USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

HDP Milletvekili Adayları Basın ile Buluştu..

HDP Mardin Milletvekilli Adayları, basın ile sohbet toplantısında Toplantısı Yapıldı..

HDP Milletvekili Adayları Basın ile Buluştu..
03-06-2018 11:34
Google News

         HDP Mardin İl Eş Başkanları Eylem Amak ve Ali Sincar´ın Mavişehir Cafede düzenlediği, basınla buluşma ve sohbet toplantısına; Milletvekili adayları Mithat Sancar, Pero  Dündar, Tuma Çelik, Ebru Günay, Gülbin Şahin Dağhan Ve Dilaver İnal katıldı.

      HDP İL Eş Başkanı Eylem Amak,  İktidarın Medyayı tekeline altına aldığını ve muhalif gazeteleri kapattırıp kayyum atandığı bir dönemde, HDP Milletvekilleri adaylarının basın ile bir sohbet ve tanışma toplantısı düzenlenmesinin anlamlı olduğuna inandığını söyledi.

                 Türkiye Üstü Açık Ceza Evi

     Adayların kendilerini tanıtmasının ardından, Pero Dündar, ömrünün olağanüstü hal uygulamaları altında geçirdiğini belirterek ?Şu anda olağanüstü hal Türkiye´yi üstü açık bir ceza evi haline dönüştürdü. Ceza evleri patlama noktasına geldi. Kadınlar, gençler,  düşüncelerinden dolayı, gazeteciler yazdıklarından dolayı ceza evlerinde. Bir ülke krizlerle nasıl ve nereye kadar yönetilecek. İnsanlar bir ifadeden dolayı içeride. Türkiye´yi, bölecekler deniliyor. Türkiye salatalık değil ki bölünsün.? Dedi

          Mağduriyet Üzerinden Politika yapmayacağız..

 Nusaybin ilçesinde sınıra yakın bir mahallede büyüdüğünü, küçük yaşta iken baskılara ve cezalandırmalara maruz kaldığını ileri süren Pero Dündar ?Biz mağduriyet üzerinde politika yapmayacağız. Alandayız, vatandaşlarla buluşuyor, sorunları dinliyoruz.  Ölümlerin, yıkılan şehirlerin son bulmasını istiyoruz. Çatışma ortamının sona ermesini istiyoruz. Dargeçit ilçesinde bir anne 4 evladını kaybetti. Bize torunlarını kaybetmek istemediğini söyledi. Akp toplum mühendisliği yapıyor, bunları görmüyor. Ulusal basın bizi görmüyor, duymuyor. En faşist ülkelerde bile böyle bri durum yok? şeklinde konuştu.

               HDP Sahada Olsaydı Referandum Farklı Olurdu.

       HDP Mardin Milletvekili ve Milletvekili adayı Mithat Sancar, geçen seçimlerde  Türkiye ve  Mardin baharı yaşandığını hatırlatarak, ö dönemde AKP İktidarı, anayasayı değiştirecek çoğunluğu kaybedince, HDP´yi dışa çıkarma planını devreye soktuğunu söyledi. Sancar ?Ak Parti iktidarı anayasayı değiştirecek çoğunluğu kaybedince, 2014 yılında milli güvenlik toplantısındaki planlarını hayata geçirmeye çalıştı. Dokunulmazlıklar bizi saha dışına çıkarmaya dönüktü. HDP´nin sahada olduğu bir referandumda ?Hayır? oyları çoğunlukta olacaktı. Engelleyen tek güç HDP idi. Onun için HDP dışarı çıkarıldı?  dedi

             90 Yılın En Keyfi Yargılamaları var

 Yargılamalarda 90 yılda, Dersim, İstiklal Mahkemeleri, Yassı Ada ve Sıkıyönetim mahkemelerinin dışında, bu kadar keyfi ve evrensel değerleri çiğneyen bir uygulamanın yapılmadığını ileri süren Sancar ?Keyfi göz altıları, 16 Nisan´da sandık görevlileri göz altına alındı. HDP direncinden hiçbir şey kaybetmedi. HDP direndikçe  AKP ve MHP krizi derinleştiriyor? dedi.

               Demokratik Özerklik İstedik

     Meclise 80 milletvekili ile girildiğini, HDP milletvekillerinin Kandil güdümünde olduğu izlenimi olduğunu, hendek eylemlerinin ne kadar doğru olduğunu soran bir gazeteciye, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ? Ceylanpınar cinayetlerini kimin işlediği hala net bir kanıt ve elde sanık yok. Bu savaş politikalarına dönüşüm olarak kullanıldı. Cizre, Şırnak, Nusaybin, Sur, 2014 yılında alınan milli güvenlik planının hayata geçirilmesidir. Cizre, Şırnak, Nusaybin ve Sur´da yıkım yapan komutanların hepsi tutuklandı. Biz şehir savaşları istemedik, tamamen bizim dışımızda gelişti. Biz demokratik özerklik istedik.  Ve bunu da demokratik siyasetle gerçekleştirmek istiyoruz. Siyaseten çözülmemesi, tıkanması durumunda, diğer ülkelerde olduğu gibi şiddet olaylarının yaşanacağını anlatmaya çalışıyoruz. Meselenin çözüm yeri siyasettir, sokaklar değildir. Hükümet-İmralı-Kandil arasında uzun uğraş ve çalışmalar sonunda varılan mutabakat 5 Nisan´da imralı´da bir araya gelmesi kararlaştırılan izleme komisyonu, o gün toplansaydı, Öcalan, Kandil´den silah bırakması için çağrı yapacak ve çatışma ortamı son bulacaktı. Ama son anda iptal edildi? diye konuştu.

            Kamu Görevlileri Hukuksuzluk yapmasın

      Sandık birleştirmelerinin Kürt oylarının yoğun olduğu  yerlerde yapıldığına dikkat çeken Sancar 19 ilde 170 seçmenin oy kullanacağı sandıkların taşınması karar alındığını, Mardin´de  kullanılacak 6706 seçmen 97 sandık için taşınma kararı olduğunu söyledi. Kamu görevlilerini hukuksuzluk yapmamaya çağıran Sincar ?25 Mayıs´tan sonra anayasa gereği, birleştirme kararı alınamaz. Nusaybin ve Midyat ilçelerine Haziran aylarında taşınma ve birleştirme kararlarının alındığını öğrendik, bu anayasaya aykırıdır. Zamanı geldiğinde hesabını soracağız.  %80 oy alan Diyarbakır´ı, % 74 oy alan çıkaran bölgeyi, topla, tüfekle, tankla nizam vermezsin?  sözlerini kullandı.

        Sancar 24 Haziranda Mardin´de 6 milletvekili ile meclise gitmeyi hedeflediklerini 5-1 olursa bunu fire olarak kabul edeceklerini sözlerine ekledi.

 

 

    



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ