USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Gaziantep’te başarılı gazeteciler ödüllerini aldı

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödülleri sahiplerini buldu.

Gaziantep’te başarılı gazeteciler ödüllerini aldı
12-01-2024 19:14
12-01-2024 19:22
MARDİN
Google News

Bu sene depremin gölgesinde yapılan ödül töreninde önemli mesajlar verildi. Vali Yardımcısı İlker Eker, gazetecilerin toplumu yönlendirmede çok önemli bir görevi ifa ettiklerini belirtirken, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, tutuklu gazetecileri gündeme getirdi. Gaziantep Milletvekili Eyüp Özkeçeci doğru, tarafsız, ilkeli habercilik yapın derken, Melih Meriç, örgütlülüğün önemine değindi. Gaziantep Üniversitesi Rektörü kısa bir sunum yaparken, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Başkanı Mehmet Çelik Mehmet Çelik, ‘İdarecilerle ortak paydamız vatandaş ve hizmet’ derken, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, ‘Gazetecilik meslek kanunu ve gazeteci derneklerinin oda statüsüne kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.


İLGİ FAZLA OLDU
Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu tarafından organize edilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününe, Anadolu İnternet Gazeteciler Federasyonu ve Gaziantep Basın Cemiyeti önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Geleneksel basın ve medya emekçilerine yönelik düzenlenen yarışma sonucu ödül almaya layık görülen gazeteciler törenle ödüllerini aldı. Ödül töreni Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Salonu’nda yapıldı., Törene Vali Yardımcısı İlker Eker, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Eyüp Özkeçeci, CHP Gaziantep Milletvekilleri Melih Meriç ve Hasan Öztürkmen, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya’nın yanı sıra gazeteciler ve Gaziantep Üniversitesi iletişim fakültesi öğrencileri katıldı.

EKER: GAZETECİLER ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV YAPIYOR
Vali Yardımcısı İlker Eker, 2023 yılında büyük bir afet yaşadığımızı belirterek şunları söyledi: ”Umarım 2024 yılı çok iyi geçerde bize 2023 yılını unutturur. Gazeteciler çok önemli bir görev yapıyor. Cansız bedeni kıyıya vuran Ayla bebeği tüm dünyaya duyurdunuz, depremde ölen kızının elini bırakmayan baba Türkiyeyi ağlattı. Hüzünleri olduğu gibi sevinçleri de paylaşıyoruz. Gazeteciler toplumu yönlendirmede çok önemli bir görevi ifa ediyor. Gününüzü kutluyorum.”

 ÖZTÜRKMEN:63 GAZETECİ TUTUKLANDI
CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Öztürkmen, “Gazeteciler sadece muktedirlerin, iktidarın yöneticilerin söylediklerini yaptıklarını öven değil aynı zamanda halkın sorunlarını, güç sahiplerinin yaptıklarını da halk adına halka göstermektir. Ülkemiz maalesef 186 ülke arasında dünya basın endeksinde 168. Sırada. Bu sene Bin 273 gazeteci hakim önüne çıkarıldı, 63 tanesi tutuklandı. Bunlar terörist değildi, bunlar hükümeti devirmeye çalışmadılar. Halk adına, halkın görmesi gerekenleri halka gösterenlerdi. Bu nedenle de sadece iktidarın güzellemesi değil, halkın beklentilerini, halkın sorunlarını da dile getiren gazetecilerin gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.

MERİÇ:ÖRGÜTLÜ OLMAK ÖNEMLİ

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç de Gazetecilerin günlerini kutladı. Meriç, “Örgütlü olmak bambaşka bir yapı. Bende oda başkanlığından geldim ama örgütlü olmanın karşısında kim duruyorsa, hangi sektör olursa olsun birlik beraberlik içinde her sektör kendi sorununu çözmek zorunda. Eleştiri kimsenin hoşuna gitmiyor. Ama hayat böyle değil. İyiyi duymak hoşunuza gittiği gibi kötüleri de duymak ve bundan feyz alıp kendinizi düzeltmekte bir yaşam felsefesi olmalı. Çünkü hayat hem çok kısa hem çok uzun. Önemli olan ilkeli olmak. Bu arada Mahsum beye sesleneyim, bizim çok kıymetli bir hem şehrimizsiniz. Mardin’e çok yatırım yapıyormuşsunuz. Gaziantep üniversitesine de yatırım yapın” dedi.

ÖZKEÇECİ:TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Eyüp Özkeçeci de, artık kiloyla gazete devrinin bittiğini, dijital döneme adım atıldığını belirtti. Özkeçeci, “Gençlik yıllarımda tek iletişim aracımız gazetelerdi. Kiloyla gazete gelirdi. Nereden nereye geldik. Gazetecilik, doğru habercilik çok önemli. Doğru, ilkeli, tarafsız haberleri sizler sayesinde öğreneceğiz. Kıymetli vekilim içeride bazı gazeteciler var dedi. Türkiye bir hukuk devletidir. Kimse gözünün üzerinde kaşın var diye tutuklanamaz, içeriye alınamaz, sorgulanamaz. Bir yaptığı var ki sorguya alınıyor ve içeriye alınıyor. Buradan sayın Cumhurbaşkanıma saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum. Mesleğinizi en iyi şekilde yapın. Doğru ve okunur haber yapın. Sadece gazeteciler iktidara değil muhalefete de bakarlar. Muhalefet ne yapıyor onları da inceliyorlar, incelemek zorundalar. 22 yıldır Ak parti iktidarda hep doğruları yaptı, yapmaya da çalışacağız. Muhalefette doğruları yapacak ki iktidarı yönlendirecektir, yapıcı muhalefet baş tacıdır her zaman.”
ÖZAYDIN HİZMETLERİNİ ANLATTI
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın da, kısa bir sunum yaptı. Gaziantep Üniversitesi izlenen bir üniversite. Üniversitenin çıtası yüksek. 3 yıl oldu, kapıdan başladık, isimsizdi. Demirden yapılmıştı, Gaziantep’e yakışmıyordu. İsim verdik, Şehitkamil Karayılan diye. Protokol girişi yaptık. Çocuk hastanemizi açtık. Acil travma yanık hastanemizi yapıyoruz gelecek sene açacağız. Dünyanın en lüks böbrek hastanesini yaptık. 60 yataklı onkoloji hastanesini açacağız. Obezite merkezi kurduk.”

 ÇELİK: ORTAK PAYDAMIZ VATANDAŞ VE HİZMET

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Başkanı Mehmet Çelik, gazetecilerin hizmet yapanları kamuoyu adına kontrol ettiğinin altınız çizerek, zor şartlar altın görev yapan gazetecilerin ve idarecilerin çakışmasını da anlamlı bulduğunu söyledi.  Çelik, “ İdareciler hizmetleri yürütürken, gazeteciler  kamu adına hizmetleri takip eder, eksiklik, aksaklık olumsuzlukların geri dönüşümünü idarecilere haberlerle duyuruyoruz ve daha iyi ve sağlıklı hizmetlerin yapılmasına öncülük eder. Ortak paydamız vatandaş ve hizmettir. Tüm Gazetecilerin günlerin ve idarecilerin gününü kutluyorum. Bu arada Gaziantep bir dünya kenti ekonomisiyle, sanayisiyle örnek alınacak bir kent” dedi.

KURT:GAZETECİLİK MESLEK KANUNU ÇIKARILMALI

Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Asrın felaketini yaşadığımızı, gazetecilerin de bu zor koşullarda görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi. Kurt, Gazetecilik meslek kanunu çıkarılması gerektiğini belirterek, ayrıca Gazeteci derneklerinin oda statüsünde örgütlenmesini istedi.

ÖZEKŞİ:ELEŞTİRİYİ DOZAJINDA YAPIN
Ökkeş Özekşi’ye ödülünü Mehmet Çelik ve Arif Kurt verdi.
Ödülünü alan Özekşi kısa bir konuşma yaptı. Özekşi, “Ben de sayın Rektör gibi bir açıkgözlülük yapayım. Gaziantep’te 45 yılı geçtim. Eskiyi çok iyi biliyorum, yeniyi de iyi biliyorum. Kendimizi yenilememiz gerekiyor. Gazetecilik okulunda okuyanlar lütfen gazeteciliğe devam etsin, mezun olduktan sonra diploma aldığında başka sektörlere yöneliyorlar. Onlara tavsiyem gazetecilik yapsınlar. Bütün misafirlerimiz çok güzel sözler etti. Ama tabi ki Eyüp Özkeçeci’nin konuşmaları daha farklıydı. Özkeçeci’ye, bir ara haberlerde çekiştik, çok severim saygı duyarım, oda saygı duyar. Ama gazetecilerin tutuklanma, gözaltı konusunda savunmasını kesinlikle kabul etmiyorum. Çünkü bunları yaşayan birisiyim. Ama şu da var eleştiriyi dozajında yapmanız gerekiyor. Dozajında yapmazsanız sıkıntı yaşarsınız. STK’ları da uyarıyorum eleştirmekten korkmayın. Eleştirirseniz hemen gözaltına alınırsınız diye bir algıda yanlış. Sadece eleştirmekle olmuyor, yol göstereceksiniz, öneriniz olacak. Karşı sizden mutlaka faydalanmak isteyecek.” Dedi.

ÖDÜL ALAN GAZETECİLER
Haber-Fotoğraf: Sekvan Küden-Şırnak,,Araştırma Haber: Mardin Medreseleri-Sadiye Alav Mardin İHA Temsilcisi
Makale: Recep Kavuş- Batman Sonsöz Gazetesi,Radyo Programı: Hamit Aslan-Süper FM Mahkumun Sesi Programı, Haber-Röportaj: Fettullah Çelik-Diyarbakır Yenigün Gazetesi, Sokak röportajları: Hatice Akgöz- Adıyaman,Spor Programı: İbrahim Özgeliş-SporFanatik,Sayfa Düzeni (Mizanpaj): Niyazi Deniz,
Gazetecilik Meslek Ödülü: Ökkeş Özekşi- Gaziantep 27 Gazetesi,Haber-Röportaj: Mehmet Taşçı,Teşvik Ödülü: Haşim Özyurt-Geniş Açı TV Pr

 


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ