USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Hikayesi Olan Bir Otel; Orkis

Kahramanmaraş'ın ünlü Başkonuş Yaylası’nın Sır Barajı ve Rıza Dağı eteklerinde kurulmuş, efsane otelin, efsane bir sahibi ve turizm işletmecisi ile, dinlenmeye, rahat etmeye dair her şeyi olan Orkis Otel.

Hikayesi Olan Bir Otel; Orkis
17-10-2023 05:22
17-10-2023 05:33
KAHRAMANMARAŞ
Google News

Sır barajı yapılırken sıcak şifalı su, barajın suları altında kalmasın diye, Gebe yaylasının tepelerine çıkarılarak inşa edilen termal otellerde şifa dağıtma amaçlı kullanılıyor.

 

   Sır Barajına hakim Rıza dağı eteklerine yaslanmış 5 yıldızlı Orkis otel müşterilerine kapılarını açarken, Orkis hikayesini de termal havuzun duvarlarına astı.

   Hikaye ve rivayet geçmiş zamandan günümüze kadar amlatılan bir şifa efsanesi. Efsane şöyle;

       “Dünya’da eşi benzeri olmayan Kahramamaraş’ın Geben yaylasına daha bahar başlamadan evvel, adı Orkis olan, beyaz, kadife tenli, zarif bir prenses gelirmiş.

      Orkis yaylanın eteklerindeki köy ahalisinin gözleri uykuya basınca uçar adımlarla Geben’in gökyüzüne en yakın yalçın kayalıklarına koşarmış.

         Oturdu mu etekleri dağı kaplar, upuzun saçlarının eşsiz saçlarının kokusu tüm yaylayı sararmış.

    Tılsımlı rüzgar eksik notalı bir şarkı gibi serenada başladığında, Orkis rüzgarın sevdasına karşı o upuzun saçlarını çözer ve gün doğasıya kadar taramış.

 Günlerden bir gün Prenses Orkis’in dağlardan ovalara inen eteklerine göklerden süzüle süzüle gelen leylekler konuverirmiş.

          Leylekler, Orkis’in sarı çiçekli eteklerinin üzerinde öyle güzel uyurmuş ki, Orkis gözlerini yormadan leylekleri seyre dalmış

       Vakit öyle hızlı geçmiş ki Günün akşama döndüğünü çok geç fark etmiş. Sırrının açığa çıkacağından korkup telaşlanan Orkis eteklerini hızla dağın eteklerinden çekivermiş. Çekmiş çekmesine de, eteklerinde bekleşen leylekleri unuttuğundan göçe geride kalan yorgun leyleğin kanadını kırıvermış..

      Bilenler bilir, leylekler her günden  sonra her göçte Geben dağına uğramışlarsa da, Orkide çiçeğinin açtığı vakti bir türlü yakalayamamışlar. Yine de bu dağın eteklerine konup, Orkis’ın rüzgara  sinmiş kokusunu almadan giden  hiç bir leylek olmamış”

 

 

         Sır Barajı Sularının, Rıza Dağları ile buluştuğu nokta,

Orkis Termal Otel…

     Türkiye’nin şifa turizmiyle ünlü kentlerinden biri olan Kahramanmaraş’ta 9 sene önce kapılarını turistlere açan ve kentin 5 yıldızlı tek oteli olan Orkis Termal Otel, konuklarına eşsiz bir deneyim sunuyor.

MUHTEŞEM MANZARASINDA TURİSTLERİ AĞIRLIYOR

Sır Barajı ile Rıza Dağı Etekleri arasında faaliyet gösteren Orkis Termal Otel, şifa arayanların adresi haline geldi. Kahramanmaraş’ın 5 yıldızlı tek oteli olan Orkis, hastalığına şifa arayanların, stres ve kaygılarından kurtulmak isteyenlerin tercihi oldu. 67 personelin hizmet verdiği otel, 2017’den bu yana müşterilerini ağırlıyor.

ŞİFALI SU, HİÇBİR İŞLEME TUTULMADAN OTELE TAŞINIYOR

Orkis Palace Termal ve SPA, doğal güzelliklerle çevrili Kahramanmaraş bölgesinde 14 bin metrekare alanda, eşsiz güzellikteki fıstık çamı ormanlarının, Sır Barajının muhteşem sularıyla buluştuğu bir noktada yer alıyor. Doğal tedavi yöntemleri arasında yer alan ve modern tıbbın da onayladığı termal tedavinin uygulandığı otel, Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden ziyaretçi alıyor. Zengin mineralleri ile eşsiz bir sağlık kaynağı olan termal su, taşımalı borularda hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmadan, oteldeki kapalı havuzlarda 39 derece sıcaklıkta hizmete sunuluyor. Yapılan analizlere göre suyun mineral değeri 700’lerde. Ormanlarla kaplı dağların arasında bulunan, temiz havası ve oksijeni bol bölgede bulunan Orkis Otel, kış aylarında kar yağışıyla birlikte ziyaretçilerine kartpostallık görüntü veriyor.

OTEL SAHİBİ KISAKÜREK, AYNI ZAMANDA ESASLI BİR TERZİ USTASI

Otel Sahibi olan Ali Rıza Kısakürek, aynı zamanda Türk şair, romancı, oyun yazarı ve İslamcı İdeolog Necip Fazıl Kısakürek’in torunu. Ali Rıza Kısakürek, bugün dünyaca bilinen erkek giyim mağazası Piserro’nun da sahibi. Kısakürek, esasında iyi bir terzi. Diktiği ceketleri zaman Türkiye sonra yurtdışına kadar pazarlamayı başaran iyi bir usta. Piserro markasının isim babası, Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucusu. Mesleğine olan sevgisini “Bugün Orkis Otelin muhteşem doğasında bulunan dağları dahi ceket gibi görüyorum, model çiziyorum” sözleriyle anlatan Kısakürek, 9 sene önce Kahramamaraş’ın termal bölgesinde Orkis Oteli inşa ederek turizm sektörüne de bir marka kazandırmayı başarmış.

OTEL, YILLARIN TURİZMCİSİNE EMANET

Otelin Genel Müdürlüğünü yapan Muammer Polat, yıllarını turizm sektörüne adamış bir isim. Farklı şehirlerde otelcilik yapmış, sektörü iyi tanımış biri. Otelin konuklarıyla yakından ilgilenirken, hizmette güler yüzlülük ve müşteri memnuniyetini öncelikleri arasında tutmayı prensip edinmiş.

GASTRONOMİNİN MERKEZİ OLMAYA ADAY

Orkis’in restoranında Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerini bulmak mümkün. Güneydoğu’nun Siirt, Mardin, Batman, Diyarbakır İllerine ait lezzetler, Kahramanmaraş ve Kayseri yöresine ait yemeklerin piştiği restoran, gastronominin merkezi olmaya aday. Zengin mutfağında ana yemekler, ara sıcaklar, tatlı ve pastalar, soğuk ve sıcak içecekler ikram edilirken, sabah kahvaltısında kete ve sac ekmeği de sıcak sıcak servis ediliyor.

ORKİS’TE NELER VAR?

Orkis Termal Otel , modern donanımı yanında, erkek ve kadın   açık yüzme havuzları, özel aile havuzları, kadın ve erkek SPA, toplantı ve organizasyon salonları, oyun ve eğlence salonları, Türk hamamı ve yörenin en seçkin yemekleriyle müşterilerine hizmet veriyor

Başkonuş Yaylası, Yavşan Yaylası, Eshabı Keyf, Uludaz’a özel turlar gerçekleştiren otel, Trekking fırsatları da sunuluyor

 TERMAL SU HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR

Modern tıbbın da kabul ettiği doğal tedavi yöntemi olan termal suyun;Sedef, egzama, cilt rahatsızlıkları, Kireçlenme, Bel fıtığı, Romatizma rahatsızlıkları, Felç, Ameliyat sonrası hareket bozukluğu, Kadın hastalıkları,Kemik erimesi,Uykusuzluk, yorgunluk,

Dolaşım sistemi hastalıkları,Çocuk felci gibi kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkların tedavisinde faydalı olduğu biliniyor.

OTELE NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?

Döngele Mahallesi Ilıca Caddesi No: 70 Onikişubat Kahramanmaraş’ta bulunan Orkis Termal Otele 0344 234 16 16 numaralı hattan ulaşabilirsiniz.

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ