USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü

Mardin`de, İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü
12-03-2015 14:20
Google News

Mardin`de, İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen programa MardinValisi Ömer Faruk Koçak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mardin İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, "94. yıl dönümünü kutladığımız İstiklal Marşı`nın yazarı Mehmet Akif Ersoy`a millet olarak kendisine bir kez daha minnet borcumu sunuyorum" dedi.

Şişman, "Mehmet Akif Ersoy`da ki insan, millet, vatan sevgisini kalbimize indirmemiz ve özümsememiz için onun eserlerini okumamız gereklidir. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" şeklinde konuştu.

İstiklal Marşı`nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u anlatan şiir, kompozisyon ve sunumların ardından etkinlik sona erdi. 

Kızıltepe

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Halk Eğitim merkezinde düzenlen ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan programda sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, etkinlik kapsamında başarılı öğrencileri çeyrek altın ile ödüllendirdi.

Ödül verdikten sonra konuşan Ermiş, "Gençlerimizi tebrik ediyorum. Anne babalarını öğretmenlerini kutluyorum. Kendilerini birer çeyrek altın ile ödüllendirdik. Başarılarının devamını diliyorum. Milli şairimize de Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. İyi ki istiklal marşımızı yazmış tabi bu gün sadece Mehmet Akif'i  anmak değil onun fikirlerini anmak  onun dünyasını yaşamak ve gençlerin onu örnek almasıdır. Kitaplarını okumak lazım katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam hatip Lisesi öğretmenlerinden Hüseyin Irmak, "İstiklal marşı ve kabul etme süresi 10 mart 1921 Türkiye'de ilk defa bir milli marş yapılması teşebüsü 1920'de Genel Kurmay Başkanı  İsmet İnönü tarafından yapıldı. İsmet İnönü milli heyecanı koruyacak milli azim ve imanı besleyecek zinde tutacak bir marşın yapılmasını ordu adına teklif etti. Bu gün İstiklal marşının kabulünün 94. Yıl dönümü nedeni ile program düzenledik" şeklinde konuştu.

Ömerli 

 Mardin'in Ömerli ilçesinde İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Mehmet Kavak Lisesi`nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan  İngilizce Öğretmeni Evrim Ertay, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 94. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy`u minnet ve rahmetle andıklarını söyledi.

Ertay, şöyle dedi:

"Birinci Birinci Meclis kurulduktan sonra her bağımsız milletin olduğu gibi bizim de birlik ve beraberliğimizi sağlayacak, ordumuza güç verecek ve vatanımızı kurtarmak için çektiğimiz acıları ve gösterdiğimiz kahramanlıkları hatırlatacak bir marşımız olması fikri ortaya çıktı. Bunun için büyük para ödülü olan bir yarışma düzenlendi. Yarışmanın sonunda o günleri bizzat yaşayan ve yaşananları en güzel şekilde anlatan Mehmet Akif Ersoy'un şiiri birinci olmuştu. Mehmet Akif bu Marşı milletimize armağan ederek para ödülünü de kabul etmemiştir."

Program, öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterisi ve okuduğu şiirlerin ardından, en güzel İstiklal Marşı okuyan öğrencilere ödüllerini verilmesiyle son buldu.

Programa Kaymakam Erol Korkmaz, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Akif Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Kale  Emniyet Amiri Musa İlker Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Çiftçi, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Nusaybin

 Mardin'in Nusaybin ilçesinde İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Nusaybin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı.

 İstiklal Marşı`nın kabulünü anlatan gösteri ve sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyonlar okundu.

Kaymakam Haluk Çakmak`ın, hafta boyunca yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesiyle program sona erdi. 

Etkinliğe, Nusaybin İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ