USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Kamu Başdenetçisi Malkoç, ?Terör Zehir´i Temizleniyor?

Mardin´de çeşitli ziyaretlerde bulunan Malkoç "Bugün Avrupa´daki bir çok ülkenin önünde olan düzenlemelerimiz var. Buradaki problem şuydu; Bu güzel ortamı, güzellikleri, hak ve hürriyetlerin kullanılması ortamını terör zehirlemişti. Şimdi o zehir temizl

Kamu Başdenetçisi Malkoç, ?Terör Zehir´i Temizleniyor?
20-02-2020 09:05
Google News

 

          Mardin´de çeşitli temas ve incelmelerde bulunan   Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, eğitim, sağlık, ulaşım, iletişim, hak ve özgürlükler gibi bir çok konuda hizmetin hem kalitesinin hem çeşidinin arttığını belirterek, terörün verdiği tahribattan kurtularak daha iyiyi yakalama zamanı olduğunu söyledi.

        Malkoç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Mardin´de, valiliği ziyaret ederek Vali Mustafa Yaman ile görüştü.

     Ziyarette konuşan Malkoç, tarih ve kültür şehri, Mardin´de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye´nin en genç kurumlarından Kamu Denetçiliği Kurumu´nun  anayasal bir kurum olduğunu belirten Malkoç, vatandaşla devlet arasında sıkıntı, sorun olduğunda yargıya intikal etmeden bunları çözemeye çalışan bir kurum olduklarını bu yönde çalışmalar yapıldığını söyledi.

        KDK olarak bölgede çeşitli ziyaretler yaparak ve istişarelerde bulunduklarını aktaran Malkoç," Türkiye´de özellikle son 3 yılda önemli ölçüde terör önlenmiştir. Bu çok sevindirici bir husus. Bölgeden bu anlamda çok güzel haberler alıyoruz. Hizmetlerde kalitenin arttığını, fevkalade güzelliklerin olduğunu görüyoruz." dedi.

Türkiye son yıllarda önemli mesafeler aldığının altını çizen Malkoç,"Eğitim kalitesinin artırılması, sağlık hizmetleri ve özellikle sosyal devlet anlayışının belki de dünyadaki örneklerinden birini ortaya koyuyoruz. Ulaşımdan iletişime, hem hizmetler çeşidi hem de kalitesi arttı. Bunlar memnuniyet verici hususlar. Hak ve özgürlükler alanında da hem anayasada hem de yasalarında önemli değişiklikler yaptı. Elbette Terör örgütleri PKK, FETÖ ve DEAŞ´in verdiği tahribat az bir tahribat değil. Bunların izale edilmesi, insanlarımızın bu sıkıntılarından kurtarılması, Türkiye´nin terör hastalığından kurtulması kolay olmadı. Cumhurbaşkanlığımız öncülüğünde bu konuda çalışan bütün birimlerimizin gayretleriyle oldu. Elbette bunun sıkıntıları ve bedeli oldu. Türkiye çok şükür mücadele de önemli bir noktaya geldi. Şimdi yaraları sarma zamanıdır. Daha iyiyi yakalama dönemidir."

            Şehirle üniversitenin bütünleşmesinin, Üniversitelerin bilim, sanat, kültür alanında şehirdeki kanat önderlerine öncülük etmesini arzu ettiklerini kaydeden Malkoç, " Türkiye, çok sıkıntılar çekti. Dünyanın en kritik coğrafyasında bu zorlukları aşarak halkımız ve milletimize hizmetin en iyisini el birliği ile yapacağız." ifadelerini kullandı

           Vali Yaman da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek " Son 3 yıldır artık bölgede huzur hakim. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri Bakanlığı koordinesinde devletin bütün kurumları ve vatandaşlarımızın desteğiyle bu huzur iklimi artık sağlandı." dedi.

           Huzurun sağlanmasıyla hem kültürel hem de sanatsal faaliyetlere ağırlık verildiğini aktaran Yaman, bu çalışmaların huzur ikliminin sürdürülebilirliğini sağlayacağını vurgu yaparak huzuru katkısı olan herkese teşekkür etti.

 

Malkoç, Vali Yaman ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, ardından  Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş´ı makamında ziyaret etti.

                     Üniversite öğrencileriyle  buluştu

             Malkoç, Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Atatürk Kültür Merkezi Salonu´nda düzenlenen "İnsan, Toplum ve Medeniyet" konulu konferansta, Türkiye´nin 2023, 2053, 2071 hedeflerine emin adımlarla gittiğini söyledi.

Kamu Denetçiliği Kurumunun genel görev ve tanımlarına değinen Malkoç, "Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurmak çok kolay, ücret almıyoruz ve kararlarımızı 6 ay içinde veriyoruz. Hangi konu olursa olsun bu kurumun kurulmasının amacı kamu. Devlet bu kadar hizmet sunuyor, hastaneniz, okulunuz aklınıza gelen bütün hizmetleri sunuyor. Diyor ki, ya ben bu hizmetleri sunarken eksiğim, noksanım, kusurum varsa veyahut bu hizmeti sunan kişi sabah evden çıkarken morali bozulmuş olabilir, morali bozulup da sana yanlış yaparsa, mahkemeye gitme bak bu kuruma gel. Biz şöyle sloganlaştırdık bunu ´İdare ile başınız düşerse dara ombudsmanlığı ara´ diyoruz. Sadece kamu hizmetleri ile sizler arasındaki işlere bakıyoruz." Şeklinde sözlerini sürdürdü.

          Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurmak çok kolay, ücret almıyoruz ve kararlarımızı 6 ay içinde veriyoruz." dedi

             Konferansa, Vali Mustafa Yaman, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansın ardından Rektör Özcoşar Malkoç´a plaket takdim etti.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ