USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Gazetecilerden Rektör´e hayırlı olsun ziyareti

Artuklu Üniversitesi Yeni Rektörü Özcoşar ?Bulunduğu şehre değer katan bir üniversite anlayışı ile yola çıkıldı.?

Gazetecilerden Rektör´e  hayırlı olsun ziyareti
12-09-2019 12:36
Google News

          Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik bir gurup gazeteci ve Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Adnan Günbegi ile  Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof.Dr. İbrahim Özcoşar´a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

       Rektör Özcoşar, gazetecilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mardin´in tarihi dokusu ve üniversitenin kuruluşu ve taşıdığı önem hakkında bilgi verdi.   Özcoşar ?şehir bir değer çerçevesinde kuruluyor ve bu değer şehre 500 yıl yetiyor. Osmanlı döneminde Mardin ve bölgeye çok eser yapılmadı. Diyarbakır, Urfa Müslümanların kurduğu bir şehir değildir. Ama Mardin Müslümanların kurduğu bir şehirdir. Şehir bir Artuklu şehridir. Aslında şehrin kurulduğu felsefenin nasıl bir felsefe olduğuna bakmak lazım. Şehrin üzerinde kurulduğu değer birikimi, şehre değer katan bir üniversite mantığı ortaya çıkıyor. Artuklu Üniversitesi de ismi ile müsemma bir üniversite. Bulunduğu şehre değer katan bir üniversite anlayışı ile yola çıkıldı.? Dedi.

           Üniversite Mantığı Değişiyor

       Tüm dünyada üniversite mantığının değiştiğini, 3.cü kuşan üniversitelerin ön plana çıktığına vrugu yapan Rektör Özcoşar ?Şuan da tüm Dünya da Üniversite mantığı değişiyor. Üniversiteler üçüncü kuşağı da şöyle tanımlıyor. Bulunduğu bölgede değer üreten ve bulunduğu bölgeye değer katan üniversiteler, bu değeri sadece ekonomik bağlamda değerlendirmiyoruz. Artuklu üniversitesinin bundan sonra ki şekillenişi de tam olarak buna yönelik olacak. Temel sistemimiz ve stratejimiz üçüncü kuşak üniversite anlayışı üzerine kurulmuş, çok net bir şekilde, şehire dokunup, şehrin de kendisine dokunmasına izin veren bir üniversite. Bütün boyutları ile şehire açık, şehirdeki bütün kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütleriyle, şehrin değişik kesimleriyle akla gelebilecek bütün kesimleriyle bir araya gelip onlara dokunmak ve onlarında üniversiteye dokunmalarına izin veren, alan açan bir üniversite modeli. Dolayısıyla fildişi kulelerde oturup entelektüel bazı hazlar peşinde koşan bir akademik ekip olmayacağız. Şehre katkı sunmaya yönelik, faaliyetler içinde olan, sahada olan ve şehirle birlikte büyümeyi amaçlayan bir üniversite profilimiz olacak. Bunu tek bir alanda da yapmayacağız, çok değişik alanlarda ve fakültelerimizde de uygulayacağız.? Diye konuştu

                     Sanayi kuruluşları ile işbirliği yapılacak, şehrin turizmine katkı sağlanacak

           Mardin´de her kesim ile işbirliğinden yana olduklarını ifade eden Rektör Ozcoşar ?Yüksek okullarımız organize sanayii ile Sanayi´nin değişik alanları ile olabildiğince işbirliği yapabilecek alanlar ve yapıya bürünecek. Çok önemli olan Turizm fakültemiz biraz atıl durumda kalmış, çok güzel bir kadrosu var, bu kadro ile turizm alanında Mardin´e çok büyük değer katacak. Turizmde sektörel çalışmalara yöneleceğiz. Mardin turizmine bu yönde katkı sunabileceğimize inanıyorum. Çok ilginç projelerimiz var bunları zaman içerisinde göreceksiniz. ? dedi.

           Mardin Artuklu Üniversitesin en önemli fakültelerinden, mimarlık fakültesinin ihmal edildiğini kaydeden Özcoşar  ?Mimarlık fakültemiz var çökmek üzere, şuanda öğretim üyesi bulmakta zorlanıyoruz, daha önce buradan ayrılan arkadaşlara gelmeleri noktasında bir rica da bulunduk, bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Yüksek okulda mimarlık doktorasını yapmış arkadaşlarımız var bunlar bir türlü mimarlık bölümüne geçmemişler. Bunlarda mimarlık fakültemize geçecekler. Mimarlık fakültemizi yeniden aktif hale getireceğiz.

          Güzel sanatlar fakültemiz var ama birçok iyi bir kadromuz var. Bu kadroyu aktif hale getireceğiz. Çok güzel resim bölümüz var. Bunları da aktif hale getireceğiz. Edebiyat fakültemiz var. Çok iyi öğretim görevlileri vardır. Bunları aktif hale getireceğiz. Önümüzdeki günlerde Mardin´de bütün tarafları bir araya getireceğiz. Sağlık bilimleri fakültemizde  tıp profesörleri var, ileride Mardin´de tıp fakültesi alt yapısını oluşturacağız. Ve Mardin´de tıp fakültesi kuracağız. Ama öncelikle alt yapıyı oluşturacağız. Doğru adımlar atacağız. Bundan sonra kapsayıcı, şeffaf bir yönetim oluşturacağız. şeklinde konuştu

          Basın ile yakın çalışacağız

      Basının kamuoyu adına denetim görevi olduğuna  vurgu yapan Rektör Özcoşar ?Sizden 2 isteğimiz olacak üniversitemizi denetleyin, istediğiniz zamanda fakültelerimiz gezebilirsiniz, öğrencilerle, öğretim görevlileri ile görüşebilirsiniz. Tespit ettiğiniz olumsuzlukları, eksiklik ve aksaklıkları kamuoyu ile paylaşın, bizde o aksaklıkları giderelim. Belli aralıklarla akreditasyonsuz basın buluşmalarımız olacak. Biz hizmet etmeye geldik.? Şeklinde sözlerini sürdürdü.

      Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, son  dönemlerde kurum yetkililerinin görev değişikliği ile birlikte kurumlarda yaşanan, işten çıkarma ve yer değiştirmelerden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek ?9 ilden gazeteci cemiyetlerinin oluşturduğu bir federasyonun başkanı ve gazeteci olarak, sizinle yollarımız çokça kesişecek. Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin yararına yapacağınız her hizmette sizinle omuz omuza vermeye haberleştirip kamuoyuna duyurmaya hazırız. Üniversitedeki aksaklık ve eksikleri de haberleştirip o noktalara dikkatinize çekme görevimizi yerine getireceğiz. Sıraladığınız, stratejinize ve çalışma sisteminizi destekliyoruz. Yeni görevinizde başarılar diliyoruz? dedi

         Ziyarete Mardin Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Murat Akgül ve İletişim Gazetesi Yazı İşleri Müdürü M.Sait Çakar katıldı.

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ