USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Gazeteciler Ardahan´da toplandı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 16. Başkanlar Toplantısı kapsamında Türkiye´nin farklı illerindeki gazeteciler Ardahan´da bir araya geldi.

Gazeteciler Ardahan´da toplandı
29-07-2018 00:20
Google News

  Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 16. Başkanlar Toplantısı etkinlikleri kapsamında Türkiye´nin farklı illerindeki gazeteciler Ardahan´da bir araya geldi. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yönetim kurulu üyesi, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu  ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik´in katıldığı toplantıda mesleğin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. 16´ncısı düzenlenen toplantıya, 65 ilden 116 gazetecinin katıldı.

GAZETECİLERDEN VALİ BİLMEZ´E ZİYARET

Serhat şehri Ardahan Gazeteciler Derneğinin ev sahipliğinde yapılan toplantı öncesinde, Gazeteciler Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez´i tarihi Kongre binasında ziyaret etti. TGF başkanları ve gazetecileri Ardahan´da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilmez, Ardahan´ın tarihi, coğrafyası, kültürü, eğitim ve öğretim durumu ile sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi.

GÜRCİSTAN GEZİSİ YAPTILAR

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Ardahan´da ilk defa düzenlenen toplantıyla Ardahan´ın tarihi, turistik ve kültürel özelliklerini tanıtmayı da hedeflediklerini belirterek, ?Etkinliğe katılıp destek veren kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ederim? dedi. Gazeteciler, etkinlik kapsamında Gürcistan´a düzenlenen geziye katıldı. Ahıska Kalesindeki müze, cami ve kiliseyi ve halk pazarını gezen gazeteciler, Türkgözü kapısından  Ardahan´a döndü. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun 16. Başkanlar Toplantısı kapsamında Ardahan´a gelen gazeteciler, Damal ilçesinin Karadağlar´ın eteğine yansıyan Atatürk´ün siluetini izleme fırsatı buldular.

             Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği organizesinde, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Sosyal Tesisleri´nde gerçekleşen toplantıya, TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı, TGK´ yönetim kurulu üyesi, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik´in katıldığı toplantıda, Genel Başkan Nuri Kolaylı açılış konuşması yaptığı toplantı, mesleki sorunlar ve çözüm yolları masaya yatırıldı.

Açılış konuşmasını yapan Nuri Kolaylı, Deniz Başlı´ya yaptığı güzel organizasyondan dolayı teşekkür ederek, Ardahan´ın kendilerine çok farklı bir ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

Kolaylı, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yeni bir dönemin başladığına işaret ederek, "Yeni sistemle Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü gibi önemli bir kurumda yeniden bir yapılanmaya gidildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı, bu nedenle gazetecileri ve gazete sahiplerini yakından etkileyen bir yapı. Bizim etkinliğimizin sürmesi için Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı ile iletişim halinde olmamız lazım." dedi.

 

Gazeteciliğin birçok sorunu olduğuna değinen Kolaylı, "Öncelikle basın özgürlüğü sorunumuz, ciddi bir sorun. Basın mesleği odalarımız yok. Bunun yasalaşması lazım. 212 sayılı yasaya tabi çalışanlar ve çalıştıranlar arasındaki münasebetin düzenlenmesi, yasanın yeniden ele alınması lazım. Bunun gibi birçok mesele var. Basın İlan Kurumu (BİK) mevzuatı konusunda bir takım girişimler olduğunu biliyoruz. Bunun gazeteler lehine iyileştirilmesi için özel çaba sarf ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.      

       Dijitalleşmenin bir tehlike olduğunu vurgulayan Kolaylı, bunu gazeteler lehine çevirmek, en az maddi hasarla atlatmak için çok yoğun çaba sarf ettiklerini, bu konuda gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse de TBMM´ye rapor sunacaklarını sözlerine ekledi.

        Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, GGF´in kuruluşunu tamamlayarak güçlendiklerini, son olarak Diyarbakır Yerel Medya Derneği´nin Federasyona katılması ile de güçlerine güç kattıklarını söyledi.

          Diyarbakır yerel Medya Derneğinden katılan Mesut Figençiçek ve İhsan Özdemir, 7 ayda yaptıkları çalışmalarla Diyarbakır´daki 9 yerel gazetenin  gelirlerinin artırılmasını sağladıklarını dile getirerek sorunları yerelden başlanarak ortak akıl ile çözülebileceğini dile getirdi.

Toplantının ardından Ardahan kayak merkezi, Şeytan Kalesi ve Çıldır Gölü gezisi düzenlendi. Vali Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Üniversitesi Rektörü Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve ticaret Odası Başkanı Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, Ardahan´da toplanan gazetecilerin onuruna yemen verdi.

   Vali Bilmez´den Mardin ekibine özel ilgi

 Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez Çıldır Gölü kenarında, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyelerine verdiği yemekte, Mardin ekibine özel ilgi gösterdi. Batman Şalışan Gazeteciler Derneği Başkanı ve Şırnak Gazteciler Derneği Başkanı Cafer Balık´ın bulunduğu masaya oturan Vali Bilmez, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik´ten, Mardin´deki turizm hareketleri ve gelimler hakkında bilgi alan Vali Bilmez, turizmde Mardin´i örnek aldıklarını söyledi.

   Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı federasyon ve cemiyet temsilcileri 3 gün süren toplantı ve gezilerin ardından Ardahan´dan ayrıldı.

    Ardahandakiş TGK toplantısına, GGF´den Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Nezir Çağlar, Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak ve Zakir Akdağ, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay ve Hatice Türkan, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Murat Atay, Mustafa Teke, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinden Gülizar Gülebak katıldı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ