USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

"HOŞGÖRÜ ŞEHRİ MARDİN'DE, MÜSİAD RÜZGARI"

MÜSİAD 83. Genel İdare Kurulunu Mardin şubesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Türkiye` nin 60 ili ile dünyanın 8 ülkesinden 700 den fazla iş adamının katılımının sağlandığı GİK Erdoba Elegance otelde yapıldı.

"HOŞGÖRÜ ŞEHRİ MARDİN'DE, MÜSİAD RÜZGARI"
28-11-2013 14:34
Google News

 

MÜSİAD 83. Genel İdare Kurulunu Mardin şubesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Türkiye` nin 60 ili ile dünyanın 8 ülkesinden  700 den fazla iş adamının katılımının sağlandığı GİK Erdoba Elegance otelde yapıldı. İki gün üren Genel İdare Kuruluna MÜSİAD genel başkanı Nail OPAK İç İşleri bakanı Muammer GÜLER Mardin Milletvekilleri Abdurrahim AKDAĞ il e Gönül BEKİN ŞAHKULUBEY Mardin Valisi Dr. Ahmet CENGİZ misafir ve konuşmacı olarak iştirak ettiler. Rekor bir katılımla gerçekleşen Genel İdare Kurulu Mardin de bir çok alanda, ilklerinde başlangıcı oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali DÜNDAR yapılan çalışmanın Mardin`in  Ülke gündemine taşınması noktasında önemli bir hizmet olduğunu söyledi. DÜNDAR`` 83. Genel İdare Kurulu vesilesiyle İlimizde 700 den fazla iş adamın ağırlama sevinci ve onurunu yaşadık. Büyümenin sistematiği -Nasıl büyürüz- konulu GİK `muzun  iki günlük süreçte eş zamanlı olanlarla beraber 18 ayrı toplantı şeklinde gerçekleşti, bu toplantılarda üyelerimiz firmaların gelişip güçlenmesi, firmalara arası ortaklıkların geliştirilmesi ve bölgeler arası ticaretin yoğunlaşması ana konuları üzerinde görüşlerini yansıttıkları çalışmalar yapıldı. Uzman moderatörler eşliğinde yapılan bu  toplantıların sonuçları 2. gün üyelerle paylaşıldı. MÜSİAD 2013 yılını  büyümeye ve finansa erişim koşullarının iyileştirilmesine ayırmış bulunmaktadır. Son 1 yıldır her platformda bu konuları işlemeye uygun bulduk ve devam edeceğiz`` dedi.

"MİSAFİR İŞ ADAMLARIMIZI MARDİN ESNAFI İLE BULUŞTURDUK``

DÜNDAR Genel İdare Kurulu hazırlıklarının 2 aylık çalışmanın ürünü olduğunu söyleyerek Mardin de yapılan bu toplantının ekonomik vizyonumuza  önemli katkı sunduğunu söyledi. `` Mardin` imiz de gerçekleştirdiğimiz  bu toplantı vesilesiyle iş adamlarımızla farklı illerden gelen iş adamları arasında geniş çaplı bir istişare olanağı sağlanmış olduk. 20`den fazla Ekonomik ortaklığın ön görüşmeleri de üyelerimiz arasında sağlanmış oldu. il dışından gelen iş adamalarımıza Mardin`in ticari potansiyelinin tanıtarak bölgeye yatırım yapmaları konusunu da sık sık dile getirdik. Misafirlerimizin 2 gün boyunca Mardin esnafı ile bir arada olduğunu ve şehrin cadde ve sokaklarında alışveriş ve hasbıhal halinde olmalarını görmemiz bizleri ayrıca memnun etmiştir. Mardin `in eşsiz yapısı, dinlerin ve dillerin şehri olma özelliği katılımcılarımız üzerinde büyük bir katkı bıraktı. Katılımcılarımızı gala programında olduğu gibi yerel bazda ağırlamış olmamız bu toplantıların ayrı bir güzelliği olarak yansıdı`` dedi.

"MÜSİAD ÇÖZÜM SÜRECİNİN YANINDA VE DESTEKÇİSİDİR``

MÜSİAD tarihinde, genel merkez dışında yapılmış en kalabalık toplantı özelliği taşıyan 83. Genel İdare Kurulunun çözüm sürecine olumlu yansıyacağını düşündüğünü belirten DÜNDAR `` Son bir yıldır yaşadığımız çözüm süreci buna paralel barış iklimi toplumumuzda geleceğe yönelik umutları artırdı. GİK` muzun bu sürece önemli katkılar yaptığımı düşünüyorum ,700 den fazla iş adamının Mardinlilerle bir araya gelmesi, bölgenin sorunlarına empati kurmalarına vesile oldu. Toplantılarda başta genel başkanımız tarafından olmak üzere çözüm sürecine destek açısından önemli mesajlar verildi, sürekli dile getirdiğimiz şekliyle bizim en büyük yatımımız çözüm sürecidir. Ekonomik ve sosyal gelişimimiz çözüm sürecini başarıya ulaşmasına bağlıdır. Kürt sorununun çözümü sıkıntılarımızın büyük bir kısmına bertaraf edecektir. MÜSİAD ailesi olarak bu düşüncelerle yaptığımız Mardin toplantılarının beklentilerimize katkı sunacağına inanıyoruz``

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali DÜNDAR 83. Genel İdare Kurulunun tarihi bir anektot olarak kalacağını vurgulayarak ``GİK `muzun Mardin de yapılmasına vesile olan başta genel başkanımız Sayın Nail OLPAK ile Yönetim Kuruluna, katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm şube başkanlarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Yoğun programlarına rağmen toplantılarımıza katılan İç İşleri bakanımız sayın Muammer GÜLER` e Mardin milletvekillerimiz sayın Gönül BEKİN ŞAHKULUBEY ve Sayın  Abdürrahim AKDAĞ`a ayrıca teşekkür ediyorum, çalışmamızın her kademesinde bizlerle olan ve programlarımıza katılarak bizleri onure eden Mardin valimiz sayın Dr. Ahmet CENGİZ`e özellikle teşekkür ediyorum. Mardin Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Beşir AYANOĞLU` na rahatsızlığına rağmen bizleri yalnız bırakmadığı için şükranlarımı sunuyorum. Bürokrasimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın gala yemeğine katılımlarında dolayı memnuniyetimizi dile getirmek istiyorum, bizleri adım adım takip ederek görevlerini ifa eden yerel ve ulusal basın mensuplarının harcadıkları emekleri için teşekkür ediyorum. Ve son olarak bu işin mutfak çalışmasını yapan ve mardin2e tarihi iki gün kazandıran MÜSİAD Mardin ve Genç MÜSİAD üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum`` dedi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ