USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Çam İlklere imza attı

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, 2020 yılı faaliyetlerini ve 2021 projelerini basına anlattı

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Çam İlklere imza attı
25-02-2021 09:23
Google News
Mardin’in Kızıltepe İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Çam, 2020 yılında gerçekleştirdikleri hizmetleri ve 2021 yılında hayata geçirmeyi programladıkları hizmet ve projelerini Belediye Meclis salonunda düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı.

Sorunlu değil, sorumlu gençlik""

Efeler lig’ine hazırlanan, 1.lig B grubunda 3.sırada bulunan Kızıltepe Erkek Voleybol takımını basına tanıtan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, ilçe genelinde sportif faaliyetlere önem verdiklerini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun Mardin’e gelişlerinde, Kızıltepe ilçesinde önemli spor projelerin müjdesini verdiğini ifade eden Çam “ Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş, Milletvekillerimiz Cengiz Demirkaya ve Şeyhmus Dinçel’in destekleriyle, Gençlik ve Spor Bakanımız, stadyumun modern hale getirilmesi yanında, yarı olimpik yüzme havuzu ve spor kompleksi desteği verdi..” Dedi

"" Problemlerimiz var, çözüm gücümüz de var

Aksayan işlerin olduğuna dikkat çeken Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili husyeni Çam,” Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışıyoruz. Problemlerimiz belli noktalarda değil, her noktada sorunu olan büyük bir ilçe belediyesiyiz. Sorunlarımızı muhatap kurumlar ile diyalog ve koordinasyon içinde çözüyoruz. TEDAŞ, Doğalgaz ve Marsu kazım çalışmalarını tamamladıktan sonra, belediye olarak üst yapı çalışmalarını kısa sürede tamamlıyoruz. 18 mahallede elektrik ve doğal gaz çalışmaları 2021 yılında tamamlanacak” şeklinde konuştu. ""

Denklemi Bozacağız

İlçe genelinde kırsal alanlar dahil 226 yerleşim alanı bulunduğunu kaydeden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Çam, Kızıltepe İlçe Merkezindeki Mahallelerde üst yapının tamamlanması ile en çok dillendirilen, Kızıltepe Çamur, çukur, toz denkleminiz bozacaklarını, 2021 yılında 52 mahallenin üst yapı çalışmalarını tamamlayarak, ilçe trafiğini de rahatlatacaklarını sözlerine ekledi.

Bütçe doğru kullanılacak

Kızıltepe Belediyesi bütçesinin doğru anlamda, hizmet odaklı kullanılması durumunda güçlü bir yapıya sahip olduğuna değinen Çam” Belediyemizin güçlü bir bütçesi var. Bunu personel odaklı değil hizmet odaklı kullanmayı planlıyor ve hedefliyoruz. Bu anlayış ile ihtiyaç duyulan hizmetleri vatandaşımızla buluşturulacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Hesabımızı vermeye hazırız

Tüm hizmetleri, iş ve işlemleri şeffaf ve ihale usulü ile gerçekleştirdiklerini aktaran Çam “Şeffaf ve açık bir ihale sistemi ile yatırım ve hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. İhalelerimizde kırım ortalaması yüzde 35 dolayındadır. Halkımıza bu konuda hesabımızı veremeye hazırız. İşini bilen, sorumluluğunu farkında olan bir ekip ile çalışıyoruz. Yapılan işler yakın takibimiz altındadır” dedi.

Sorunlu değil sorumlu gençlik

“Yapımına başladığımız spor kompleksi ve bölgenin en büyük oyun alanı ile 7’den 70’e kadar herkese spor yapma ve dinlenme imkanı sağlayacağız” diyen Çam “ Sorunlu değil sorumlu bir gençlik hedefliyoruz. Bunun için spor alanlarını genişletmemiz ve geliştirmemiz lazım. Kırsal mahallelerimizde de semt sahalarına ağırlık vereceğiz.” Diye konuştu.

Kadın İstihdamına ağırlık verilecek

Kadınların toplumsal yapı içinde ekonomik dengeleri sağlamada daha etkin ve geliri daha iyi kullandığna dikkat çeken Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Çam “ Kooperatifleşme en büyük eksiğimiz. Kadın Kooperatiflerinin devreye sokulması ile aile ekonomilerinin daha sağlam temeller üzerine oturacağına inanıyorum. Bölgemizde ürün çeşitliliğinin arttırılması gerekir. Dar alanda yüksek verim alma imkanı var. Bu yıl 20 dönüm alan üzerinde çilek projesi gerçekleştirdik. Demo amaçlı bir çilek tarlasından olumlu sonuç alırsak geliştirmeyi planlıyoruz.” şeklinde konu konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN UZUN HALI MOTİFLİ CADDESİ

Kızıltepe Belediyesi 2 halı motifli caddeyi vatandaşların hizmetine sundu. İlçe merkezine 10 bin metrekareden oluşan Türkiye’nin En Büyük Halı Motifli Caddeleri yapıldı. Çevre düzenlemesi kapsamında da caddeler yol boyunca turunç ve manolya ağaçlarıyla süslenerek, aydınlatma çalışması, saat kulesi ve Mardin taşından yapılan çeşmelerle göz kamaştıran bir görünüme kavuşturuldu.

220 metre uzunluğundaki Türkiye'nin En Büyük Halı Caddesini vatandaşların hizmetine sunan Kızıltepe Belediyesi, kendi rekorunu kırarak 700 metre uzunluğundaki Kilise Caddesi'nde de kilim motifli parke döşemesi yaptı. Türkiye'nin En Uzun Halı Motifli Caddesinde bin 320 metre bordür, oluk ve ama taşı kullanıldı. 4 bin 500 metrekare kaldırım bazalt taşı döşenen cadde ve kaldırımlar yenilendi. Toplamda 10 bin metre karelik cadde halkın hizmetine sunuldu. Çevre düzenlemesi kapsamında cadde yol boyunca turunç ağaçlarıyla süslendi

Halı Motifli caddeyi bazı belediyelerin örnek aldığını ve yapımı konusunda Kızıltepe belediyesinden bilgi alındığı öğrenildi.

Kızıltepe Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi""

Kızıltepe Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve verimli hizmet verebilmek adına 16 yeni aracı filosuna kattı. Kaymakam ve İlçe Belediye Başkan Vekili Çam, 16 yeni aracı filosuna katarak araç filosunu güçlendirdiğini, vatandaşlara daha hızlı hizmet vermek için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Çam “ Yeni araçlar ile makine parkını güçlendirdik. Yeni araçlar ekonomik, nitelikli ve verimli hizmet sunma noktasında önemli bir kazanım. Daha önce kiralama yöntemi ile hizmetleri yürütüyorduk. Araçlarımız 3 yıl içinde kendilerini amorti edecek ve belediyenin malı olacak, Sunduğumuz hizmetin kalitesini yükseltmek, daha hızlı ve verimli hizmet sunabilmek adına 16 yeni aracı araç filomuza kattık. 16 yeni araç ile güç kattığımız araç filomuz ile daima vatandaşlarımızın hizmetindeyiz” dedi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ