USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Hazır Giyimcilerin Midyat Çıkarması

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve TÜYAP yöneticileri Midyat ilçesine çıkarma yaptı

Hazır Giyimcilerin Midyat Çıkarması
01-03-2019 15:06
Google News

          Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı  Hüseyin Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile ve TÜYAP Fuarcılık  yönetim kurulu başkanı Bülent Ünal ve yönetim kurulu üyeleri Midyat İlçesinde bulunan Mardin Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (MAGİSAD) başkanı Halil El´in ev sahipliğinde, Mardin´de tekstil alanında yatırım yapan girişimci ve yatırımcılarla bir araya geldi. Toplantıda MARGİSAD Başkanı  Halil El, TÜYAP Yönetim Kurulu  Başkanı Bülent Ünal, MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin birer konuşma yaptı.

             MARGİSAD Başkanı Halil El, Dicle havzasında işsizliğin yoğun olduğu bir bölgede, hazır giyim sektörünün önemli bir yer aldığını söyledi. Bölgede 250 dolayında işletmenin bölgeye katma değer sağladığına vurgu yapan Halil El, sosyal dengenin sağlanmasında ve işsizliğin asgari düzeye indirgenmesinde Hazır giyim kuruluşlarının önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekerek, Türkiye Moda ve Haır Giyim Federasyonuna ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

         Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, 10-13   Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenecek İFEXPO Hazır Giyim ve Kumaş Fuarı´nın tanıtım toplantıları  kapsamında Federasyon  üyesi  MARGİSAD ev sahipliğinde Mardin, Midyat´ta bölgedeki hazır giyimciler ile bir araya geldiklerini söyledi. Türkiye´de fakirlik edebiyatı ve şikayet kültürü yerine, üreterek ve ihracat yaprak zenginleşmenin zamanı geldiğini ifade eden Öztürk? 30 dernek ve 9 bin 300 sanayici ve 17 milyar dolarlık ihracat yapan bir çatı örgütüyüz. Büyükşehirlerde örgütlenmeye başladık. Anadolu olmadan olmaz dedik ve ülke geneline yayılmaya başladık. Sosyal dengenin korunmasında hazır giyim sektörünün önemini gördük ve nitelikli ürün yapmaya başladık. Daralan ekonominin, üretim, istihdam ve ihracatla  genişleyeceğine inanıyoruz. Biz büyük bir aileyeyiz, birlik ruhu ile kapasitemizi arttırabiliriz. Birbirimize rakip değil destekçiyiz.  Dünyada Tekstil ihracatında  7 sıradayız. Ama 17.milyar dolar rakamında takıldık kaldık. Bu rakamı aşmamız lazım. Bunun içinde fuarlara katılmamız, ürettiklerimizi pazarlama imkanı yakalamamız lazım. 10-13 Temmuzda açılacak fuara, hazır giyimci dostlarımızın katılmasını istiyoruz? dedi.

          TÜYAP Fuarcılık yönetim kurulu başkanı Bülent Ünal, dünya genelindeki fuarcılık ve ihracattaki gelişmeleri değerlendirdi. Batılı ülkelerin kendi aralarında ticaret yaparak güçlendiklerini, ABD´nin ticaret ve ihracat tekniği, Çin´in üretim tekniği ile zenginleştiği söyledi. Türkiye´nin komşuları ile ticari ilişkilerini gerektiği değerlendiremediğini de ifade eden Ünal ?Nitelikli ürün yapma zamanı geldi. Bir kamyon domates satıp, bir telefon alıyoruz. O dönemi geride bırakmak lazım. Bölgedeki firmalarımız fuarlarla, ihracatla tanışma zamanı geldi.  Büyükşehirlerdeki firmaların Anadolu´da partner firmalarla çalışması lazım. Hazır giyimde 7 sıradayız, aldığımız pay 3,4 .Fuarlarla tanışmamız ve payımızı arttırmamız lazım. Gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmamız  gerekir. Yoksa kısır bir döngü içine kalırız? şeklinde konuştu.

          Midyat İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, çağdaş batı medeniyeti ve  gelişen teknoloji, kıtalar ve ülkelerin zengin olma şekil anlayışlarına yöne verdiğine dikkat çekerek, imalat sektöründekileri her zaman kahraman olarak gördüğünü söyledi. Dış ticaretteki açığın tekstil ile frenlendiğine vurgu yapan Tekin ? Çağdaş batı medeniyeti, Avrupa´nın o gelişmişliği teknolojideki üretimi onun ötesinde G-8 lerin oluşturduğu ülkeler. Uzakdoğu´ya baktığımızda nükleer çağı kucaklayan Çin, hemen yanı başımızda da yer üstündeki zenginlikleri değil, yer altındaki zenginlikleriyle Ortadoğu. Ama bir şey dikkatimizi çekiyor değil mi?  Bir taraftan insan haklarıyla hızlı bir şekilde gelişen Avrupa,  bir tarafta yer altı kaynaklarıyla refah sürmeye çalışan bir Ortadoğu. Baktığımız zaman ne görüyoruz. Yer altındaki o zenginliğin aslında yer üstünde her zaman refaha sebep olmadığını refahı getirmediği, yeraltından çıkan o petrolün bazen yer yüzende, yukarda kırmızı maalesef insan kanına sebep olduğunu hep beraber görüyoruz. Ortadoğu´da insanlar din değerleri üzerinden bir birlerini boğazlıyorlar. Dikkate edilirse çalışmayan toplumların akıbeti böyle oluyor maalesef. Avrupa´da ciddi network ağı olan mağazalar zinciri olan markalar Midyat ilçemizde çok güzel ürünler yaptırıyorlar. Gönünden geçen şu inşallah ilerleyen zamanda her birinizin dünya ölçeğinde saygıdeğer bir markası olur. Bunu yapabileceğiniz düşünüyorum.  Sizden sadece şunu rica ediyorum. Çok çalışmak, bunun yanında meslek ahlakına sahip çıkmaktır.? Şeklinde konuştu.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ