USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

HDP`nin Mardin milletvekili adayları tanıtıldı

HDP`nin Mardin milletvekili adayları tanıtıldı

HDP`nin Mardin milletvekili adayları tanıtıldı
12-04-2015 15:31
Google News

7 Haziran`da yapılacak milletvekili genel seçiminde HDP`den Mardin milletvekili adayları olan Mithat Sancar, Gülser Yıldırım, Erol Dora, Mehmet Ali Aslan, Enise Güneyli ve Nurullah Görhan Mardin`e geldi.
Kent girişinde seçim otobüsünden şehir turu atan adaylar, bir düğün salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.
Burada konuşan HDP Mardin Milletvekili adayı Sancar, 7 Haziran seçiminin bütün halklar açısından önemli olduğunu söyledi.

 

HDP Mardin il örgütü, 7 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin Mardin adaylarını halka tanıttı. Mardin Havaalından alınanan HDP adayları yüzlerce araç konvoyu ile şehirdeki turlarının ardından halka tanıtıldı. Aday tanıtımı sırasında konuşan HDP Mardin adayı Mithat Sancar, farklı partilerdeki ve düşüncelerdeki halklara seslenerek Partinizi değiştirmeyin, siyasi görüşünüzü değiştirmeyin. Saygımız vardır. Ama barış içinde demokratik bir toplum kurmamız için bize bu seçimde oylarınızı emanet edin. Biz bu emanete hıyanet etmiyeceğiz? dedi.

 

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını HDP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan yaptı. Alkan, 7 Haziran seçimlerinin kendileri için tarihi bir seçim olduğunu belirterek parti olarak çalışmalara hız verdiklerini söyledi. DBP ile birlikte başlatmış olduğu seçim çalışmasına ilişkin Alkan Tüm halklarala beraber büyük bir zafere doğru yürüyüyoruz. Yüreği barıştan yana olan tüm halklar bizimledir. Tarihin sorumlulukları ile karşı karşıyayız. Bu başarı halkların başarısı olacağı gibi bu başarının asıl mimarıda Sayın Abdullah Öcalan'dır? şeklinde konuştu.

 

Alkan'ın konuşmasının ardından DBP Mardin İlk Eş Başkanı Perihan Ağaoğlu ve HDP Mardin İl Eş Başkanı Aysel Erol'da kısa birer konuşma yaptı.

 

İl EŞ Başkanlarının konuşmalarının ardından konuşan HDP Mardin Milletvekili adayı Mithat Sancar, halkı türkçe, arapça ve Kürtçe selamlayarak konuşmasına başladı. Ortadoğu kaderini değiştiren çok önemli bir seçime gittiklerini kaydeden Sancar, barış ve demokrasi isteyen bütün halkların 7 Haziran seçimlerin de kendileri ile birlikte olmasını istedi. Mardin'in bu konuda model olacağının da belirten Sancar Mardin'in güçlü tarihi değerleri var ve bu yolda çok büyük bedeller vermiştir. Burdan aday gösterilmek büyük bir onurdur. Ben buranın çocuğuyum. Barış içinde yaşayan bu tüm rengi birlikte yaşatalım? dedi.

 

Sürecin demokratik bir şekilde ilerlemesini Sayın Öcalan'a borçluyuz?

 

Yaşanan barış sürecine de dikkat çeken Sancar, sözlerini Eğer bir süreç başlatılmış ise bu sericin başarılı olaması için şartlarının da yerine getrilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu hükümet bu şartları yerine getrimiyor. Eğere bu süreç şimdiye kadar bu şekilde devam etmişse ve savaşa geri dönmediysek bunu Sayın Abdullah Öcalan'a borçluyuz. Onun demokratik çözümüne borçluyuz. Provakasyonlar yapacaklar. Bunu aylardır biliyoruz. bu seçimi engellemek için ellerinden gelenini yapacaklar. Ama biz seçime gidiyoruz savaşa gitmiyoruz. Biz demokratik bi toplum için yarışmaya gidiyoruz? şeklinde sürdürdü.

 

Sancar Mardin'de ki hedeflerinin de 6'da 6 olduğunu ifade ederek seçimlere güçlü bir şekilde gireceklerini aktardı. Mardin halkının da onlara destek vereceklerini söyledi.

 

Oyunuzu bize emanet edin diyoruz?

 

Kendilerine şimdiye kadar oy vermemeiş yada kendileri yanında bulunmamış kesimlere de seslenenen Sancar, Ben sadece bu partidekilere seslenmiyorum. Bize bu güne kadar oy vermemiş bu hareket içinde yer almamış bu harekete destek vermemiş kardeşlerime de sesleniyorum. Partinizi değiştirmeyin, siyasi görüşünüzü değiştirmeyin. Saygımız vardır. Ama barış içinde demokratik bir toplum kurmamız için bize bu seçimde oylarınızı emanet edin. Biz bu emanete hıyanet etmiyeceğiz. Arkadaşlarımız ile beraber verdiğimiz bu sözü burdan alıp Türkiye'nin her yerine ileteceğiz. Görün diyeceğiz. Halkların iradesi bu renklerin temsilcisi olan bu şehirde barış istiyor, kendini yaşamak istiyor. Kendini kendi rengi ile diğer inançtaki halklarla beraber yaşamak istiyor diyeceğiz? dedi. Tüm herkesin gözlerinin kendileri üzerinde olduğununda altını çizen Sancar, bu nedenle Mardin seçiminin de kendileri içinde önemli olduğunu aktardı.

 

Sancar sözlerinin Mardin'li olduğunu gururlu bir şekilde söylediğini belirterek Serkeftin, serkeftın, serkeftin? sloganı ile sonlandırdı.

 

Sancar'ın konuşmasının ardından söz alan HDP adayları Gülser Yıldırım, Erol Dora, Mehmet Ali Aslan, Enise Çoban Güneyli ve Nurullah Görhan'da yapmış olduğu konuşmalarda yapılacak bu seçimin kendileri için büyük bir önem arz ettiğini kaydederek Bizlere bu seçimde AKP'nin ampülünü söndüreceğiz. AKP artık hükümet olamayacak. Erdoğan başkan olamayacak. Ve TBMM halkların meclisi olacaktır. Bu seçimle birlikte tüm halklar iç içe kendi rengi, kendi dili ve kendi dini ile özgür bir şekilde yaşayacaklardır. Bizler halkların kardeşliği diyoruz. Bizler özgür bir yaşam diyoruz. Bizler bu amaçla yola çıktık ve halkların kardeşliği için mücadele etmeye devam diyoruz? ifadelerine yer verdiler.

 

Yapılan konuşmaların ardından adayların yanı sıra aday adayları ve HDP, DBP Mardin il örgütü yöneticileri halkı hep birlikte alkışilar eşliğinde selamladı.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ