USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Evrensel Değerler Yuvasında Olmaktan Mutluyum

Milletvekili Akdağ Evrensel Değerler Yuvasında Olmaktan Mutluyum

Evrensel Değerler Yuvasında Olmaktan Mutluyum
18-06-2013 18:07
Google News
Milletvekili Akdağ Evrensel Değerler Yuvasında Olmaktan Mutluyum

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu`nunEngelliler Alt Komisyonu üyeleri Mersin üniversitesini ziyaret etti.Üniversitenin engellilere yönelik yürüttüğü ve planladığı çalışmaları takdirlekarşılayan komisyon üyeleri, Mersin Üniversitesi`nin engellilere yönelikerişilebilirlik, istihdam ve insanca yaşama konusundaki adımlarını yolgösterici, motive edici ve itici bir güç olarak değerlendirdi.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu`nun ?Engelli Bireylerin Karşılaştıkları Hakİhlallerini İncelemek Amacıyla Kurulan Alt Komisyonu` üyeleri incelemelerdebulunmak üzere Mersin'e geldi. Erişebilirlik konusu başta olmak üzere engellivatandaşlara yönelik çalışmaları yerinde incelemek amacıyla çeşitliziyaretlerde bulunan komisyon üyeleri, bu kapsamda 14 Haziran Cuma günüüniversiteye bir ziyaret gerçekleştirdi.

  Başkanlığını Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ'ın yürüttüğü altkomisyonda Ankara Milletvekili Ülker Güzel, Diyarbakır Milletvekili Oya Eronatve Yasama Uzmanı Zeynep Duran yer alırken ziyarete,Vali Yardımcısı KadirOkatan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül ve Müdür YardımcısıCenk Koray Karakaş da eşlik etti.

 Rektörlük Senato Odası`nda yapılan kabulde Rektör Prof. Dr.Suha Aydın ile rektör yardımcıları Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Prof. Dr. YükselÖzdemir ile Rektör Danışmanı ve Engelli Destek ve Danışma Hizmetleri KomisyonuBaşkanı Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu yer aldı.

  Mersin Üniversitesi ile ilgili kısa tanıtım bilgileriaktaran Rektör Prof. Dr. Aydın, genç bir üniversite olduklarını, kısa zamandaçok yol kat ettiklerini söyledi ve engellilere yönelik yapılan çalışmalardanbahsetti. Bu çalışmaların karşılığında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafındanUlaşılabilirlik Kalite Teşvik Ödülü`ne layık görüldüklerini belirten Prof. Dr.Aydın, engellilere yönelik kampüsteki eksikleri geç fark ettikleriniancak duyarlılık gösteren öğretim elemanlarıyla kısa zamanda çok yolaldıklarını ifade etti. Önümüzdeki yılın sonunda engellilere yönelikdüzenlemelerin tamamlanmasını planladıklarının altını çizen Prof. Dr. Aydın,planlamaların tamamlanması için kaynağa ihtiyaç duyduklarını, kaynak aktarımıkonusunda da Mersinlilerden daha fazla destek beklediklerini vurguladı.

 Engelsiz Mersin Üniversitesi kapsamında yürütülençalışmalarla ilgili bir sunum yapan Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu da, MersinÜniversitesi`nin vizyonunda `engelsiz üniversite` kavramının yer aldığınadikkat çekti ve bu vizyona sahip tek üniversite olduklarını hatırlattı.Engelliler için gerçekleştirdikleri projeler, engelli öğrencilerin ihtiyaçanalizi çalışmaları ve bu çalışmalar neticesinde hayata geçirilen düzenlemeleriaktaran Prof. Dr. Çömelekoğlu, üniversitemizdeki akademik ve sosyal engellerin kaldırılmasınayönelik çalışma ve uygulamalar hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi. Engelliöğrenci ve öğrenci adayları için planladıkları Mersin ÜniversitesiErişilebilirlik Haritası Projesi`nin Türkiye`de bir ilk olduğuna dikkat çekenProf. Dr. Çömelekoğlu, yaptıkları tüm çalışmalarla Türkiye`de örnek ve ilkuygulayıcı kurum konumunda olduklarını dile getirdi.

 

Üniversitede engelli personelin istihdamı konusunda son dereceistekli olduklarını söyleyen Prof. Dr. Gürol Emekdaş ise bu yıl ilk kez yapılanÖzürlü Memur Sınavı ve benzeri uygulamalarla çalışan engelli sayısını artırmakistediklerini kaydetti. Uzun zamandır Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ileyakın temasta bulunduklarını aktaran Prof. Dr. Emekdaş, başta bakanlık olmaküzere her türlü kurum ve kuruluşla işbirliğine hazır olduklarını beyan etti.

 Engelliler Alt Komisyonu olarak iki gündür Mersin`de olduklarını veMersin`deki yüksek performanslı duyarlılığı müşahede ettiklerini kaydedenKomisyon Başkanı Abdurrahman Akdağ, "Mersin Üniversitesi`nin `evrenseldeğerler yuvası` sloganından hareketle çok kısa bir zaman dilimindefakülteleriyle, yüksekokullarıyla, insani duyarlılığıyla büyük bir gelişmekaydettiğini görüyorum ve bu evrensel değerler yuvasında olmaktanmutluyum" şeklinde konuştu. Erişebilirlik, istihdam ve engelli insanlarınhayatlarını insanca yaşayabilmeleri konusunda üniversitelerin vereceği desteğinönemine işaret eden Akdağ, hem toplumda duyarlılık oluşması hem yasaldüzenlemelerin yapılması noktasında Mersin Üniversitesi`nin yol gösterici,motive edici ve itici bir güç olduğuna inandığını ifade etti. MersinÜniversitesi`nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`ndan aldığıUlaşılabilirlik Kalite Teşvik Ödülü ile karşılaşmanın kendisi için beklenmedikancak çok güzel bir karşılaşma olduğunun altını çizen Akdağ, "İyi kikomisyon olarak İstanbul, Ankara ve Kayseri`den sonra Mersin`e geldik"ifadelerini kullandı. Mersin`in marka şehir olması konusunda da görüşleriniaktaran Akdağ, Mersin Üniversitesi`nin engelliler için yaptığı atılımlarınMersin`in marka şehir olması yönünde kayda değer olduğunun ve buradanolağanüstü pozitif duygularla ayrılacaklarının altını çizdi.


  Kamuda ve özel sektörde engelli istihdamının istenilen düzeydeolmadığını söyleyen Oya Eronat da, bu konuda yapılacak düzenlemelerle kamudadaha çok engelli istihdam edilmesi ve kamunun bu yönüyle özel sektöre örnekolması gerektiğine vurgu yaptı. Ülker Güzel ise, engelli olup da çok önemliişler başaran insanların olduğunu işaret ederek, bu insanlara devlet eliyle, özellikleüniversiteler tarafından ilgi gösterilmesi ve özendirici modeller olaraktoplumda farkındalık yaratılmasının sağlanması gerektiğine işaret etti. 

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable{mso-style-name:"Normal Tablo";mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-priority:99;mso-style-qformat:yes;mso-style-parent:"";mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin-top:0cm;mso-para-margin-right:0cm;mso-para-margin-bottom:10.0pt;mso-para-margin-left:0cm;line-height:115%;mso-pagination:widow-orphan;font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ