USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Feyzioğlu´dan NATO tepkisi ?Aşağılıklar?

Mardin düzenlenen 6. Genç Avukatlar çalıştayına katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ?80 Milyon kenetlenmeliyiz?

Feyzioğlu´dan NATO tepkisi  ?Aşağılıklar?
18-11-2017 14:39
Google News

             Mardin´de gerçekleşen 6. Genç Avukatlar çalıştayına katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu gerçekleştirdiği basın toplantısında NATO´nun savaş oyununda telsizde Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ismini düşman olarak geçirmeleri ve Atatürk´ü de hedef olarak koymalarına sert tepki verdi. Feyzioğlu, NATO´nun bu  hareketine ?Aşağlıklık? dedi.

Feyzioğlu´ndan Mardin gazetecilerine plaket

Mardin´de bir otelde gerçekleşen 6. Genç avukatlar çalıştayına cenaze nedeni ile gecikmeli olarak katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu düzenlenen basın toplantısında NATO´ya sert tepki verdi.  Toplantının başlangıcında Mardin barosun da iki kez başkan seçilen Avukat Çelebi Araz´a teşekkür plaketi veren Feyzioğlu  bölgede ki yerel ve ulusal basın mensuplarına çalışmalarından dolayı teşekkür ederek plaket taktim etti.

?Aşağlıklık?

Ankara, Çorum, Bartın,Mardin ve Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyelerinin katıldığı Basın toplantısında basın mensuplarının NATO´nun bir savaş oyununda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gazi Mustafa Kemal´e yönelik çirkin hareketini sorması üzerine NATO´ya sert çıkan Feyzioğlu yapılan davranışı ?Aşağlıklık? olarak gördüğünü ve özürlerinin kabul görmediğini belirtti.

?O iki densizi çöpe atmaları lazım?

Feyzioğlu Cumhurbaşkanın Erdoğan´ın ismini düşman Atatürk´ün fotoğrafını da hedef olarak koymuşlar. Tek kelime söylüyorum. Aşağılıklar diyerek ; ?  Ben buna daha nazik bir kelime kullanmaya gerek görmüyorum. Öyle NATO sekreterinin  ?pardon sehven oldu? demesini kabul etmiyorum. Bu işi yapan teknisyen mi ? Kimdir bilmiyorum. En ağır şekilde hesap verecekler. Bir daha NATO´da veya bize müttefik olduğu iddiasında bulunan bir orduda iş bulamayacak şekilde hesap verecek bu işi yapan. Mustafa Kemal Atatürk´ün fotoğrafını hedefe koymak ne münasebet veya bir ülkenin müttefiki olduğu ülkenin cumhurbaşkanını telsiz kodlamasında geçirmek ne münasebet. Asla kabul edilebilecek bir şey değil aşağılık bir şey. Terbiyesizliğin ötesinde. Bu sistematik ve bilerek yapıldıysa çok daha beter. Bilerek yapılmadığını NATO´nun ispatlaması için o iki densizi kulağından tutup çöpe, sokağa atması lazım.  Dostluk müttefiklik böyledir? dedi. 

Biz milli meselelerde yan yanayız

Biz milli meselelerde Türkiye Cumhuriyetinin evrensel hukuka uygun davranması halinde her zaman yanındayız diyen Metin Feyzioğlu ; ?  Aynı gemideyiz çünkü. Ben Türkiye´nin eğitimi çöküyor, ekonomisi çöküyor dış politikada mahvolduk diye sevinemem. Onun yerine vatandaşımızla eğitim, ekonomi, hukuk konusunda hukuk penceresinden olmak üzere vatandaşı bilgilendirerek vatandaşın sağlıklı siyaset işlemesini sağlayabiliriz. Bize de bir görev düşerse  bu uluslararası alanda bu yapılan terbiyesizliği uluslar arası her toplantıda dile getiririm? dedi. 

Bu uygulamayı İngiliz kraliçesi için yapsalar yer yerinden oynar

Benzer bir uygulamayı İngiliz kraliçesi için yapsalar yer yerinden onar diyen Feyzioğlu ; ? Amerikan başkanı için yapsalar yer yerinden oynar. Türkiye için yaptıklarında neyse odur. Trump´un fotoğrafı orda olduğunda ne olacaksa Mustafa Kemal´inde fotoğrafı oldu mu aynısı olacaktır? diye konuştu.

80 milyon vatandaşımız hukuki güvenlik istiyor

Atatürk´ün  ?Yurtta Barış Dünya´da Barış? sözü hiç bu kadar değerli olmamıştı. Kendi yurdunda barışı sağlayamazsan dünyada barışı sağlayamazsınız diyen Feyzioğlu ; ?  Toplumsal barış nasıl sağlanır? Biz Türkiye´nin tüm baroları ile birbirimize hakaret etmeden bir şeyler fırlatmadan konularak çözüm üretiyoruz. Türkiye 80 milyon vatandaşını şefkatle kucaklamak zorunda. Türkiye Cumhuriyetini uygulamada 80 milyon vatandaşını kucaklar ise Ortadoğu´nun ateşi Türkiye´ye sıçrayamaz. Tam aksine Türkiye itfaiye gibi gelir yangın söndürür. Peki nasıl olacak bu  Mardin´deyiz. Mardin´de adliye binasına bakıp ne istiyorsunuz ? Adalet istiyoruz. Edirne , Çorum, Ankara´da da beklenti aynı. Belediye sağlık eşit muamele istiyorsunuz. Siyasi düşünceye göre değil. Çözümler aynı. Türkiye´nin 80 milyon vatandaşı hukuki güvenlik istiyor. Bu ülkedeki 80 milyon hukuki güven duyar, bu güven duygusu gurura dönüşür gurur duygusu evlatlarına da sen Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşısın duygusunu öğretmeye yarar. Mustafa Kemal Atatürk´ün dediği gibi ?Adalet mülkün temelidir? dedi. Düşünsenize 80 milyon kenetlenmiş oluruz? diye konuştu.

  Türkiye Barolar Birliği Genç Avukatlar Kurultayına katılan Feyzioğlu "Sabah, Sayın Ahmet Türk´le uzun uzun sohbet etme imkanımız oldu. Acıtmadan, kırmadan, konuşarak Bölücü örgütün hendek kazmasına açıktan karşı çıkmış, yanlışlığını söylemişti Ahmet Türk. Bu  sohbetten de kendi adıma çok istifade ettim. Akıl diyor ki, şiddete, teröre karşı olanlarla konuşmak lazım konuşmak.Ankara´dan hedeklere karşı durmak kolay, önemli olan yerinde  hendeklere karşı durmaktır. Sayın Ahmet Türk  hendeklere karşı olduğunu söyledi.Ahmet Türk saygın bir politikacı, denge bir insan.Allah uzun ömürler versin." dedi

    Mardin Aşığıyım

  Türkiye´nin Mardin´i örnek alması gerektiğini söyleyen Feyzioğlu, tarihi kente aşık olduğunu belirtti. Yıllarca farklı,dinlerden, farklı dillerden insanların şiddete başvurmadan, bribirleirne saygı göstererek, örnek bir yaşam şeklini ortaya koyan Mardin halkı ile kucaklaşmak istediğini vurguladı. Feyzioğlu "Türkiye´de herkesin hukuki güvenliğe ihtiyacı var. Sağlıkta, Belediyede, Adalet Saraylarında, barolarda herkesin hukuki güvenliğe ihtiyacı var. Bu güvenliği hisseden vatandaşların, gurur duygusu gelişir" şeklinde konuştu.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ