USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
DÜNYA

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy İle Nostalji

Mardin´de Vali Yardımcısı Olarak görev yapan ve başarı merdivenlerini emin adımlarla çıkan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile dünü ve bugünü konuştuk.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy İle Nostalji
13-07-2017 12:06
Google News

             Yıl 1994 Mardin Valiliğinde İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini ifa ediyorum.   Tunceli Nazimiye Kaymakamı Mehmet Ersoy Mardin Valiliğine atanıyor. Vali Yardımcıları ile misafir kaldığı çimento fabrikasında hoş geldine gidiyoruz. Kararlı ve sevecen duruşu hala gözlerimin önünde.  Vali yardımcısı, bazen de vali vekilliği görevini yürüttüğü dönemde birlikte görev yaptık.

    Bugünkünü konumunu o dönemde hedef olarak belirlemişti. Sohbet ettiğimizde merkez sağda bir partinin Türkiye´nin geleceğine damga vuracağını ve kendisinin de bu partide yerini alacağını söylüyordu.  

     İçişleri Bakanlığında hedeflerine ulaşana başarılı bürokrat ve etkin politikacı Mehmet Ersoy´u ziyaret ediyoruz. 1994 yıllarda bugünleri nasıl görebildiğini soruyorum. Alçak gönüllüğünü ön planda tutarak sadece gülümsüyor.

              Yıllarını ülkenin çeşitli il ve ilçelerinde  Kaymakam, Vali Yardımcısı ve Vali  olarak yoğun bir şekilde hizmet vererek geçiren, Mardin eski Vali Yardımcısı Mehmet Ersoy´un  İçişleri Bakan Yardımcısı görevine atanması Mardin de  sevinçle karşılandı.  Mardin´de duayen Gazeteci ce Fotoğraf Sanatçısı Adnan Avuka ile İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy´u Makamında ziyaret ettik.

   İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile Mardin´de başlayan başarı merdivenlerini tırmanma hikayesini konuştuk. Mardin´de 30 yaşında tarihi bir sınır kentinde, deneyimli valilerle görev yapmanın kendisi için bir şans olduğunu söyledi.

      Mardin´in Ersoy´un yaşamındaki yerini soruyoruz

   Ersoy ? Mardin benim için yaşama  başlama okulu gibi bir şey. 30 yaşında Vali Vekilliğini fiilen 6 ay gibi uzun bir süre yaptım. Birlikte görev yaptığımız dönemin Valisi Ahmet Kayhan, OHAL Valisi Ünal Erkan´ın siyasete atılması ile OHAL Valiliğine geçici olarak  atandı.  Ben Vali Vekili olarak Mardin Valiliğini 6 ay süre yürüttüm. Bu bir mülki idare amiri için önemli bir deneyim fırsatıdır. Organize Sanayi Bölgesi, İl Özel İdaresi, Sınır Ticareti, yatırımlar, gelişmeler bir anda kendimi genç yaşta, ağır ama yararlı ve anlamlı bir oluşumun yönetimde buldum.?

    Fikret Güven ile Baba- Oğul Gibi çalıştık

Ahmet Kayhan´ın başka ile Vali olarak atanması ile Mardin Valiliğine atanan Dönemin Valisi Fikret Güven ile baba-oğul gibi görev yaptıklarını ifade den Ersoy ? Fikret Güven donanımlı ve bilgili bir valiydi. İlerisini görebilen olayları iyi tahlil edebilen ve seri karar verebilen bir Vali idi. Vali Ahmet Kayhan döneminde yürüttüğüm görevleri incelemiş, kurulu sistem ve uygulamaları incelince, aynı yöntem ile çalışmalarını sürdürmemi istedi. İki deneyimli vali ile çalışmam, Mardin´in hareketli ticareti, konumu, yatırımı ve turizm alanındaki yeri, dünya kenti konumunu koruması hayatıma yöne vermemde etken oldu diyebilirim

       İçişleri Bakan Yardımcısı  Mehmet Ersoy  Doğu ve güneydoğu illerindeki terör olaylarının son bulacağını söyledi. Ersoy ? Bugüne kadar hangi ülke terörden fayda görmüştür. Bu gençleri kandıranlar  çeşitli ülkelerde  krallar gibi yaşarken, kandırdıkları insanları açık ve net olarak ölüme gönderiyorlar. Bu meseleler  bir Kürt meselesi değildir. Bu meseleler  Ortadoğu meselesidir.100 yıldır Avrupa süper güçleri çizdikleri ve yapmak istedikleri projeyi şimdi hayata geçirmek istemektedirler.

           Kürtçülük adıyla olay yaratanlar, bu terör olaylarından  en çok mağdur olan  Kürtlere en büyük ihaneti yaptıkları artık herkesçe bilinmektedir.

            Suriye Devlet Başkanı Beşer Esat kendi ülke insanlarına sahip çıksaydı ve adil bir hak ve yaşamlarını insanca   verilseydi, bugün Suriye bu duruma düşmezdi. Düşünün 80 yıldır Suriye´de yaşayan insanlara kimlik bile verilmiyordu. Oysa Bugün Suriye´den Türkiye´ye iltica eden  Suriyeli vatandaşlara T.C. kimliği  vermeye başlandı. Biz Türkiye olarak  Suriye halkı savaştan kaçarken hiçbir ülke  bunları kabul etmezken Türkiye´nin şefkati ile onlara kucak açarak milyon insanı bağrımıza bastık, bütün dünya ülkeleri Türkiye´nin yaptığı bu insanı yaklaşıma şaştı kaldı.

              Türkiye her konumda başarılı adımlar atıyor. Bugün Mardin    hava limanı, Yanında serbest bölge, yanında Organize Sanayi Bölgesi, Organize Sanayi Bölgesi yetmediği için ihalesi bile yapılan ikinci bir organize sanayi bölgesi yapılıyor, Sanayiciler, İş adamları burada yer bulabilmek için yarış ediyor. Yabancı uyruklu sanayiciler de baş vuruları var. Demek ki Türkiye ve Mardin´de iyi adımlar atılıyor?diyor.

            1994-1977 yıllarında Mardin Vali Yardımcılığı Ve Vali Vekilliği  döneminde unutmadığı anıları arasında Mardinspor yönetiminde yer almayı aktaran Ersoy ?Mardinspor Kongresi yapıldı ben Emniyetin  tesislerinde bu kongreyi yaptım. Herkes hayret etti. Mardin Valiliği ve Suriye´nin  komşu İl´i El Haseki  Valiliği yetkilileri  arasında sınır konuları ve ticari alanlarda görüşmelerde bulunmak  üzere onlar Mardin´e, bizde Mardin den Suriye Kamışlı ve Haseki ilçe ve illerinde bulunmak üzere toplantılar yapıyorduk. Kamışlı ve Haseki toprak, çamur içinde. Ben onların  kaymakam ve valilerine ?Burada insanlar nasıl yaşıyor baksanıza her taraf çamur ve çöplük içinde  bu Suriye´nin hali ne olacak? diye sorduğumda Haseki  Valisi Mustafa Miro ? Gelin sizlere temizlik ihalesini verelim? deyince heyette kahkaha tufanı koptu.? dedi.

                                 TERÖRE DESTEK OLANLAR PİŞMAN OLACAK

                İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy,  terör konusunda ise  kararlı olduklarını ifade etti. Ersoy? Terör olayları bir Türkiye meselesi değildir, Terör bir Ortadoğu ülkeleri meselesi haline gelmiştir. Bakınız bugün Irak ve Suriye durumuna. Biz Türkiye olarak gerekli her türlü sınır dışında ve ülkenin sınırı içerisinde gerekli her türlü tedbirlerimizi almamış olsaydık, Allah korusun  bugün bir Suriye veya Irak gibi olacaktık. Hiç kimse endişelenmesin, ülkenin güven ve huzuru için gerekli tedbirlerimizi almış durumdayız. Sınır dışında ve  sınırlarımız içinde ,ama Terörü bitirmek kolay değildir. Bölge halkımızın bizlerle  olduğu müddetçe Allah´ın izni ile ülke hiçbir tehdit  altında olmayacaktır. Dün de gördük ve bugün de göreceğiz. Ülkemizde çok güzel şeyler vardır.  Her insanımızın ekmek vardır. Mutluluğu vardır bu ülke ne benim ve nede senindir bu ülke Milyonların Türk insanlarındır. Ülkemizin zenginliğini kıskanan ülkeler vardır. Bu güzelim ülkemizi hazmedemiyorlar, bu ülkemizin değeri ve kıymetini bilmek gerekir. Bölgemize terör örgütleri tarafından yanlış bir hareket yaptıkları takdirde karşılarında  güvenlik birimlerimizi, son cihaz ve silahlarla  en ağır şekilde  karşılarında bizleri  bulacaklardır.  Hükümetimiz kesinlikle teröre taviz vermeyecektir. Türkiye´nin,  hiç bir ülkenin, ne içte ve nede sınır ötesinde  insanlarına  zarar vermek istemez, kimsenin toprağında gözü olmaz, kimsenin de toparlaklarımızda gözü olmasına  müsaade ve müsamaha etmeyiz.   Bölge´de ve Ülkede, terör yok olacak, bitecek ve herkes mutlu olacaktır. Hiç kimse zannetmesin ki teröristler kış için hazırlığını yapıyor buna asla ve asla izin verilmeyecektir. Her şeyi biliniyor ve her gelişmeden  haberimiz vardır.  Vatandaşlarımızın mal ve namuslarına el uzatılacak eller kırılacaktır. Bunu herkesin bilmesini isteriz. Terör çok kalleştir. Köyüne giden bir kardeşimizin yada köye hizmet götüren görevlinin, yoluna döşenen EYP  patlatır vatandaşlarımızı şehit ederler, bu kalleşlik değil de nedir ? şeklinde konuştu.

            Gecenin geç saatlerin İçişleri Bakanlığındaki Makam odasında süren sohbetimizin ardından, biraz duygu yüklü ayrılıyoruz. Azmin ve kararlığın en güzel örneğini gördüğümüzü paylaşıyoruz, Adana Avuka ile.  İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 1994 yılında karşılaştığım gündeki kararlı duruşu, sevecenliği ve ilerisine dönük görüşlerini deneyimleri ile pekiştirerek geliştirdiğini gözlemliyorum.

            MEHMET ERSOY KİMDİR?

            Mehmet Ersoy 26.04.1964 tarihinde Sinop-Boyabat´ta doğdu. İlk, orta, lise eğitimini aynı ilçede tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversite´si Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1987 yılında Kastamonu Kaymakam Adayı olarak Mülki idare amirliği mesleğine kabul edildi. Kaymakam Adaylığı döneminde bir yıl süreyle İngiltere´de dil ve mesleki eğitim aldı.

        Sırasıyla İzmir-Kemalpaşa Kaymakam Vekilliği, Balıkesir-İvrindi, Konya-Çeltik, Tunceli-Nazımiye Kaymakamlıkları, Mardin Vali Yardımcılığı, Denizli-Buldan, Adana-Kozan, İstanbul-Çatalca ve Sarıyer Kaymakamlıkları görevlerinde bulundu. Buldan Kaymakamı iken Düzce Depremi nedeniyle üç ay süreyle Bolu Vali Yardımcılığında görevlendirildi. 22 Aralık 2008 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla Sarıyer Kaymakamlığı´ndan Yalova Valiliği´ne atandı. 02 Ocak 2010 tarihinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) görevlendirildi.

        12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde Ak Parti Sinop Milletvekili Seçildi. Milletvekilliği döneminde Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, PAP Ve KEİPA Türk Grubu Üyeliği görevlerinde bulundu. 24. Dönem İkinci Yasama yılında ise İçişleri Komisyonu Başkanlığına seçildi.

        18.03.2016 Tarihli üçlü Kararname ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı.

        21.06.2017 Tarihli üçlü Kararname ile İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanan Mehmet Ersoy evli ve iki çocuk babasıdır. Ersoy iyi derecede İngilizce bilmektedir.

       

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ