USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Gazeteciler Öğrencilerle söyleşide buluştu

Mardin Saraçoğlu Mahallesinde bulunan Anafartalar Ortaokulu öğretmeni Metin Aydın tarafından düzenlenen ve okul idaresi tarafında desteklenen ?Salı Buluşmaları? ilki Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ve TRT Haber Mardin Temsilcisi

Gazeteciler Öğrencilerle söyleşide buluştu
08-12-2015 14:34
Google News
 

       Mardin Saraçoğlu Mahallesinde bulunan   Anafartalar Ortaokulu  öğretmeni Metin Aydın tarafından düzenlenen  ve okul idaresi tarafında desteklenen  ?Salı  Buluşmaları?  ilki Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ve  TRT Haber Mardin Temsilcisi Vahap Erdoğan´ın katılımı ile gerçekleşti. Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleşen Salı Buluşmalarına, Anafartalar Ortaokulu Müdürü Hayrettin Sincar, Müdür Yardımcısı Zeki Aktaş, Anafartalar İlköğretim Okulu Müdürü Ceylan Abeş ve Müdür Yardımcısı Metin Erol  ve 200 dolayında öğrenci katıldı.   

       Artuklu İlçesi Saraçoğlu Mahallesinde bulunan, Anafartalar Ortaokulu Çok amaçlı salonunda Kültür ve Edebiyat Kolu bünyesinde  gerçekleştirilen, İl´de bulunan Sanatçı,Aydın,Yazar ve öğrencilere model teşkil edecek kişilerle yapılması kararlaştırılan ?Salı Buluşmalarının? ilkine Mardin  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ve TRT Haber Mardin Temsilcisi Vahap Erdoğan konuk edildi.

          Okulun Konferans salonunda düzenlenen söyleşide Gazeteciler; öğrencilere, habercilikte etik kurallar, haberin toplum üzerindeki etkileri, Fotoğraf çekimi, Gazete ve Televizyon Haberciliği ile ilgili bilgiler aktardı.

           Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, aynı haberin farklı gazetelerde farklı şekillerde sunulmasından duyduğu rahatsızlıkları dile getirdi. Öğrencilerin araştırmacı ve çok okumalarını isteyen Çelik ?Okuduğunuz bir haber sizi yanıltabilir. Haberleri farklı kaynaklardan takip etmenizde yarar var. Haberde en önemli etken etik kurallara göre yazılmış olmasıdır. Aslında etik kural hayatın her aşamasında  karşımıza çıkan bir yaşam anlayışı olmalıdır. Belli ilkeler, toplumun bütünselliğini önemseyen kurallar bütünüdür. ? dedi

                Sevgi, Saygı  ve azim

      İnsan yaşamında en önemli etkenler arasında sevgi, saygı ve dürüst olma üçleminin bulunduğuna inandığını ifade eden Çelik ? Kendinize güvenin, başaracağınıza inanın, kendinize saygı duyun, arkadaşlarınızı sevin ve saygı duyun. Öğretmenlerinizi, ailenizi sevin ve saygı duyun. Şahsınıza yapılmasını istemediğiniz hiçbir şeyi başkasına yapmayın. Bu konuda empati kurun. Azmin sonu hep başarıdır. İnanırsanız ve çalışırsanız her mevkiye ulaşabilir, istediğiniz mesleğe  sahip olabilirsiniz. Yeter ki  isteyin, inanın ve çalışın. Hayattan beklentileriniz olsun ve hedefleriniz büyük olsun ? şeklinde konuştu

          TRT Haber Mardin Temsilcisi Vahap Erdoğan ise doğru ve toplumsal barışı sağlayan haberciliği ilke edindiğine vurgu yaparak ? Ben Cizreliyim. Hedefimde beden eğitimi öğretmeni olmak vardı. Bir gün bir televizyon kanalı Cizre ilçesinde canlı yayın yaparken ? Sınırın sıfır noktasındayız, tehlikedeyiz? demesi beni üzdü. Çünkü bir otelin avlusundan bağlantı yapılıyordu. O gün gazeteci olmayı ve doğru haber yazmayı kafaya koydum ve bugün amacıma ulaştım. Doğrulardan ayrılmayın ve hedefleriniz olsun ? dedi.

 

            Yapılan söyleşinin soru cevap kısmında  öğrenciler gazetecileri soru yağmuruna tuttu. Öğrencilerin gazetecilik mesleğine bakış açılarının değiştiğini, bazı  öğrencilerin ise gazeteci olmak istediklerini söylemesi dikkat çekti.. 

            Gazeteciler hayatlarından kesitler ve habere gittiklerinde karşılaştıkları anılarını anlatmasını isteyen öğrenciler, kısa anlatımlar karşısında memnuniyetlerini dile getirdi.

           Buluşmanın ardından Okulun bahçesinde toplu fotoğraf çekilirken Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik´in Kendisinin Günlük gazetesinde, şiir,fıkra,okul haberi ve yazı yazmak isteyen Anafartalar Ortaokulu ve İlköğretim Okulu öğrencilerine yarım sayfa ayıracağı müjdesi de öğrencileri fazlasıyla mutlu etti.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ