerini bile istismar edenlerden millet hesabını mutlaka ve mutlaka hesabını sorar" dedi.

Bakan Zeybekci, bütün bu yaşananların hedefinde Başbakan Erdoğan`ın olduğunu ifade ederek, "Asıl hedef Erdoğan`dı. Menderes hikayesi bir daha bu ülkede yazılmayacak. Bir daha öyle bir hikayeye millet izin vermez. İstiyorlar ki bu ülkede kriz çıksın. Yarı yarıya fakirlesin.2002`de Türkiye ekonomik olarak siliniyordu haritadan. Şimdi büyüme oranlarına bakın. Türkiye 2014`te birilerin hevesini Allahın izniyle kursağında bırakacak" dedi.

YEREL SEÇİMLER

Türkiye`nin 2023 hedefine ulaşmamasının Türkiye`nin her köşesinin kalkınmasıyla olacağını belirten Bakan Zeybekci şöyle dedi: "Büyükşehir kanunu geldiğinde mecliste yer yerinden oynadı. Ülkeyi bölüyorsunuz vatanı parçalıyorsunuz dediler. Bu tartışmalar bitti en sonda dillerindeki baklayı çıkardılar. Yapılamaz dediler. İl merkezinden ilin tamamına hizmet gitmez dediler. Büyük şehir kanunu çıktı. Şimdi dolaşıyorlar şehirlerde. Biz diyorlar ki büyükşehir belediye başkan adayıyız. Hani İhanetti,hani yapılmazdı. Ne yüzle dolaşıyorsunuz diye sorun onlara. Belediyecilik bizim işimiz."

Konuşmasını ardından bir gazetecinin, çözüm süreci ile birlikte Güneydoğu`da yatırımlar arttı mı, ne kadar yatırım yapıldı" sorusu üzerine Bakan Zeybekci, "2012 yılında başlattığımız teşvik yasasıyla 6.bölge teşviklerden maksimum düzeyde yaralanıyor. Yaklaşık olarak 6. bölge almış olduğu yatırım teşvik belgesi tutarı 60 milyar lira civarı. 13 tane de staretijik yatırım var. Bu da yaklaşık olarak 20 milyar" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Zeybekçi'ye Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve Sanayi Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tuaşı birer plaket sundu.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ