USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi hanımefendi Beyhan Demirtaş, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında “Israrlı Takip Suçtur” temasıyla gerçekleştirilen programa katıldı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
27-11-2022 12:22
27-11-2022 12:24
MARDİN
Google News

Valilik ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) işbirliğinde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla “Israrlı Takip Suçtur” temasıyla program düzenlendi.

Özel bir otelde yapılan programa; Vali Mahmut Demirtaş ve eşi hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıraCumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan,Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Program, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile KADEM iş birliğinde'Yasaya Tutun' sloganıyla hazırlanan bu yılın teması olarak belirlenen “Israrlı Takip Suçtur” temasının tanıtımını içerensinevizyon gösterimiyle başladı.

Vali Mahmut Demirtaş, programda yaptığı konuşmasında, kadına yönelik olarak gerçekleşen şiddetin şiddet türleri içerisinde en aciz ve en çirkin olanı olduğunu dile getirerek şiddetle mücadele hususunda herkesi sıfır tolerans ilkesiyle yaklaşım sergilemeye davet etti.

  “Kadınları toplumda hak ettiği yere taşımak için, çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Şiddetin hiçbir biçimi kabul edebilecek bir tutum ve davranış olmadığını dile getiren Vali Demirtaş,  “Üzülerek belirtmeliyim ki ülkemiz genelinde olduğu gibi Mardin’imizde de kadına yönelik şiddet konusunda karnemiz pek iç açıcı görünmüyor. Bu noktada kadınlarımızı toplumumuzda hak ettiği yere taşımak için, kamu-sivil toplum ele ele vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda tüm kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın topyekûn mücadelesinin sonuç verdiğini söyleyebiliriz. Altını çizmeliyim ki bu durum bizlerin kadına yönelik şiddetle mücadeledeki azim gücümüzü katlıyor. Bu acı tablo ile geçmişten bugüne bu alanda yaşanan olumsuzluklar, Bakanlıklarımızın ve devletimizin ilgili kurumları tarafından ayrı ayrı ele alınmakta; bugüne kadar kadına karşı şiddet ve kötü muamelenin önlenmesi için pek çok çalışma ve proje hayata geçirilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kurulması başta olmak üzere kadınlara pozitif ayrımcılığın sağlanması, aile mahkemelerinin kurulması, TCK’da kadına karşı şiddete ilişkin cezai yaptırımların artırılması gibi çalışmalar bunlardan sadece birkaçıdır. Bu tür çalışmalar ve projelerle önümüzdeki dönemde kadına yönelik şiddetle mücadele hususunda olumlu neticeler alınacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

 “Evlatlarımızı kız erkek ayrımı yapmaksızın, insan merkezli yetiştirmeliyiz”

“Tek bir insanın öldürülmesini, tüm insanlığın öldürülmesine eş tutan bir dinin ve köklü bir medeniyetin mensuplarıyız.” diyen Vali Demirtaş,  şunları söyledi:

“Cennet annelerin ayakları altındadır” buyuran bir peygamberin ümmetiyiz. Ve köklü bir medeniyetin mirasçılarıyız. Dolayısıyla bize reva görülen bu şiddet, kin ve nefret sarmalını kırmaya, üzerimize biçilen bu şiddet gömleğini yırtıp atmaya, kültür ve medeniyet kodlarımızda var olan güzel hasletleri ortaya çıkarmaya muktedir bir milletiz. O sebeple kendimizden başlayarak ailemizde, sokağımızda, mahallemizde, yaşadığımız semtte ve kentte iyiliği, güzelliği yayma gayreti içerisinde olmalı; aileyi yeniden toplumun merkezine koymalıyız. Dinimizin kadın ile erkeği dünyada ve ahirette iki yol arkadaşı kıldığını, kadın ile erkeğin birbirlerine emanet olduklarını unutmamalıyız. Edep ve adabın hem kadının hem erkeğin yoldaşı olduğunu aklımızdan asla çıkarmamalıyız.  Gelecek nesillerin bizlerin üzerine bina olduğunu, dolayısıyla çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerektiğini her vesileyle göstermeliyiz. Evlatlarımızı kız erkek ayrımı yapmaksızın, insan merkezli yetiştirmeliyiz. Saygı ve muhabbet çizgisini diri tutmalı; geleceğe güvenle ve el ele yürümeliyiz.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin toplumsal kalkınmayı da hızlandıracağını dile getiren Vali Demirtaş, “Bizim nazarımızda daha güçlü ve daha müreffeh Türkiye vizyonunun lokomotifi kadınlarımızdır. Ve biliyoruz ki kadınlarımıza her alanda sağlayacağımız hak, fırsat ve imkânlar, ülkemize ve kentimize değer katacaktır. Bu noktadan hareketle Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızın eğitime erişiminin şiddeti azaltan, kadın istihdamının geliştirilmesinin de şiddeti engelleyen unsurlardan biri olduğu bilinci ve şiarıyla hareket edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de yürüteceğimiz çalışmalarla kadınlarımızın kendi kimliklerini, kişiliklerini bulmalarını sağlayacak çalışmaları hayata geçireceğiz. Kadınlarımızı hem psikolojik hem de ekonomik anlamda ayağa kaldıracak; toplum içinde layık oldukları konuma ulaştıracağız.” diye konuştu.

KADEM İl Başkanı Özgül Saidoğlu’da programda bir konuşma yaptı.


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Reklamı Geç