USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Güneydoğu´daki Baraj Projelerine Terör Engeli?

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul ?Güneydoğu´daki Baraj Projelerine Terör Engeli? var

Güneydoğu´daki Baraj Projelerine Terör Engeli?
21-09-2015 11:06
Google News

                     

                  Haber:Hakan Sakıcı

                Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni GAP Eylem Planının en büyük projelerinden biri olan Ilısu ve Silvan Projelerinin yaşanan terör olayları nedeniyle durma noktasına geldiğini, söyledi.

                  Tonbul yaptığı açıklamada, 4 milyon dönüme yakın  araziyi suyla buluşturacak ve bölge halkını refaha kavuşturacak projelerin,terör örgütü tarafından engellendiğini kaydetti Terör örgütü mensuplarının, barajların su tutmaya başlamasının ardından geçiş güzergahlarıyla, kullandıkları mağara ve sığınakların su altında kalacağından endişelendiğini ifade eden  Tonbul, ?Teröristler her fırsatta baraj inşaatlarına yönelik saldırı gerçekleştiriyor. Projelerin gerçekleşmesine mani olmak için işçi ve mühendis kaçırıp, iş makinelerini yakıyor ve baraj yoluna patlayıcı yerleştiriyor. Örgüt, bölge halkına istihdam sağlayacak projeleri engellemeye son sürat devam ediyor? dedi. 

            Ilısu´da Günlük Zarar 3 Milyon Tl

                Açıklamada  yaşanan terör olayların kamu yatırımlarının gecikmesine neden olduğunun altını çizen Tonbul, ? Ilısu Projesinin, 2015 yılında bitirilmesi gerekiyordu. Yaşanan, terör olayları nedeniyle baraj şantiyesindeki çalışmalar, durma noktasına geldi. Ilısu Projesi planlanan süresinden 2 yıl daha geç, yani 2017 yılında bitirilecek. 2 yıllık gecikmenin devlete maliyeti, 2 milyar 190 milyon TL´yi buluyor. Geciken her gün için oluşan maliyet  3 milyon TL? şeklinde konuştu

            34 Kamu Görevlisi Meslekten İstifa Etti

              Açıklamada,bugüne kadar, Ilısu projesinde Çalışan 34 kamu görevlisinin memuriyetten istifa ettiğini ileri süren  Tonbul, ?Çalışan kamu görevlileri yaşanan terör olayları nedeniyle istifa ediyor. Buralarda çalışan personelin can güvenliği yok. Barajda çalışan personele terör örgütü tarafından sürekli tehdit mektupları geliyor. Kurum, baraj inşaatında personel tutmakta zorlanıyor. Bu da projelerin gecikmesine yol açıyor? şeklinde sözlerini sürdürdü.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ