USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

KADEM Mardin İl Temsilciği kadınların hizmetinde

Mardin´de Kadınlara KADEM desteği

KADEM Mardin İl Temsilciği kadınların hizmetinde
03-03-2018 17:11
Google News

Kadın ve Demokrasi Derneği Mardin İl temsilciliği Mardin´de bir otelde düzenlenen açılış töreni ile Mardinli kadınların hizmetine girdi.  80 Kişilik farklı illerden temsilcilerle Mardin´e çıkarma yapan Kadem, Mardin ve kadınların ayrıcalıklı olduğunu ifade etti.  

30. Temsilciliklerini Mardin´de bir otelde düzenlenen program ile Mardinli kadınların hizmetine açan Kadın ve Demokrasi Derneği  (KADEM) şiddete, teröre, baskıya karşı kadının toplumda ki önemine dikkat çekti.

AK Parti Mardin Milletvekili TBMM Meclis İdare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, eşi Gülseren Yaman, KADEM Genel Başkanı Doçent Doktor Sare Aydın Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve birim idare amirleri ve çok sayıda kadım temsilcinin katılımı ile gerçekleşen açışta kadının toplumdaki önemine değinildi.

Afrin´de zeytin dalı harekatında şehit askerlerin anılarak, kuran tilaveti ile başlayan açılışta Şehitler için dualar edildi Fatiha suresi okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan KADEM Mardin temsilcisi Özgül Saidoğlu Mardin´de farklı dil ve dinlerdeki kadınların Türkiye´ye örnek bir şekilde kardeşçe yaşadığını vurguladı. Saidoğlu, ? Günlük yaşantı içinde farklı kökenlere sahip kadınlarımız birlik olarak kardeşçe ve birbirini tamamlayan bir organizmanın adeta uzuvları gibi hayatlarını idame etmekte. Mardin kimsenin kimseden üstün olmadığı kadın ve erkeğin birbirinin tamamlayıcısı olduğu bir medeniyet şehridir? diye konuştu.  

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)Genel Başkanı Doçent Doktor Sare Aydın Yılmaz, Mardin´de 30. Temsilciliklerini açtıklarını ifade ederek: ? Mardin barışın ve umudun simgesi.  8 Mart 2013´ten bu yana ses getiren dikkat çeken farkındalık yaratan çok sayıda faaliyete başarı ile imza attık. Ulusal ve Uluslar arası alanda yürüttüğümüz bu faaliyetlerle Türkiye´nin önde gelen kadın derneklerinden biri olmayı başardık. İnsan Haklarının ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz kadın haklarını savunuyor toplumda siyasette ve iş hayatında kadınları güçlendirmeyi hedefliyoruz? dedi.

Yılmaz : ?Töre, gelenek, namus davası? denilemez

Bizler kadın sözcüğünün şiddetle yan yana kullanıldığı bir çağda yaşıyoruz diyen Yılmaz : ? Dünyada genelin de  her gün yüzlerce kadın şiddete maruz kalıyor ve şiddetin ölümle neticelenen vahim sonuçlarla karşılaşıyoruz. Böyle bir çağda kadına karşı şiddeti meşru sayan, kadını ötekileştiren her türlü anlayışla mücadele etmek bizim üzerimize düşen vazifedir.  Hiç kimse kadına yönelik şiddeti  ?Töre, gelenek, namus davası? diyerek meşrulaştıramaz? diye konuştu.

İslam dinin kadınlara verdiği önemin altını çizen Yılmaz:? Bir STK olarak şiddete çözüm önerileri sunarak, toplumsal farkındalığı arttırmak ve kamusal alanda şiddeti meşrulaştıran sebepleri azaltacak yasal düzenlemelere ön ayak olmak öncelikli hedeflerimizdendir? dedi.

Miroğlun´dan Kadem´e destek

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu  kürt bir aşiret kızı olan annenin çocuğu olarak annesinin Arapça öğrenmesi ile hem Kürtçe hem Arapça öğrendiğini belirterek, bölgede annelerin çocuklara verdiği eğitimin ne denli önemli olduğunu vurguladı. Toplumu yetiştiren annelerin çocuklara verdiği eğitim ile toplumun geliştiğini kaydeden Miroğlu bölgenin farklı kimlikler ile kardeşçe yaşamasında kadınların annelerin en etkili rol üstlendiğini kaydetti.

AK Parti Mardin Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı bölge bölgede kadınların önemine değinerek KADEM çalışmaları ile bölgenin kadınların birlikteliği ile gelişip büyüyeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Mardin Valisi Mustafa Yaman Kadınların, gençlerin hem belediye hem de valilik olarak destekçisi olduklarını ifade ederek açılış kurdelesini protokol üyeleri ile birlikte kesti.


Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ