USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Fırıncı Çırağının Hayat Hikayesi

Mardin´de önce babasının adına İlköğretim Okulu, ardından kendi adına 200 kapasiteli kız öğrenci yurdu yaptırdı.

Fırıncı Çırağının Hayat Hikayesi
20-10-2018 00:31
Google News

Diyarbakır´da fırıncılık yapan, ardındna Almanya´ya işçi olarak giden Servet İncioğlu  (73),  okuma imkanı bulamadığı için kazancını, çocukların okumasına harcıyor.

             Vali Kayacan hayatımı değiştirdi

           Askaerlik dönüşü yerleştiği Diyarbakır´da fırıncı olarak çalışırken, dönemin Mardin Valisi Celal Kayacan´ın, her aileden bir kişi olmak üzere 100 kişiye Almanya´ya işçi olarak göndereceğini duyan Servet İncioğlu, şansını deneyip müracaat ettiği, bir ay içinde Almanya´nın Köln şehrine Fort fabrikasında işçi olarak  çalışmaya başladığını ve hayatının değiştiğini söyledi. İncioğlu ? O dönemler de Almanya´ya gitme  talebi çoktu. Vali Celal Kayacan her aileden bir kişiyi Almanya´ya göndereceğini duyunca hemen baş vurdum. Bir ay sonra Almanya´da buldum kendimi. Hayatımı değiştiren Vali Kayacan´ı rahmetle anıyorum. Yaptığım bu hayır işlerinde onun da payı var?dedi.

               Mesleğimi unutmadım

    Kısa bir süre Fort Fabrikasında çalışan İncioğlu, bir hemşerisinin fırın çalıştırdığını görünce, boş zamanlarını orda çalışarak daha çok kazanmaya başladığını, bir süre sonra fırına ortak olarak, fabrikadaki işi bıraktığını söyledi. İncioğlu? Fabrikada çalışırken yakınımızda bir hemşerimin fırını vardı. Bende de meslek özlemi. Zaman geçirmek ve biraz daha kazanmak için fırında çalışıyordum. Sonra fırına ortak oldum. Fabrikadan ayrılma zamanı gelmişti. Almanya´da yaşayan Türkler doğru dürüst ekmek bulamıyordu. Fırının yanında Türklerin damak tadına hitap edecek bir market açtık. Ve kendi işimizin patronu olduk. Allah yürü dedi. Kazandık, kazancımızla hayır İşlerine destek olmaya başladık. Almanya´da tüm hayır kuruluşlarında karınca kararınca katkım oluyor. Her Ramazan ayında Mardin´e geliyorum ve fitrelerimizi zekatımı burada dağıtıyorum. Toprak çekiyorum, eski anılarım çekiyor, hemşerilik vefa borcu çekiyor? şeklinde konuştu.

       Geçtiğimiz yıllarda babası Abdülhamit İncioğlu adına  bir ilköğretim okulu ve yanında cami yaptıran, hayırsever gurbetçi Servet İncioğlu , Artuklu Üniversitesinde eğitim gören kız öğrenciler için 200 kişilik bir yurt yaptırdı.

          Küçük yaşta fırıncı çırağı olarak hayata başladığını ve bunun için okuma imkanı bulamadığını söyleyen Servet İncioğlu ?Eğitme, okula karşı özlemim var. Ben özlemimi, okuyamadığımın acısını, eğitime destek vererek gideriyorum. İçimdeki özlem, hasret,  babamın adına yaptırdığım İlköğretim okulunu görünce bir nebze gidiyor, rahatlıyorum.? Dedi

            Okuyan Adamdan Kötülük Gelmez

      Herkesin imkanları ölçüsünde eğitime katkı sağlamasının bir vatandaşlık görev ve sorumluluğu olduğunu ifade eden Servet İncioğlu ? Eğitime önem veren toplumlar gelişen ve dünya da söz sahibi olan ülke olma yolunda emin adımlarla ilerler. Okuyan insandan zarar gelmez, okuyan insan terörist olmaz, okuyan  insan memleketine ve çevresine yararlı olur. Eğitim her şeyin başıdır? dedi.

    Servet İncioğlu, 5 çocuğu ve 15 torunu ile Almanya´da hayatını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

             Kız Öğrenci Yurdu törenle açıldı

   Servet İncioğlu´nun yaptırdığı 200 kişilik kız öğrenci yurdu tören ile hizmete açıldı. Törende konuşan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Servet İncioğlu ile mahallede  doğup büyüdüklerini  sökeldi. Ağırakça ? Mardin´de ekmeğin 30 kuruşa satıldığı bir dönemde ammo sılo fırınında çalışan Servet İncioğlu, okuyamamanın özlemini eğitim kurumlarına hayırlı işler yaparak gideriyor. Hayırsever İncioğlu ile iki yıl önce karşılaştık. Bir cami veya taziye evi yaptırmak istediğini söyledi. Taziye evleri yapılıyor, Türkiye´deki hayırseverler de camileri yaptırıyor. Hayırlı bir iş yapmak istiyorsan çok ihtiyaç duyulan kızlarımız için yurt yaptır dedim. Beni kırmadı ve hemen 750 bin Avro para gönderdi. Kız öğrenci yurdunun temeli böyle atıldı. Kız öğrencilerimizin barınma sıkıntısı yaşandığı bir anda yurt tamamlanarak hizmete girdi. Kendisine teşekkür ediyorum? dedi

        Artuklu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Servet İncioğlu´nun yaptırdığı Kız Öğrenci Yurdunun, kız öğrencilerin barınma sıkıntısı yaşadığı bir dönemde hizmete girmesinin anlamlı ve önemli olduğuna dikkat çekti. Öztürk ? İncioğlu ailesine teşekkür ediyorum  Büyük yürekli bir aile. Aile fertlerinin rızası olmasaydı Servet amcamız tek başına bu hayır işine karar veremezdi. Hayırseverlikte örnek bir davranış sergileyen Servet İncioğlu´na ne kadar teşekkür etsek azdır. Başımızın üzerinde yeri vardır. Yurt öğrencilerimizin Eğitimlerini sürdürmelerine katkı sağlayacaktır ? şeklindi konuştu

        Törene Ak Parti İl Başkanı Nihat Eri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Yenigün, AÜ Genel Sekreteri Şahin Arpağ ve öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ