USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Hizmet Hareketinden Açıklama?

-FETHULLAH GÜLEN CEMAATİNE YAKIN İŞADAMALARI DERNEKLERİ VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI 17 ARALIK VE SONRASINDAKİ GELİŞMELER İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

Hizmet Hareketinden Açıklama?
23-01-2014 13:09
Google News

Mardin'deki sivil toplum kuruluşları İki ayı aşkın bir süredir Türkiye'de yaşanan Hizmet Hareketi, camia diye isimlendirilen gönüllüler hareketine yıpratma, itibarsızlaştırma hatta şeytanlaştırma kampanyalarını üzülerek izlediklerini belirtti. Kurumlara ve kurallara duyulan güveni tehdit eden gelişmelerin üzüntü verici olduğunu kaydeden STK`lar, toplumda oluşan gerginliğe bir an önce son verilmesini istedi.

Aralarında Mardin İş Adamları Derneği, MARİAD, SAMEDER, MEDER, MATEDER, MAMDER, MARKÖYDER bulunduğu yaklaşık 20'ye yakın STK adına açıklamayı Mardin İş Adamları Derneği Başkanı M. Ali Babaoğlu yaptı. Son dönemlerde yaşanan gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirten Mardin İş Adamları Derneği Başkanı M. Ali Babaoğlu,' Bugün de hizmet hareketi aynıitibarsızlaştırma taktiği ile hedefe konularak paralel devlet, çete, virüs, in, gizli örgüt, Haşhaşi gibi iftiralarla hiçbir bilgi, belge ortaya koymadan hiçbir hukuki temele dayanmadan yaftalanıyor' dedi.

Geçmiş dönemde toplumun bir kesimi mürteci, habis ur, kan emici vampirler, yarasalar, örümcek kafalılar, sıkma başlar gibi ithamlarla yok edilmeye çalışıldığını ifade eden M. Ali Babaoğlu,' Bir kısım medya, sorumlu ve objektif gazetecilik kriterlerini hiçe sayarak ve bir merkezden yönlendiriliyor intibaı vererek her türlü yalan ve iftiraya başvurmak suretiyle hizmet hareketini hakkında kara propaganda kampanyası yürütüyor. Bir boşluktan doğan ve dar gelirli insanların çocuklarını önünü açan, eğitimde sosyal adaletin sağlanmasını ciddi katkılar sunan Dershaneler, anayasanın teşebbüs hürriyetine, eğitim alma hürriyeti çiğnenerek Anadolu insanının elinden bu can simidi alınmak isteniyor' ifadelerini kullandı.

Hizmet hareketi ile ilgili olduğu düşünülen İŞ adamları keyfi denetim ve tehditlerle baskı altına alınmaya çalışıldığına dikkat çeken Babaoğlu, şöyle konuştu, 'Bazı işletmelerin Ruhsatları iptal ediliyor. Kamu kurumları, bir Katılım Bankasındaki mevduatların çekme konusunda zorlanarak Banka devlet eliyle batırılmak isteniyor.

Kamuda çalışan memurlar, bürokratlar hizmet hareketine nispet edilerek fişleniyor ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden kıyıma tabi tutuluyor.

Anadolu insanının himmet ve gayretleriyle yurt dışında açılan kinde kültürümüzü dünyaya taşıyan, milletler arasında barış köprüleri kuran, bulundukları her yerde ülkemizi en güzel şekilde temsil eden,ulaştıkları her insana ülkemizi ve milletimiz sevdiren yurt dışındaki okullar bu süreçte yıpratılmak isteniyor. Devletimizin büyükelçilerine, bulundukları her ülkede birer gönüllü kültür elçisi olan bu öğretmenlerimizi örgüt üyesi gösterme görevi veriliyor. Hükümetin bir önceki Adalet Bakanı'nın yurtiçi ve yurtdışında her zeminde büyük bir gururla anlattığı gibi, AB normları ve Venedik Kriterlerine uygun bir şekilde, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2010 yılında gerçekleştirilen referandum sonucunda milletimizin %58 evet oyu ile daha bağımsız hale getirilmişti. Hal böyleyken HSYK üyeleri ve ülkemizin önde gelen hukukçuları tarafından yargının yürütmeye bağlanması anlamına geldiği için Anayasa'ya aykırı olduğu ifade edilen bir yasal düzenleme ile HSYK'nın yapısının ve işleyişinin değiştirilmesine karşı olduğumuzu açık bir şekilde ifade etmek istiyoruz' diye konuştu.

 

Allah rızasına kilitlenmiş bir ilim ve fikir insanı olan, hayatta herhangi bir makam, mevkii, maddi çıkar ve siyasi hedef içinde olmayan dolayısıyla savaşla, tuzakla, operasyonla, kirli oyunlarla hiçbir ilgisi bulunmayan Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi örgüt lideri olarak gösterilmeye çalışıldığını kaydeden Babaoğlu konuşmasına şöyle devam etti.' Bu süreçte ülkemiz, bir hukuk devleti olma keyfiyetinden ve kendisine hedef olarak koyduğu Avrupa birliği normlarından hızla uzaklaşıyor. Bu durum ülkemizi dış dünyada itibarsızlaştırıyor, yalnızlaştırıyor, kısa ve orta vadede ulusal ve uluslararası arenada çok ağır ekonomik ve ticari maliyetler getirecektir. Büyüme ve gelişme için hem yurtdışından doğrudan yatırıma, hem de yurtdışından finansman bulmaya ihtiyacı olan ülke ekonomimizin, yurt dışında ‘öngörülebilir bir hukuk devletinden', ‘bir gecede değiştirilebilen sözde kanunlar ülkesine' dönüşen ülke algısı nedeniyle ciddi bir güven, finansman ve yatırımcı kaybına uğrayacağı endişesini taşıyoruz Bütün bu gelişmeler, tavanıyla tabanıyla hizmet hareketine gönül veren herkesi derinden üzmekte ve ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceği kaygılandırmaktadır.'

Toplumda oluşan gerginliğe bir an önce son verilmeli,uzlaşmacı bir tavır sergilenerek ortam yumuşatılması gerektiğini altını çizen Babaoğlu, şunları söyledi.' Toplumun gönlünde yer edinen insanlara ve kurumlara iftira atılmamalı,haksız ithamlarda bulunmamalıdır. Hukukun ve adaletin işlemesine imkan verilmeli, halkın devlete ve devlet kurumlarına güveni zedelenmemelidir. Kamu görevlileri üzerinde bir baskı oluşturmamalı,görevlerini kanunlar çerçevesinde yapmalarına imkan tanınmalıdır.

Bir an önce haksız ithamlardan, mesnetsiz suçlamalardan, ötekileştirme yoluyla toplumu kamplaştırmalardan vazgeçilmelidir. Hukukun üstünlüğü ilkesi temel alınarak toplumda yeniden bir sulh ve huzur iklimi oluşturulmalıdır.'



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ