USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

KADIN STK´LARIYLA ORTAK AKIL TOPLANTISI

-Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ?Kadın toplumun ve ailenin güçlü temel taşıdır.?

KADIN STK´LARIYLA  ORTAK AKIL TOPLANTISI
13-10-2015 14:34
Google News

       Hbaer:mehmet Çelik

       Fotoğraf :Adnan Avuka

         Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak Kadın Sivil Toplum Kuruluşları ile Dara toplantı salonunda bir araya geldi. Kadın Odaklı Çalışma yapan Sivil Toplum Kuruluşları ile ?Ortak Akıl Toplantısı? na çok sayıda Kadın STK temsilcisi katıldı.

            Mardin´de ve  yer yer tüm ülke genelinde kadın konulu çalışmalar yapan  katılımcılarla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

            Ülkenin iyiye gidişinde kadınların etkin rolü olduğuna dikkat çeken Vali Koçak ?Toplumun temel taşı şüphesiz kadınlar, toplumun temel taşı kadınlar olduğu gibi toplumun iyiye doğru, eğitimli kültürlü donanımlı değişimini sağlayacak olanlar da yine şüphesiz kadınlardır.Bu iyiye doğru değişimin temel taşı da Mardin´deki kadınlara yönelik tüm çalışmalarda fedakârca ve profesyonelce bulunan sizlersiniz.

            Bugüne kadar kadınların gelişiminde destekleyici, kadın sağlığı konusunda farkındalık  arttırıcı, istihdam sağlayıcı, eğitici öğretici onlarca projenin ya yöneticisi ya destekleyicisi  ya ortağı oldunuz, bu gayretleriniz ve şu ana kadar ortaya koyduğunuz heyecan gerçekten takdire şayandır. ? dedi

                 Kadım Odaklı STK´lar Önemlidir.

                Kadın STK´laın kalkınmada ve gelişmede önemli bir etken olduğuna inandığını ifade eden Vali Koçak  ?Mardin´de, İlçelerde hatta köylerde binlerce kadına ulaştınız, hayatlarına ailelerine güzellik getirici dokunuşlar yaptınız. Onlarca kadın sizden aldıkları ile ailesini çekti çevirdi, zaman zaman para kazandılar zaman zaman çocuklarına nasıl güzel bir gelecek sağlayacaklarını öğrendiler.Bu toplantının öncelikli amacı bugüne kadar fedakârca ve başka hiçbir beklentiye girmeden sadece Mardinli kadınlar ve çocuklar için yaptığınız çalışmaların artarak ve kuvvetlenerek devamını teşvik etmektir. Kamu ve STK kaynaklarının sinerjisini sağlamaktır? şeklinde sözlerini sürdürdü.

                 Teröre En Fazla aile  şefkati görmeyenler veriyor

.

               Yaşadığımız bölgede hiç istenilmeyen, herkesi çok üzen bazı gelişmelere tanık olduğumuzu dile getiren Vali Koçak. ?Bu gün yaşadığımız terör olaylarına baktığımızda kahir çoğunluğun faillerinin şefkatli anneden, sağlıklı aileden ve güçlü eğitimden yoksun olduğu görülür. Üzülmek, içimizin yanması şüphesiz çok önemli ve kıymetli ama bunlardan daha kıymetli olan, buranın insanının yarına daha huzurlu daha umutlu bakabilmesi için elden gelen her şeyle gayret etmektir.Çocukların okul sıralarında yarınlarını kurtarmak için çalıştığı, kadınların kendi kapasitelerinin farkında olarak ekonomik olarak güçlendiği, ideal aile yapısının hayata geçtiği ve insanların insani hayat standartlarından taviz vermedikleri bir Mardin için sizin dinamik yapınız çok önemlidir ? dedi

                     İyi Niyetli Gayretin Yanında olacağız

          Valilik olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü iyi niyetli gayretin ve mücadelenin yanında olacaklarını altını çizen Koçak  şöyle devam etti.?çıktığınız bu yolda yalnız yürümeyeceğinizi gerek maddi gerek manevi destekçiniz olduğumuzu bilmenizi isterim.Yapılacak çalışmalarda işbirliği koordinasyon hem çalışma şevkimizi arttıracak hem birbirimizin gören gözü duyan kulağı olarak sorunlara çözüm bulmada ya da hedeflere sağlam adımlarla yürümede önemli bir köşe taşı olacaktır.

              Özellikle çocukların sağlıklı bir ailede yetişmesi, aile bütünlüğünün korunarak çekirdek bir huzur adacığının oluşturulması ve dışarıdan gelebilecek her türlü kötü etkiye dalgakıran olma görevi ve görevden de öte kabiliyeti yalnız kadınlara özgü bir haslettir. Sizlerden beklentimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da beraber ve ortak akılla eşsiz Mardin´e yakışan bir sosyal hayatı kurabilmek. Şiddet olmayan, bu topraklarda yaşayan herkesin huzur içerisinde yaşayabildiği, çocukların silahların gölgelerinde değil gökkuşaklarının altında oynadıkları bir geleceğin inşasında en güçlü ve dirayetli omuzlar kadınların olmak zorunda. Biz istiyoruz ki tek derdimiz engelliye, yetime, darda kalmışa, başı sıkışana, hastaya, yoksula nasıl yardım edebileceğimizi düşündüğümüz bir Mardin inşa edelim. İnsanların birbirleriyle hiçbir kaygı gütmeden anlaşabildiği, kimsenin yarınına ilişkin bir endişe taşımadığı, çocuklarımızın kendinden emin ve toplumla kaynaşmış bireyler olarak yetiştiği bir                 Mardin ne uzak ne imkânsız. Çünkü bu Mardin tarihte var bu toprakların mayasında var!

           Biz Devlet olarak sizler Sivil Toplum kuruluşları olarak bu amaç için birlikte heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.?

           Toplantıda Kadın STK´lar vali Koçak´a sorunları ve karşılaştıkları zorlukları anlattı.

            



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ